Duffy už vládne britským obchodům měsíc

30.03.2008 22:34 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Měsíc nenašla přemožitele welšská kráska Duffy. Její album "Rockferry" tento týden odolalo útoku Panic! At The Disco a už se stalo nejúspěšnější britskou deskou vydanou v roce 2008. V singlech znovu vládne Estelle s "American Boy", zatímco úspěšné americké hity v čele s "Low" Flo Ridy zůstaly za ní.
Estelle ft. Kanye West - American Boy
© facebook interpreta
Britská r'n'b zpěvačka Estelle prodloužila své panování nad britským žebříčkem ještě o jeden týden. "American Boy" s Kanye Westem za mikrofonem zopakoval své vítězství z minulého týdne a Estelle odrazila útok "Low" amerického rappera Flo Ridy a vokódovaného T-Paina. Ti poskočili z šestky na dvojku v prvním "fyzickém" týdnu a pořád zůstávají favority na číslo jedna. Duffy klesla s "Mercy" znovu o jednu příčku, teď je třetí. Na čtyřku vyskočil australský electro-funkový objev Sam Sparro s "Black & Gold". Britové ho objevili první a vydává na jejich Island Records. Pětka patří "4 Minutes" Madonny a Justina. Singl se prodává na iTunes, na CD podobu si fanoušci budou muset počkat až na poslední týden v dubnu. Díky neobvyklé strategii si tak budeme ještě muset počkat, jestli Madonna stane na vrcholu britského žebříčku potřinácté, či ne. Posledním nováčkem v desítce je Chris Brown, jehož balada "With You" boduje na osmičce. Na devatenáctce už vystrkují růžky Usher a Young Jeezy s "Love In This Club", ale singl se zatím prodává jen na internetu, což platí i pro další americký hit "Sensual Seduction" Snoop Dogga, který je zatím na čísle 24. Dvacítku zahřívá James Blunt s "Carry You Home", třetím singlem z alba "All The Lost Souls". Stejně jako za oceánem se i v Británii chytla píseň z televizní reklamy "New Soul" v podání francouzské zpěvačky Yael Naim a patří jí číslo 30.

    Top 10 - singly:
  1. Estelle feat. Kanye West - American Boy
  2. Flo Rida feat. T-Pain - Low
  3. Duffy - Mercy
  4. Sam Sparro - Black & Gold
  5. Madonna feat. Justin Timberlake - 4 Minutes
  6. Leona Lewis - Better In Time/Footprints In The Sand
  7. Nickelback - Rockstar
  8. Chris Brown - With You
  9. One Republic - Stop And Stare
  10. Alphabeat - Fascination

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Duffy - Rockeferry
© facebook interpreta
Duffy slaví s "Rockferry" na čele britského žebříčku už celý měsíc. Desky se prodalo přes 400 tisíc, což je zhruba jednou tolik co debutu Adele. Welšská kráska odolala útoku dvou žhavých novinek - Panic! At The Disco se museli s "Pretty. Odd" spokojit s dvojkou, jejich debut "A Fever You Can't Sweat Out" před dvěma lety bodoval nejvýše na sedmnáctce. Domácí objev Foals skončil s "Antidotes" na trojce. Urychleně vydaná novinka The Raconteurs "Consolers Of The Lonely" je osmá, což je oproti dvojce jejich debutu "Broken Boy Soldiers" trochu zklamání. Devátí Guillemots jsou díky novince "Red" v Top 10 vůbec poprvé. Příval novinek neustává ani v druhé desítce - Counting Crows bodují se "Saturday Nights & Sunday Mornings" na dvanáctce, houslista David Garrett je s "Virtuoso" sedmnáctý. O dvě příčky níže jsou Supergrass s "Diamond Hoo Ha". Oxfordská kapela už zažila lepší časy, zatím žádné jejich album Top 10 neminulo, až teď. Z dalších novinek vyberme číslo 48 pro Does It Offend You, Yeah? a jejich debut "You Have No Idea Of What You're Getting Yourself Into", jen padesátku berou Mystery Jets za "21" a výběr hitů Joy Division se musí spokojit s číslem 63.

    Top 10 - alba:
  1. Duffy - Rockferry
  2. Panic! At The Disco - Pretty Odd
  3. Foals - Antidotes
  4. Leona Lewis - Spirit
  5. OneRepublic - Dreaming Out Loud
  6. Nickelback - All The Right Reasons
  7. Amy Winehouse - Back To Black - The Deluxe Edition
  8. The Raconteurs - Consolers Of The Lonely
  9. Guillemots - Red
  10. Muse - HAARP

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY