IFPI hlásí: Knechtová potřetí, Metallica popáté

15.10.2008 21:26 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Ani dvaačtyřicítka u počtu týdnů nepřinesla do prodejní a rádiové hitparády české pobočky IFPI závan svěžesti. Zůstáváme tedy i nadále na místě: v rádiích vládne potřetí v řadě boha vzývající Katka Knechtová, v obchodech nejvíce přitahuje zákazníky již popáté za sebou nová Metallica.
Český fotbal slaví první výhru v kvalifikaci na mistrovství světa, byť po matném výkonu. Důležitý je ale výsledek. Podíváme-li se na poslední týdny v tuzemské hitparádě, je jejich výkonnost ještě matnější a výsledek absolutně nulový.

Bathory
© facebook interpreta
RÁDIA - První desítka tento týden zaznamenala pouhé dvě nevýznamné změny v sestavě. Amy MacDonald vytáhla svou vizi života ze dvanáctky na pětku a Guru Josh Project poskočil z jedenáctky na devítku. Z ostatních kosmetických úprav stojí za zmínku snad jen to, že Martinova parta Coldplay vyměnila půltucet za brambory s Pink. Pro úplnost dodejme také první trojku, která je beze změny: na jedničce zpívá Katka Knechtová z Pehy k filmu "Bathory", na dvojce se z netradičního zážitku zpovídá Katy Perry a na trojce se tak trochu vychvaluje Gabriella Cilmi. Desítku museli opustit Ting Tings a Kardinal Offishall s Akonem.

Počet novinek pochmurný dojem první desítky moc nevytáhne. Tou vyšší je singl "Never Miss A Beat" ze zcela průměrné nové desky Kaiser Chiefs na třiatřicítce a tou nižší je na míle vzdálená Madonna - "Miles Away" a číslo šedesát.

Top 10 - rádia:
  1. Katka Knechtová - Môj bože
  2. Katy Perry - I Kissed A Girl
  3. Gabriella Cilmi - Sweet About Me
  4. Coldplay - Viva la Vida
  5. Amy MacDonald - This Is The Life
  6. Pink - So What
  7. Shaun Baker - Hey Hi Hello
  8. Duffy - Mercy
  9. Guru Josh Project - Infinity 2008
  10. Morandi - Angels

Metallica - Death Magnetic
© facebook interpreta
PRODEJNOST - V obchodech je situace o něco veselejší, ale k dobré komedii to má pořád asi stejně daleko jako první "Kameňák". Zlatem stále platí příznivci Metallicy a stříbrem nenasytní milovníci hollywoodských muzikálů, herečky Meryl Streep a skupiny Abba. Na poslední volné místo na bedně se už ale vyšvihla nejvyšší novinka týdne "Taneční liga 108", což znamená, že Coldplay mají stejně jako v rádiích čtyřku. Prostor si ještě vybojoval zázračný ohnivý pták "Fénix", který vynesl ze čtrnáctky na pětku Lucku Vondráčkovou, a také božský Karel Gott, který svůj další "Komplet" vytlačil na sedmu a druhou nejvyšší novinku. Krátkou slámku táhli tentokrát Supporti, Rasmus a Queen + Paul Rodgers.

Pětici nových tváří doplňuje na patnáctce sedmá řadovka skupiny Oasis "Dig Out Your Soul", na třicítce debutuje Amy MacDonald s "This Is The Life" a nejen výčet novinek, ale i kompletní padesátku nám uzavírá Miley Cyrus s plackou "Breakout". Za týden se těším opět na počtenou, do té doby: Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Metallica - Death Magnetic
  2. Různí - Mamma Mia!
  3. Různí - Taneční liga 108
  4. Coldplay - Viva La Vida Or Death And All His Friends
  5. Lucie Vondráčková - Fénix
  6. Yvonne Sanchez - My Garden
  7. Karel Gott - Komplet 34/35 - I Love You For Sentimental Reasons
  8. Support Lesbiens - Lick It
  9. Škwor - 5 (+ DVD)
  10. Duffy - Rockferry

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 42. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY