Prodeje vánoční desky Grobana letí znovu vzhůru

06.12.2007 11:40 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Josh Groban je jednoznačný vítěz letošních Vánoc v americkém žebříčku. Desky "Noel" prodal v minulém týdnu přes půl milionu kusů, celkem už se blíží k hranici dvou milionů a zcela zastínil konkurenci. V singlovém pořadí je znovu na čele Alicia Keys s "No One", Chris Brown se vrací na dvojku.
Alicia Keys - No One
© facebook interpreta
Singlový žebříček doznal na horních příčkách jen kosmetických změn. Alicia Keys stále vede s "No One", "Kiss Kiss" Chrise Browna se trochu překvapivě vrací na dvojku, což samozřejmě znamená, že "Apologize" OneRepublic naopak o jednu příčku klesá. Rapper Flo-Rida s "Low" sice vede žebříček internetových prodejů, ale na víc než čtyřku to zatím nestačí. Desítku opustil první z t-painovských singlů - "Cyclone" Baby Bashe a mezi elitu se vrátili Finger Eleven a "Paralyzer". Reedice "FutureSex/LoveSounds" a nový živák protáhl do Top 20 "Until The End Of Time" Justina Timberlakea a je to už šestý singl z desky takto vysoko.

Po krátké přestávce se do žebříčku vrací "Teardrops On My Guitar" country zpěvačky Taylor Swift, které patří číslo 44. Nejvýše postavenou absolutní novinku má Chris Brown. Třetí singl z alba se jmenuje "With You" a poprvé se objevuje na začátku osmé desítky. Čerstvý singl Snoop Dogga "Sensual Seduction" je na čísle 76. Snad mu třináctý sólový singl v americké Hot 100 nepřinese smůlu. Novince "Say" Johna Mayera patří příčka 85 a zbytek novinek se poskládal v poslední desítce. Mezi nimi třeba Mary J. Blige s "Work That" nebo 50 Cent s "I Will" (rádiová verze "I Kill").

    Top 10 - singly:
  1. Alicia Keys - No One
  2. Chris Brown ft. T-Pain - Kiss Kiss
  3. Timbaland ft. OneRepublic - Apologize
  4. Flo Rida ft. T-Pain - Low
  5. Colbie Caillat - Bubbly
  6. Fergie - Clumsy
  7. Kanye West ft. T-Pain - Good Life
  8. Soulja Boy - Tell 'Em Crank That
  9. Rihanna ft. Ne-Yo - Hate That I Love You
  10. Finger Eleven - Paralyzer

Josh Groban - Noel
© facebook interpreta
Vánoční album Joshe Grobana "Noel" drtilo i v minulém týdnu konkurenci. Deska je už několik týdnů na pultech, ale prodává se jí čím dál víc. Tentokrát dokonce 539 tisíc kusů. "Noel" už se přehoupl přes hranici prvního milionu a velkými kroky spěchá k druhému. Do Štědrého dne by ale klidně mohl stihnout ještě víc. I Eagles si na výsledky v prvním adventním týdnu nemůžou stěžovat. "Long Road Out Of Eden" poskočilo na číslo dvě s 313 tisíci prodaných kusů. Rockoví veteráni jsou už blízko druhému milionu. Alicia Keys klesá s "As I Am" na trojku, ale platinové ocenění už má v kapse. Podle očekávání se zvedly prodeje teenagerských "dvojek" - "High School Musical a "Hannah Montana" a patří jim čísla sedm a osm. V desítce je reedice "Christmas Song" syntezátorových bohů a vánočních specialistů Mannheim Steamroller a vánoční desky nám tak Top 10 pěkně rámují. Nejvýše postavenou novinku má latino rapper Pitbull, ale "Boatlift" neměl více než na místo padesát. O jedno místě níže jsou metalisté Mudvayne s "By The People, For The People". Jejich předchozí album "Lost And Found" bylo na dvojce, novinka je ovšem jen výběr rarit.

    Top 10 - alba:
  1. Josh Groban - Noel
  2. Eagles - Long Road Out Of Eden
  3. Alicia Keys - As I Am
  4. Různí - Now! 26
  5. Garth Brooks - Ultimate Hits
  6. Různí - High School Musical 2 (OST)
  7. Miley Cyrus - Hannah Montana 2/Meet Miley Cyrus
  8. Celine Dion - Taking chances
  9. Carrie Underwood - Carnival Ride
  10. Mannheim Steamroller - Christmas Song

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY