Dvojitý zásah in memoriam

18.03.2009 18:24 - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Po týdnu opět nadešel čas sklizně. Tentokrát zabrousíme více do spodních pater hudební galerky. Prozkoumáme, kolik procent účinné dávky hitového potenciálu se tam ukrývá a jaké její množství nám dovolí přežít běžné rozhlasové vysílání. Proto zůstaňte s námi a dozvíte se víc.
Katy Perry - Hot N Cold
© facebook interpreta
RÁDIA - Protože první desítku jako vždy vidíte v soupisce, zastavíme se u ní pouze jednou otázkou: Všimli jste si, že Alesha Dixon je na několika fotkách docela sexy vyretušovaná?

Ve druhé desítce překvapí posunem z padesátého devátého místa na čtrnácté Tereza Kerndlová s šikovně vypočítaným "Andělem", před kterého se dostala Katarina Knechtová s druhým singlem ze svého příjemně rozlezlého sólového pokusu. Výborná věc z chatrče "Paper Planes" je v hitparádě nenápadných sedmnáct týdnů a tentokrát s ní M.I.A. obývá osmnáctku. DJ Wich nemůže očekávat od místních rádií hromadně vysokou rotaci, proto jeho umístění na konci trojkové desítky rozhodně nelze brát jako neúspěch. Co trochu překvapí, je ústup No Name. I na jejich pásovou výrobu výtahových songů nejspíše dolehla krize, když ten poslední "O šťastí" je po třech týdnech pouze čtyřicátý čtvrtý. Rozhodně se trochu víc čekalo také od singlové novinky U2. V žebříčku ji mají osm týdnů, nejvýše byli dvacátí první, ale tentokrát je to pouze za sedmdesát.

Novinky přibyly dvě. Tu výše postavenou mají MIG 21. Zřejmě by s ní chtěli pokořit úspěšné tažení Kryštofa, protože svůj song nazvali "Tančím". Navíc se jedná jen o živou verzi jejich dávného hitu. Druhý kousek má na svědomí neškodný chladný vánek ze severu September a je s ním těsně nad stovkou.

Top 10 - rádia:
  1. Katy Perry - Hot N Cold
  2. Pink - Sober
  3. Lady GaGa - Poker Face
  4. Kryštof - Tak nějak málo tančím
  5. Pussycat Dolls - I Hate This Part
  6. Alesha Dixon - Boys Does Nothing
  7. Taylor Swift - Love Story
  8. Madcon - Begin
  9. Flo Rida feat. KE$HA - Right Round
  10. Chinaski - Hvězdy nad hlavou

U2 - No Line On The Horizon
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Protože první desítku jako vždy vidíte v soupisce, zastavíme se u ní pouze jednou otázkou: Taky se těšíte, kdo bude na tracklistu "Taneční ligy 666"?

Diskografie jedinečné Evy Olmerové není sice příliš obsažná, ale i tak je zastoupena v prodejní hitparádě hned dvakrát. Zatímco obrazový výběr toho nejlepšího se zastavil na jedenáctém místě, CD verze nastoupila jako novinka na čtyřicet jedničku. Překvapivě dobře se u nás stále prodává nový Bruce Springsteen, který po lepších časech v první desítce tentokrát téměř uzavírá tu druhou. A stále se drží i Metallica. Po dvaceti šesti týdnech je dvacátá devátá, za což nejspíše může fakt, že ti, co si "Death Magnetic" koupili hned zkraje vydání, ho ztratili a teď si ho opatřují znovu. Na teorii, proč se "Pelmel" Lucie Vondráčkové kupuje už osmdesát týdnů, potřebuji poněkud delší čas. Ostatně i padesátka největších hitů velkého Karla, která se do žebříčku vrátila, je na světě sedmdesát sedm týdnů. Tentokrát to bude nejspíše výprodejová edice z jeho zrušeného muzea.

Vedle již zmíněné výběrové kolekce Evy Olmerové je další novinkou podobného ražení "To nejlepší" od Karla Kryla na příčce třicáté páté. Rekapitulaci sólové kariéry si připravila dáma s nezaměnitelným hlasem Annie Lenox a u nás s ní skončila po prvním týdnu čtyřicátá pátá. Výborný soundtrack bezchybně fungující i bez pohyblivých obrázků je o tři místa níž. Nutno dodat, že seznámení s Milionářem z chatrče rozhodně stojí za to.

Top 10 - prodejnost:
  1. U2 - No Line On The Horizon
  2. Monkey Business - Twilight Of Jesters?
  3. Různí - Taneční liga 111
  4. Různí - Mamma Mia!
  5. Michal Horáček - Ohrožený druh
  6. Lady GaGa - The Fame
  7. Jaromír Nohavica - Ikarus
  8. Kryštof - Kryštof v opeře
  9. Lucie Vondráčková - Fénix
  10. AC/DC - Black Ice

A na závěr jedna prozatím neověřená zpráva. Našemu trochu zvláštnímu zpravodaji se podařilo zjistit nové podrobnosti k chystanému letnímu tour kapely Kryštof. Ta nehodlá zahálet ani v přestávkách mezi festivaly a po divadlech, opeře a naplánovaných univerzitách se rozhodla pro další netradiční koncertní prostory. O jaké se konkrétně jedná, prozradí už samotný název celé akce - "Tak nějak málo tančím Hřbitovy Tour 2009". Tak zase za týden, hrobníci!

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 11. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY