Tam-Tam Orchestra oslaví novinkou velké výročí

23.03.2009 11:33 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tam-Tam Orchestra - Sambista
© facebook interpreta
Miloš Vacík a jeho Tam-Tam Orchestra vydává 13. dubna novou řadovou desku "Sambista". Společně s novinkou se chystají také velké oslavy desetiletého výročí založení tohoto projektu a na cestě je i koncertní DVD. Materiál bude pořízen na křtu desky, který proběhne 17. dubna v Paláci Akropolis za účasti hudebníka a producenta Michala Dvořáka.

Tam-Tam Orchestra vznikl v roce 1999. Muzikanti se od počátku věnovali hudbě čerpající z brazilských a afrických rytmů. I když se sestava ansámblu v určitých intervalech vyvíjí, základem line-upu se stala zpěvačka Tereza Vacíková, která navíc hraje na nejrůznější perkuse a na brazilský strunný nástroj Cavaquinho. Finálním elementem trojice je Martin Kreuzberg, jenž má ve svém arzenálu velké množství afro-brazilských a kubánských bicích nástrojů.

Nástupce čtyři roky staré desky "Rytmikon" zastřešuje oba projekty Miloše Vacíka - tedy Tam-Tam Orchestra a čistě bubenickou sešlost Tam-Tam Batucada. Kromě vyspělého hudebního materiálu se posluchači mohou těšit i na výpravný booklet desky. Vypadá jako malá knížka s texty, obrázky a popisem zvuku jednotlivých nástrojů, jejich původem a vůbec celou konstrukcí. Malý slovník přinese i vysvětlení původu rytmů a skladeb.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY