Poslechněte si celé album "The Fall" Norah Jones

11.11.2009 12:00 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Norah Jones - The Fall
© facebook interpreta
Nová kapela, noví spolupracovníci, nový zvuk a hlavně nová deska "The Fall" vycházející 16. listopadu; tím vším se může v letošním roce chlubit Norah Jones. Ta na nové nahrávce definitivně opustila svého dlouholetého spoluautora Lee Alexandera a vzala otěže skládání do svých rukou. V několika písničkách navíc využila pomoc Ryana Adamse a Jesse Harrise.

"The Fall" ale určitě zaujme i experimentováním s různými zvuky a styly, za které je odpovědný producent Jacquire King spolupracující s Kings Of Leon, Tomem Waitsem nebo Modest Mouse. Z části toto padá i na muzikanty, kterými se Norah Jones nově obklopila. Najdete mezi nimi bubeníka Joey Waronkera, klávíristu Jamese Poysera a kytaristy Marca Ribota a Smokey Hormela, tedy lidi, kteří předtím hráli s Beckem, R.E.M., Elvisem Costellem, Johnym Cashem či Erykah Badu.

Kam se tedy nakonec Norah Jones hudebně posunula a že se nebojí ani rockové hudby, můžete poslouchat již nyní na portálu npr.org, případně využjte vložený přehrávač pod článkem. Album už nyní reprezentuje první singl "Chasing Pirates", ke kterému vznikl i videoklip, jenž je k vidění na stránkách televize VH1.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY