Video Jukebox 43/2008

19.12.2008 05:00 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Fenomén YouTube.com - video zdarma a pro všechny. Ale kdo se má v té hromadě vyznat? Pomůžeme vám v našem pravidelném Video Jukeboxu.

Dan Black
Dan Black - Yours
žánr: electro-pop
info: oficiální web, MySpace.com

Na konci roku 2007, po dvou mini albech a dvou v Evropě relativně úspěšných řadovkách oznámila londýnská indie parta The Servant konečnou s tím, že se její jednotliví členové vrhnou na nové projekty. Pokud jde o lídra Dana Blacka, trvalo to asi jen půl roku a na hudebních blozích začalo být toto jméno skloňováno jako jeden z možných koňů nadcházejícího roku. Poté, co si udělal slušnou reklamu coverem "HYPNTZ" (původně Notorious B.I.G.), se uvádí pilot singlem "Yours".


Ane Brun
Ane Brun, Thom Hell, Lindstrøm - Wonderful Christmas Time
žánr: electro / pop
info: oficiální web, MySpace.com

Vánoční písničku "Wonderful Christmas Time" napsal už v roce 1979 sám velký liverpoolský brouček Paul McCartney. A právě její coververzi k letošním Vánocům znovu nahrálo trio velkých jmen nejen skandinávské hudební scény - ve Švédsku žijící norská písničkářka Ane Brun, norský písničkář Thom Hell (dříve The Love Connection) a taktéž norský producent Lindstrøm, který letos vydal vynikající třítrackové album "Where You Go I Go Too". Takže šťastné a veselé poprvé...


Shinichi Osawa
Shinichi Osawa - Our Song
žánr: electro house / acid jazz
info: oficiální web, MySpace.com

Jméno Shinichi Osawa možná bude někomu neznámé, ale snad vám trošku napoví značka Mondo Grosso, pod kterou Shinichi dělal dobré jméno tradiční houseové scéně již od poloviny devadesátých let. S návratem ke svému vlastnímu jménu (pod ním Shinichi působil a působí jako DJ) přišla lehká změna směru, ale o nic zásadního se nejedná. Spíše jde o snahu vystartovat s nepopsaným profilem. Debutovou desku "The One" uvedl jako pilot singl "Our Song", následovala ho povedená předělávka pecky "Star Guitar" od The Chemical Brothers.


Plants And Animals
Plants And Animals - Feedback In The Field
žánr: indie rock
info: oficiální web, MySpace.com

Montrealské indie trio Plants And Animals si vysloužilo svým letošním debutovým albem "Parc Avenue" užší nominaci na Polaris Music Prize, udělovanou nejlepším kanadským interpretům (z vítězství se nakonec radoval Daniel Victor Snaith aka Manitoba, v současné době vystupující jako Caribou). Vděčit za zájem mohou své výjimečné schopnosti přizpůsobit se otevřené náruči veřejného vkusu a zároveň neztratit svou alternativní tvář. Prostě takhle nějak by zněli The Beatles, kdyby se narodili v Kanadě a místo Lennona by dostali do čela Jonathana Donahue...


Billy Mack
Billy Mack - Christmas Is All Around
žánr: christmas, actually
info: oficiální web, MySpace.com

Chlapi prý nemají buňky na romantické filmy. O to více ale potěší, když někdo nacpe hned několik z prstu vycucaných růžových příběhů do dvou hodin a udělá z toho film, u kterého vydržíte neusnout i bez lahváče v ruce. A jelikož nikdo ze zúčastněných nehraje fotbal, za srdce vás nejvíce musí chytnout příběh správného a správně vyžilého rockera, který to natře všem těm mladým namachrovaným hezounům... Takže tady je jeho vánoční singl number one a já vám přeju šťastné a veselé podruhé.


Je libo přídavek?
The BPA - He's Frank (Washing Up) (žánr: electronica / pop)
Malente - Bring That Lead Back (žánr: house / electro)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY