shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 12. července

Michael Jackson má šest alb v britské Top 10

Vydáno: 13.07.2009 07:57 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

V týden svého pohřbu vytvořil Michael Jackson v Británii obdivuhodný rekord - šest jeho alb se dostalo do první desítky albového žebříčku. Výběr "The Essential" je na vrcholu a odsoudil debutující objev Florence & The Machine ke dvojce. V singlech znovu vládne Cascada s "Evacuate The Dancefloor".

Cascada - Evacuate The Dancefloor
© facebook interpreta
Jedničku v UK Singles Chart obhájila německá taneční sestava Cascada s "Evacuate The Dancefloor". K vítězství jim stačilo 64 tisíc prodaných kusů, La Roux s "Bulletproof" prodali 47 tisíc. Ani monstrózní pohřeb Michaela Jacksona nedostal jeho "Man In The Mirror" výše než na trojku. Vypadá to, že zájem o jeho singly pomalu opadá. Je to jediná skladba v Top 10, byť ve zbytku Top 40 jich je deset.

Z pětky na čtyřku poskočila Lady GaGa s novinkou "Paparazzi". Skladba už na této příčce byla před dvěma týdny a v prvním "fyzickém" týdnu tak nevylepšila nejvyšší umístění. Osmnáctiletý rapper Chipmunk z Tottenhamu navázal na úspěch skladby "Tiny Dancer" a debutuje na šestce s novým singlem "Diamond Rings".


Chipmunk - Diamond Rings

Do Top 10 se vřítil nový singl Black Eyed Peas "I Gotta Feeling". V USA už žebříček vede, v Británii jeho čas přijde teprve v srpnu. V druhém týdnu druhého prázdninového měsíce vychází na fyzickém nosiči a bude určitě útočit na jedničku. David Guetta, který track produkoval, už tak má v Top 10 dva singly - tím prvním je na pětce "When Love Takes Over" s Kelly Rowland.

Na jedenáctce vybojovala Jordin Sparks svoje druhé nejlepší umístění v kariéře. Může za to titulní singl k její nové desce "Battlefiield". Lépe se jí zatím dařilo jen s "No Air", který se vyšplhal až na trojku. Za ní vystrkují růžky Arctic Monkeys s novinkou "Crying Lightning". Singl propagující jejich chystané album "Humbug" vyjde na fyzickém nosiči až v půlce srpna a má tak dost času zaútočit na jejich šestý zářez do Top 10. Americký hit "I Know You Want Me (Calle Ocho)" Pitbula nabírá v Británii na síle. Poskočil na třináctku a to se pořád prodává jen na internetu.

Na čísle 38 se představuje londýnský soulový objev VV Brown se singlem "Shark In The Water". Mimo čtyřicítku zůstali Franz Ferdinand s "Can't Stop Feeling".

    Top 10 - singly:
  1. Cascada - Evacuate The Dancefloor
  2. La Roux - Bulletproof
  3. Michael Jackson - Man In The Mirror (D)
  4. Lady GaGa - Paparazzi
  5. David Guetta feat. Kelly Rowland - When Love Takes Over
  6. Chipmunk feat. Emeli Sande - Diamond Rings
  7. Black Eyed Peas - Boom Boom Pow
  8. Keri Hilson feat. Kanye West & Ne’Yo - Knock You Down
  9. Agnes - Release Me
  10. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling (D)

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Michael Jackson - The Essential
© facebook interpreta
Kolekce "Essential" Michaela Jacksona zůstává na čísle jedna albového žebříčku a na štítě zesnulého Krále popu zůstal další britský objev. Po La Roux to odnesli Florence And The Machine s albem "Lungs". Sympatická londýnská kapela v čele se zpěvačkou Florence Welch tak startuje na dvojce se slušným prodejem 63 tisíc kusů. Jacksonova kolekce na jedničce vystoupala až ke 114 tisícům.

Jackson ovládl i zbytek první pětky - třetí je překvapivě "Off The Wall", pak "Thriller" a kompilace "The Motown Years". A do desítky se vešly ještě dvě další desky. Moc místa na další alba už nezbylo, La Roux klesá na šestku a na osmičce startuje německá Cascada s albem "Evacuate The Dancefloor". Je to o jednu příčku lepší umístění, než dosáhla minulá deska "Perfect Day" (v Británii platinová), debut "Everytime We Touch" bral dokonce dvojku.

Kings Of Leon posbírali svoje první tři desky do krabičky s názvem "Boxed", a protože Britové kupují všechno s jejich jménem, patří jim dvacítka. Švédský folkový ansámbl Benny Andersson Band vedený bývalým členem skupiny ABBA má nové album "Story Of A Heart" a patří mu číslo 29. Nový projekt má také Neil Hannon z The Divine Comedy, jmenuje se The Duckworth Lewis Method a natočili bezjemnné album o kriketu. Patří mu číslo čtyřicet.

    Top 10 - alba:
  1. Michael Jackson - The Essential
  2. Florence And The Machine - Lungs
  3. Michael Jackson - Off The Wall
  4. Michael Jackson - Thriller
  5. Michael Jackson & The Jackson 5 - The Motown Years
  6. La Roux - La Roux
  7. Michael Jackson - Number Ones
  8. Cascada - Evacuate The Dancefloor
  9. Michael Jackson - Thriller 25
  10. Lady GaGa - The Fame

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aurora - What Happened to the Heart? 9/10
Recenze: Bojovnice ve stříbrné zbroji Aurora se ptá: "What Happened to the Heart?" Kvalitou se novinka vyrovná zpěvaččinu debutu Roztančená, rozhekaná a rozjařená Aurora se dva roky po desce "The Gods We Can Touch" vrací s novým materiálem. Už dříve zveřejněné singly naznačily, že norská zpěvačka je znovu ve formě. A to se potvrdilo: vydává ze sebe to... čtěte zde
Vydáno: 17.06.2024 00:00 v sekci Recenze
Yungblud, Rock for People, Park 360, Hradec Králové, 15.6.2024
Naživo: Nezastavitelný Yungblud na Rock for People dokázal, že i nejmladší generace má své velké rockové hvězdy Poslední den, poslední headliner. Další ročník festivalu Rock for People je u konce a v jeho závěru dostala prostor možná překvapivá hvězda - šestadvacetiletý Yungblud, který se do Česka vrátil po dvou letech. Jak se s touto úlohou... čtěte zde
Vydáno: 16.06.2024 11:28 v sekci Naživo
DIIV - Frog In Boiling Water 9/10
Recenze: DIIV se na velice povedeném a temném albu "Frog In Boiling Water" ptají, zda jste taky žába ve vroucí vodě Americká čtveřice DIIV se po pěti letech tvůrčího mlčení vrátila, aby posluchačům naservírovala svůj dosud nejtemnější počin. Ponurá deska "Frog In Boiling Water", plná metafor a shoegazeového zvuku, v mnohém následuje... čtěte zde
Vydáno: 16.06.2024 09:46 v sekci Recenze
Rock for People - Den třetí, Park 360, Hradec Králové, 14.6.2024
Naživo: Třetí den se na Rock for People loučili Sum 41, davy přitáhl herec Keanu Reeves Rock for People se sice přelomil do své druhé půlky, přesto nebyl důvod ke smutku. Páteční program totiž nabídl skutečně silnou sestavu plnou velkých hvězd, ale i celé řady žhavých jmen. Kdo potěšil a kdo naopak zklamal?... čtěte zde
Vydáno: 15.06.2024 15:51 v sekci Naživo
Bring Me The Horizon, Rock for People, Park 360, Hradec Králové, 14.6.2024
Naživo: Bring Me The Horizon si na Rock for People spravili reputaci Vyzbrojeni ani ne měsíc starou sedmou studiovkou s názvem "POST HUMAN: NeX GEn" se Bring Me The Horizon vrátili po skoro roce a půl do Česka, aby ukázali, co nového ve svých dílnách ukovali. Někdejší metalcoreové ikony už dávno... čtěte zde
Vydáno: 15.06.2024 13:22 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer (27.04.2024 08:00)
- Taylor Swift vydá v dubnu novou desku, zazpívá na ní i Post Malone a Florence (06.02.2024 12:56)
- Naživo: První den Szigetu byl ve znamení Florence And The Machine, Foals, Sama Fendera a jednoho nenápadného comebacku (11.08.2023 19:16)
- Fotogalerie: První den maďarského festivalu Sziget ve fotografiích (11.08.2023 14:04)
- Film o Michaelu Jacksonovi se bude jmenovat "Michael". Krále popu ztvární jeho synovec (02.02.2023 18:47)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2022 podle musicserveru (10-1) (27.01.2023 20:30)
- Florence Welch si během koncertu zlomila nohu, zbylé turné se odkládá (20.11.2022 10:16)
- Nové desky 19/2022 - od Florence + The Machine přes The Black Keys po Kendricka Lamara (18.05.2022 08:00)
- Video: Florence + The Machine v singlu "Free" bojují s úzkostmi (23.04.2022 18:32)
- Florence And The Machine odtajnili tracklist novinky "Dance Fever" (18.04.2022 15:40)

ALBUM TÝDNE 25/2024

Aurora
What Happened to the Heart?

Roztančená, rozhekaná a rozjařená Aurora se dva roky po desce "The Gods We Can Touch" vrací s novým materiálem. Už dříve zveřejněné singly naznačily, že norská zpěvačka je znovu ve formě. A to se potvrdilo: vydává ze sebe to nejlepší, aby v dnešní válkami a nenávistí zmítané době zažehla pochodeň naděje.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Po 17.06.
Alice Cooper (US) (enteria Arena, Pardubice)
Po 17.06.
Ty Segall (US) (Roxy, Praha)
Čt 20.06.
Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
Pá 21.06.
Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
So 22.06.
Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
Út 25.06.
The Gaslight Anthem (US) (SaSaZu, Praha)
St 03.07.
Rod Stewart (UK) (O2 Arena, Praha)
St 03.07.
Beats For Love (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Čt 04.07.
The Smashing Pumpkins (US) (O2 Universum, Praha)
Ne 07.07.
Laid Back Country Picker (US) (Café V Lese, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Prince Parkway Drive mp3.com Sia Rush Bono Bring Me The Horizon Taylor Swift Kabát Avril Lavigne Beyoncé Mirai Lucie Vondráčková Billie Eilish Queen Lady Gaga Adele
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe