Ken Hensley přijede v létě do Česka

15.02.2009 12:20 - Jaromír Merhaut | foto: facebook interpreta

Ken Hensley
© Geir A. Carlsson
Ken Hensley si v posledních letech nachází cestu k nám do kotliny při každém promo turné. V neděli 30. srpna tak opět v pražské Retro Music Hall a ve zlínském Masters Of Rock Café o den později zazní klasika v podání jejího autora, a jak je u Kena dobrým zvykem, zřejmě i podstatná část nového, v současnosti nahrávaného alba. Pokud se nic mimořádného nestane, doprovodí jej znovu norský Live Fire s hostujícím Islanďanem Eiríkurem Haukssonem aka Ericem Hawkem.

Kolik z těch tisíců a tisíců rockových klávesáků rozpozná sluchem i laik? Deset? Možná. A kolik z těch deseti hraje, či hrálo ryzí hardrock? Dva. A kolik z těch dvou autorsky dominovalo své kapele? Jediný. Stylotvorná, ústřední osobnost klasických Uriášů, skladatel naprosté většiny jejich věčných písní. Milovník žen, fotbalu, rychlých aut, narkoman i praktikující křesťan, světoobčan. Tím vším si Ken Hensley prošel. Dnes je především toulavým muzikantem pro radost a farmářem s moudrým a poučeným názorem na život. RR, Ferrari i formuli vyměnil za dodávku, Business Jet za Economy Class, Hollywood za španělský venkov, koks za granule pro ztracené psy a je štastnější než kdy předtím.

Vstupenky na pražský i zlínský koncert koupíte za 550 Kč. Předprodej probíhá v síti Ticketpro. Oba koncerty začínají ve 20.00 hod.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY