Vánoční trhák v Americe má teenagerka Taylor Swift

18.12.2008 14:47 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Ani Beyoncé, ani Britney, ani Kanye West, ale country zpěvačka Taylor Swift má největší letošní hit amerických Vánoc. Její "Fearless" se vrací do čela amerického albového žebříčku a za poslední měsíc si ho odneslo domů milion a půl Američanů. V singlech se do čela vrací Beyoncé se "Single Ladies".
Beyoncé - Single Ladies (Put A Ring On It)
© facebook interpreta
Přetahovaná o číslo jedna amerického žebříčku pokračuje. Do čela se po krátké pauze vrací Beyoncé se "Single Ladies (Put A Ring On It)", zatímco T.I. a Rihanna se musí spokojit s dvojkou. Na bronzovou příčku už doputovala Lady GaGa a její EP balíček "Just Dance (Remixes)". Úspěch držitelky nominace na Grammy určitě potěší Akona, který skladbu pomáhal produkovat a vydává ji na svém labelu. Postup zaznamenala Britney, která je s "Womanizer" šestá, a také Kanye West, jehož "Heartless" se vrací do desítky na čísle sedm. Trend singlových dvojiček pokračuje, tento týden je přímo extrémní - Beyoncé, T.I., Britney i Kanye West mají v Top 10 hned dva singly zároveň.

Na nižších příčkách na sebe po delší době upozornila Brandy, jejíž "Right Here (Departed)" figuruje na příčce 34 a pro zpěvačku je to nejlepší umístění po čtyřech letech. Na čísle 75 vstupuje do žebříčku Jamie Foxx s "Just Like Me", "Seventeen Forever" od teenagerského bandu Metro Station začíná na příčce 82 a v poslední desítce má novinku také Ne-Yo s "She Got Her Own" s Jamie Foxxem a Fabulousem, což je remix "Miss Independent", který se objevují také na nové desce Foxxe "Intuition".

Na rozdíl od britského žebříčku aby v Hot 100 jeden pohledal čistě vánoční hity. Až dvaadvacet příček pod stovkou figuruje vokální soubor Straight No Chaser z Indiana University a jejich verze vánoční klasiky "12 Days Of Christmas". Zvláštní na to je, že skladba už je stará deset let a její popularitu rozvířilo přesně před rokem video umístěné na portál YouTube.com jedním z bývalých členů. Do dnešního rána video vidělo před devět milionu lidí a Straight No Chaser znovu zformovaní v původní sestavě už natočili vánoční album "Holiday Spirits", které vede žebříček vánočních desek na iTunes. Pokud potřebujete vánočně naladit, tak si pusťte klip.

    Top 10 - singly:
  1. Beyoncé - Single Ladies (Put A Ring On It)
  2. T.I. ft. Rihanna - Live Your Life
  3. Lady Gaga - Just Dance (Remixes) EP
  4. Britney Spears - Circus
  5. T.I. - Whatever You Like
  6. Britney Spears - Womanizer
  7. Kanye West - Heartless
  8. Katy Perry - Hot N Cold
  9. Beyoncé - If I Were A Boy
  10. Kanye West - Love Lockdown

Taylor Swift - Fearless
© facebook interpreta
Už to vypadá, že letošním vánočním šampionem bude album "Fearless" od teenagerské country hvězdičky Taylor Swift. Tento týden se vrací na číslo jedna s prodejním výsledkem 249 tisíc kusů. O číslech, které vloni stejnou dobu hlásil "Noel" Joshe Grobana, si může Taylor nechat jen zdát. I tak už druhé studiové album mladé zpěvačky prodalo přes jeden a půl milionu kusů a na jedničce bude určitě i příští týden. Britney a její "Cirkus" klesají na dvojku, Beyoncé bere s "I Am...Sasha Fierce" bronz. Vánoční prodeje pomohly Nickelback, soundtracku k filmu "Twilight" a také AC/DC, kteří se s "Black Ice" dokonce vrací do Top 10.

Novinky máme tentokrát až v druhé desítce, byť hned na jejím začátku. R'n'b zpěvák Music Soulchild s "onmyradio" je jedenáctý, rapper Common s "Universal Mind Control" hned za ním. Pro oba interprety je to určitě zklamání, oba prodali méně než sto tisíc kusů a hlavně jejich předchozí alba z roku 2007 startovala shodně na jedničce. Podstatně lepší časy už zažila i Brandy, jejíž "Human" je patnáctý. Záplavu "černých" novinek uzavírá zpěvák Avant, který je s bezejmenným albem na čísle 25.

    Top 10 - alba:
  1. Taylor Swift - Fearless
  2. Britney Spears - Circus
  3. Beyoncé - I Am...Sasha Fierce
  4. Nickelback - Dark Horse
  5. Různí - Twilight (OST)
  6. Kanye West - 808s & Heartbreak
  7. Různí - Now 29
  8. AC/DC - Black Ice
  9. Různí - High School Musical 3 (OST)
  10. David Cook - David Cook

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY