Shake ze všech dobrot?

16.05.2008 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Po čtyřech deskách je pomalu čas udělat výběr, řekli si v teamu okolo Kelis. "The Hits" mapuje celou dráhu, ale bonusů moc nepřináší. Fandy potěší kromě hitů sesbírané spolupráce, kterých má tato dáma hodně. "Milkshake" a pár dalších však citelně přečuhují a dokazují, jak je důležité mít dobrého producenta.
7/10

Kelis - The Hits

Skladby: Caught Out There, Milkshake, Got Your Money (Ol' Dirty Bastard feat. Kelis), Trick Me, Lil Star (feat. Cee-Lo), Get Along With You, Young Fresh N' New, Truth Or Dare (N.E.R.D feat. Kelis & Pusha T), Bossy (feat. Too $hort), In Public (feat. Nas), Millionaire (feat. André 3000), Finest Dreams (Richard X feat. Kelis), Suspended, Good Stuff (feat. Terrar)
Vydáno: 03.03.2008
Celkový čas: 58:19
Vydavatel: Parlophone
"Milkshake" byl svého času zásahem do černého, geniální kousek The Neptunes a vynikající důvod pro úspěch desky "Tasty". Co si budeme nalhávat, Kelis je hlavně dítko, které staví svůj úspěch na zručnosti pozvaných producentů. Pharrell Williams by měl dostat metál za to, co právě pro ni udělal. Po nevalném úspěchu "Kelis Was Here" asi uzrál ten pravý čas na výběr. Radujte se, nebo truchlete s "The Hits".

Čtyři alba Kelis Rogers jsou vyváženě prezentována provařenými singly, časová chronologie však nebyla dodržena. V ranějších písničkách je už ale znát určité opotřebování, dobový zvuk vám zabuší na ušní bubínky. Pak se tedy není čemu divit, že pecky "Milkshake", "Trick Me" nebo "Lil Star" jasně přečuhují. "Lil Star" je dobrá i díky patřičné dávce originality Cee-La z Gnarls Barkley. Regulérní novinku tu však nehledejte.

Navrátivší se N.E.R.D. dali díky dobrým vztahům s Kelis souhlas k zařazení "Truth Or Dare", ve které jim zapěla vokály a pochází z jejich "In Search Of...". To vyšlo již sedm let nazpátek, ale v bookletu je mylně uveden letošní rok. "The Hits" takových spoluprací nabízí vícero, nejvíce však zaujme Richard X, ten si Kelis pozval do songu "Finest Dreams". V ní například vysamploval staré dobré The Human League ("The Things Are That Dreams Made Of") a jejich spolupráce funguje excelentně.

"The Hits" je v podstatě odfláknutou záležitostí, ale většina písniček se zapsala do historie tak výrazně, že jejich sesbírání na jeden disk určitý smysl má.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY