shop.musicserver.cz
Nové desky 17/2019 - od Cage The Elephant přes Angélique Kidjo po Roda Melancona

Nové desky 17/2019 - od Cage The Elephant přes Angélique Kidjo po Roda Melancona

Vydáno: 23.04.2019 11:46 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

O velikonočním týdnu sice není nouze o novinky, ale spíše od méně známých jmen. Nad nimi ční rockeři Cage The Elephant, legenda world music Angélique Kidjo a rekapitulující The Rolling Stones. Seznámíme vás s Rodem Melanconem a E.B. The Younger, novou sólovku vydává Jordan Rudess, druhou desku dánští Lowly a českou scénu zastoupí Hudba Praha.

Pokud se v pondělí 22. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Angélique Kidjo - Celia (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: world music / salsa

Angélique Kidjo - Celia
Beninská diva Angélique Kidjo se rozhodně neorientuje pouze na černý kontinent a své nové album "Celia" věnovala afro-kubánské kolegyni Celii Cruz. Z jejího repertoáru si vybrala celkem deset písniček a v nich tedy míchá originál postavený na salse s afrobeaty. Ve studiu ji v tomto mixování vypomohla basistka Meshell Ndegeocello, legendární nigerijský bubeník Tony Allen, kytarista Dominic James a také Gangbe Brass Band. Jak dopadlo tato spojení, zjistíte z ukázek na Supraphonline.cz.


The Rolling Stones - Honk (1971 - 2016) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasický rock / blues rock

The Rolling Stones - Honk (1971 - 2016)
The Rolling Stones poměrně pravidelně rekapitulují svoji dosavadní kariéru a je tedy otázka, co může nabídnout další kompilace, která vychází sedm let po té poslední s názvem "GRRR!". Jak už novinka svým názvem "Honk (1971 - 2016)" napovídá, mezi třiceti šesti písničkami je zahrnutá i poslední deska "Blue & Lonesome" a především na ni najdete po jednom zástupci z každého alba, které od roku 1971 vydali. O něco zajímavější bude deluxe edice s dalším diskem, na kterém příznivci naleznou deset živých skladeb a to i poměrně raritních nahrávek, kde se k Valícím se kamenům přidali Ed Sheeran, Dave Grohl, Florence Welch a Brad Paisley. Obě verze budou mít také svůj vinylový ekvivalent a jaké skladby na nich naleznete, zjistíte na Supraphonline.cz.


Cage The Elephant - Social Cues (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Cage The Elephant - Social Cues
Cage The Elephant vydávají své již páté studiové album. Nahrávka nese titul "Social Cues" a obsahuje celkem třináct studiových skladeb včetně "Night Running", kde si zahostoval Beck. Dosavadní recenze hovoří o desce jako o vydařeném díle, které by mohlo populární rockové publikum docela nadchnout. A jestli tomu tak skutečně bude, musíte posoudit sami. Proto navštivte YouTube.com a poslechněte si stream celé nahrávky.


Jordan Rudess - Wired For Madness (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní metal / metalový crossover

Jordan Rudess - Wired For Madness
Klávesista metalových matadorů Dream Theater Jordan Rudess je známý pro své nadšení v progresi, což dokazuje nejen v rámci své sólové kariéry, ale také v kapele Liquid Tension Experiment. Své nové album, které vydává po třech letech, pojmenoval "Wired For Madness" a nutné říct, že ono slovíčko "šílenství" je zde poměrně opodstatněné. Na nahrávce najdete sice "pouze" sedm skladeb, ovšem ta první, titulní je rozdělena hned do sedmi částí. Rudess tu navíc kombinuje snad všechny styly a žánry, které vás napadnou. Z elektroniky rázem přechází ke klasické hudbě, pokračuje k jazzu a ragtimu, uhne k art rocku a zjevným odkazům na Pink Floyd, pokračuje k trance a dalším elektronickým směrům a to vše pochopitelně prokládá nejrůznějšími metalovými žánry. Co vše uslyšíte na albu vy, zjistíte na jeho YouTube profilu.


Tip týdne

Rod Melancon - Pinkville (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: psychedelický rock and roll / country rock / jižanský soul / texaský blues

Rod Melancon - Pinkville
Již na první pohled je patrné, který zpěvák učaroval americkému muzikantovi Rodu Melanconovi. Ten ostatně nijak nezastírá, že je téměř fanatickým fanouškem Elvise Presleyho a dokazuje to i na své čtvrté desce "Pinkville". Na druhou stranu, v desítce písniček neuslyšíte pouze odkazy na Krále rokenrolu, ale je zcela zřejmé, že tenhle kytarista a zpěvák z Louisiany se v nich inspiroval například Johnnym Cashem, obdobím soulové psychedelie Rolling Stones, vzdává pocty Freddy Fenderovi a Tomu Pettymu a svým způsobem Brucovi Springsteenovi, od nějž si vypůjčil skladbu "57 Channels (And Nothin’ On)". Celé album bylo zaznamenáno analogově ve studiu producenta Adriana Quesady, takže není překvapením, že album seženete i na vinylu. Seznámení s ním můžete podniknout na Melanconově YouTube.


Lowly - Hifalutin (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: dream pop / alternativní pop

Lowly - Hifalutin
Je to něco přes dva roky, co jsme vám poprvé představili dánský dream popový kvintet Lowly a jejich debut "Heba". Na něj nyní naváží druhou deskou "Hifalutin" s celkem čtrnácti písničkami, u nichž se snažili vykročit ze své komfortní zóny. I z tohoto důvodu album vznikalo ve starých továrních halách a vodárenských věžích a samotné nahrávání proběhlo ve skladišti o rozloze 150 metrů čtverečních, kde producent Anders Boll, umístil mikrofony do různých zákoutí a prostorů, aby tím lépe zdůraznil dynamiku mezi členy kapely. Co z toho ve výsledku vzniklo, zjistíte z prvních ukázek na jejich YouTube kanálu.


Ice Cube - Everythangs Corrupt (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rap / hip hop

Ice Cube - Everythangs Corrupt
S velkým zpožděním u nás vychází desáté album Ice Cubea "Everythangs Corrupt", které spatřilo světlo světa již na začátku prosince. Jedná se o novou nahrávku po dlouhých osmi letech a jako za řadu jiných těchto probuzení "může" Donald Trump a jeho nástup na prezidentský úřad. Samozřejmě se na desce odráží i další americké události, ale tato je nosným tématem většiny z šestnácti skladeb. Všechny si je slavný rapper a herec napsal sám, pouze s produkcí mu vypomohli DJ Pooh, Hallway Productionz, Big Soj, Magnedo7, E-A-Ski, Fredwreck a další. Mezi hosty, jejichž vokál na desce uslyšíte, najdete lidi, jako Snoop Dogg, Too $hort a WC&E-40. Vzhledem k termínu vydání, už na YouTube.com Ice Cubea najdete kompletní album.


E.B. The Younger - To Each His Own (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk pop

E.B. The Younger - To Each His Own
Jméno E.B. The Younger vám asi příliš neřekne, takže byste si mohli myslet, že jde o nějakého nováčka, ovšem není to tak úplně pravda. Za tímto pseudonymem se skrývá člen texaských Midlake Eric Pulido, který působil také ve formaci BNQT, kde se potkal s členy Travis, Franz Ferdinand, Grandaddy a Band Of Horses. Nyní tedy představuje svůj sólový projekt, kde se plně oddal vlivu takových legend, jako jsou Joni Mitchell, Wings, Cat Stevens, nebo Crosby, Stills & Nash. V tomto duchu natočil celkem jedenáct písniček, které seskládal na debut "To Each His Own", a co si pod oněmi vlivy představit, zjistíte z řady ukázek na YouTube.com profilu labelu Bella Union.


Nico Casal - Alone (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: minimalismus / ambient

Nico Casal - Alone
Nico Casala jsme do této doby mohli zaznamenat hlavně jako autora hudby ke krátkému filmu "Stutterer", který v roce 2016 získal Oscara v této kategorii. Nyní tento anglický skladatel vydává své debutové album "Alone" zahrnující celkem sedm skladeb, které nahrál sám autor na klavír. Díky tomu stylově oscilují mezi klasickou hudbou, minimalismem, folkem a scénickou hudbou. Co si pod tím představit, můžete zkoumat na jeho YouTube profilu.


Různí - Moominvalley (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba / hudba pro děti

Různí - Moominvalley (soundtrack)
Na počátku letošního roku měl ve Finsku premiéru animovaný seriál "Moominvalley", který se stal s rozpočtem dvacet miliónů euro nejdražším seriálem ve finské historii. Není tedy divu, že tento seriál spojující 2D a 3D animaci, který se vedle severských zemí vysílá také v Británii a v některých asijských zemí, má i přitažlivý soundtrack. Čtrnáct písniček mají na svědomí jednak severští umělci jako Alma, Emilíana Torrini, nebo First Aid Kit, tak ale i Britové, jako například Tom Odell, Declan McKenna, Dodie Clark, či SOAK nebo třeba Australan Josef Salvat. Kompletní seznam skladeb včetně ukázek nabízí anglický Amazon.


Tam Tam Batucada - Tam Tam Batucada (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / synth pop / ambient

Tam Tam Batucada - Tam Tam Batucada
Tam Tam Batucada pod vedením kapelníka Miloše Vacíka slaví tento rok dvacet let na hudební scéně a na oslavu tohoto výročí vydávají eponymní nahrávku, které má být podle definice samotného Vacíka ohlédnutím za dvaceti lety plnými úžasných dobrodružství s rytmem, sambou a perkusemi. Vacík, který album také produkoval, na ni poskládal celkem čtrnáct skladeb tvořící určitou kroniku originálního hudebního tělesa, jenž se zúčastnilo mnoha prestižních akcí a koncertů doma i v zahraničí. Jejich seznam a ukázky najdete na stránkách vydavatelství Supraphon a pokud se vám zalíbí, naleznete tam i možnost album koupit v hi-res kvalitě nebo na vinylu.


Dále vychází:

Fleshgod Apocalypse - Veleno (Mystic Production)
Grand Magus - Wolf God (Mystic Production)
Ivan Kusnjer - Otomar Kvěch / Antonín Dvořák - Duchovní Kantáty (Radioservis)
Ketzer - Cloud Collider (Mystic Production)
Nathan Whitehead - Days Gone (PS soundtrack) (Sony Music)
Polar - Nova (Mystic Production)
Pristine - Road To Back To Ruin (Mystic Production)
The Magnetics - Coffee & Sugar (Bertus)
Vltava - Náklad štěstí (Warner Music)
Warrior - Warrior II (Bertus)

Vychází na vinylu:
Bad English - Bad English (Bertus)
Blind Guardian - The Forgotten Tales (Mystic Production)
Cage The Elephant - Social Cues (Sony Music)
E.B. The Younger - To Each His Own (Mystic Production)
Fleshgod Apocalypse - Veleno (Mystic Production)
Grand Magus - Wolf God (Mystic Production)
Helloween - Gambling With The Devil (Mystic Production)
Helloween - Keeper Of The Seven Keys-The Legacy (Mystic Production)
Hudba Praha - Hudba Praha & Michal Ambrož (Warner Music)
Ice Cube - Everythangs Corrupt (Universal)
Idlewild - Interview Music (Mystic Production)
Jordan Rudess - Wired For Madness (Bertus)
Kabát - Colorado (Warner Music)
Kabát - Děvky ty to znaj (Warner Music)
Ketzer - Cloud Collider (Mystic Production)
Lowly - Hifalutin (Mystic Production)
Magnum - Chase The Dragon (Music On Vinyl)
Ministry - Twitch (Music On Vinyl)
Nico Casal - Alone (Mystic Production)
Pristine - Road To Back To Ruin (Mystic Production)
Rod Melancon - Pinkville (Bertus)
Různí - Moominvalley (soundtrack) (Sony Music)
Saint Vitus - V (Mystic Production)
Tam Tam Batucada - Tam Tam Batucada (Supraphon)
The Magnetics - Coffee & Sugar (Bertus)
The Obsessed - Lunar Womb (Mystic Production)
Tři sestry - Alkáč je největší kocour, aneb několik písní o lásce (Warner Music)
Tři sestry - Na kovárně, to je nářez (Warner Music)
Visací zámek - Punk! (Warner Music)
Visací zámek - Three Locks (Warner Music)

Reedice:
Bad English - Bad English (Bertus)
Blind Guardian - The Forgotten Tales (Mystic Production)
Blind Guardian - Tokyo Tales (Mystic Production)
Helloween - Gambling With The Devil (Mystic Production)
Helloween - Keeper Of The Seven Keys-The Legacy (Mystic Production)
Chris De Burgh - Moonfleet And Other Stories ()
Indy & Dj Wich - Hádej kdo (Warner Music)
The Obsessed - Lunar Womb (Mystic Production)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Keith Richards přidal k Reedově "I’m Waiting For My Man" své specifické charisma (05.03.2024 08:05)
- Audio: Cage The Elephant dojemným singlem "Out Loud" vzdávají poctu otci bratrů Shultzových (04.03.2024 10:42)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Billie Eilish Mirai Rush Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu