Tinchy Stryder sesadil v Británii Black Eyed Peas

09.08.2009 21:47 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Mladý britský rapper Tinchy Stryder má už druhé číslo jedna za poslední čtvrtrok. "Never Leave You" s Amelle ze Sugababes dokonce porazilo globální hit "I Gotta Feeling" Black Eyed Peas. V čele nejprodávanějších alb v UK se stále drží Michael Jackson a jeho kompilace "The Essential".
Tinchy Stryder - Never Leave You
© facebook interpreta
Zatímco v USA a dalších anglicky mluvících zemích panují Black Eyed Peas s "I Gotta Feeling" bez sebemenší konkurence, v Británii vydržel jejich globální hit na vrcholu jen týden. Nemilosrdně ho sestřelil rapper Tinchy Stryder s "Never Leave You". Zopakoval tak svoje vítězství z přelomu dubna a května, kdy vládl s "Number 1". Tentokrát mu společnost v tracku dělá Amelle Berrabah z Sugababes. Dívčí skupina se samozřejmě může pochlubit hned sedmi čísly jedna, Amelle je ale členkou od konce roku 2005, a tak jí můžeme připsat jen dvě vítězství. (Oficiální videoklip ke skladbě není z České republiky přístupný a tak musíte vzít za vděk jen živým a akustickým provedením skladby z BBC.)


Tinchy Stryder ft. Amelle - Never Leave You Live

Black Eyed Peas klesli na dvojku, třetí zůstává Mr. Hudson. Postup do Top 5 slaví Beyoncé se "Sweet Dreams". Další novinku má na konci desítky houseový hitmaker Ian Carey s "Get Shaky". Skladba vyšla už vloni na podzim a velké úspěchy slavila hlavně v Austrálii, kde se 26 týdnů držela v žebříčku a získala místní MTV Awards. Teď konečně vyšla i v Británii, kde Carey žije a je z toho číslo deset.

Na fyzickém singlu už vyšla Eminemova balada "Beautiful", ale na více než dvanáctku to není. Ještě se nestalo, aby se jeho oficiálně vydaný singl z regulérního alba nedostal do Top 10. Eminem tak přerušil úctyhodnou šňůru sedmnácti Top 10 hitů.

Little Boots a její "Remedy" poskočilo na čtrnáctku a pořád čeká na oficiální vydání, stejně jako sedmnáctka Seana Kingstona a "Fire Burning". Číslo 26 patří skladbě "Keep Your Head Up" dívčího popového tria Girls Can’t Catch.


Girls Can’t Catch - Keep Your Head Up

    Top 10 - singly:
  1. Tinchy Stryder feat. Amelle - Never Leave You
  2. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling (D)
  3. Mr. Hudson feat. Kanye West - Supernova (D)
  4. JLS - Beat Again
  5. Beyoncé - Sweet Dreams (D)
  6. Pitbull - I Know You Want Me (Calle Ocho)
  7. Cascada - Evacuate The Dancefloor
  8. La Roux - Bulletproof
  9. Lady GaGa - Paparazzi
  10. The Ian Carey Project - Get Shaky

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Michael Jackson - The Essential
© facebook interpreta
Na vrcholu albového žebříčku se nic nemění. Michael Jackson je stále v trháku s "The Essential" a nešťastní Florence And The Machine znovu zůstávají druzí. Do Top 5 se díky novému singlu vrací Beyoncé s "I Am... Sasha Fierce". Jacksonovo "Bad" se dočkalo nové reedice a reklamy a patří mu devítka.

První normální novinkou je na třináctce Frankmusik s debutem "Complete Me". Je to jeden z posledních objevů první patnáctky BBC Sound Of 2009, který se dočkal vydání desky. Stejná anketa před dvěma lety upozornila na kapelu The Twang, jejichž druhé album "Jewellery Quarter" je na dvacítce. Debut "Love It When I Feel Like This" dosáhl na trojku.

    Top 10 - alba:
  1. Michael Jackson - The Essential
  2. Florence And The Machine - Lungs
  3. Black Eyed Peas - The E.N.D.
  4. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  5. Beyoncé - I Am... Sasha Fierce
  6. Lady GaGa - The Fame
  7. La Roux - La Roux
  8. Kasabian - West Ryder Pauper Lunatic Asylum
  9. Michael Jackson - Bad
  10. Chicane - The Best Of - 1996-2009

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY