shop.musicserver.cz
Nové desky 41/2020 - od Katie Meluy přes T.I. po Woodkida

Nové desky 41/2020 - od Katie Meluy přes T.I. po Woodkida

Vydáno: 20.10.2020 13:15 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Katie Melua

Covid-19 nám zase nepěkně zatápí, a tak radíme ke knihám poslouchat i hudbu. Aktuálně si můžete vybrat ze žánrově petrého týdne novinek Katie Meluy, rappera T.I., Woodkida, Sashy Sloan, českých Jazz Q a Turbo, boybandu The Vamps, sólovky Matta Berningera, slovenských Inekafe, Tommyho Lee nebo živáků Eagles a Def Leppard.

V pátek 16. října vyšly tyto nové tituly:

Katie Melua - Album No. 8 (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronica / alternativní hip hop / taneční hudba

Katie Melua - Album No. 8
Katie Melua se svým osmým albem napínala své fanoušky o něco déle než obvykle. Zatímco většinou jsme se dočkali po dvou třech letech, tentokrát jí příprava zabrala roky čtyři. Je to částečně i tím, že desítka skladeb pragmaticky pojmenovaná "Album No. 8" vznikala v době náročného období odluky gruzínsko-anglické zpěvačky od jejího manžela, motocyklového závodníka Jamese Toselanda. Natáčelo se v Tbilisi za asistence producenta Leo Abrahamse, jenž v minulosti spolupracoval s Paolem Nutinim,Frightened Rabbit Editors či Reginou Spektor. Výsledek se nejspíše velmi vydařil, neboť album sbírá veskrze pozitivní recenze. To, zda s nimi budete souhlasit, můžete zkoumat při jeho poslechu na YouTube zpěvačky. Titul vychází také na vinylu.


Matt Berninger - Serpentine Prison (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Matt Berninger - Serpentine Prison
Jednotliví členové The National jsou velmi aktivní i mimo svoji kapelu a platí to pochopitelně i o zpěvákovi Mattu Berningerovi. Před pěti lety zformoval projekt EL VY a nyní se pustil na sólovou dráhu. Jeho debutem je deska "Serpentine Prison", již rodák ze Cincinnati nahrál společně s hudebníkem a producentem Bookerem T. Jonesem, který vedle vlastní kapely v minulosti spolupracoval s Otisem Reddingem, Eltonem Johnem, Neilem Youngem, Sheryl Crow a sestrou své ženy Ritou Coolidge. Na desítce skladeb pak spolupracovali i členové The Walkmen Matt Barrick a Walter Martin, Andrew Bird, spoluhráč z kapely Scott Devendorf, Mike Brewer, Hayden Desser, baskytaristka Davida Bowieho Gail Ann Dorsey, členové Ramona Falls Brent Knopf a Matt Sheehyd, Ben Lanz a Kyle Resnick z Beirut a žádaný hráč na harmoniku a spolupracovník Willieho Nelsona Mickey Raphael. Co tato muzikantská banda dala dohromady, zjistíte na Berningerově bandcampu.


Sasha Sloan - Only Child (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop

Sasha Sloan - Only Child
Alexandru Artourovnu Yatchenko alias Sashu Sloan zmiňujeme v Nových deskách poměrně často coby spoluautorku songů daleko slavnějších kolegů, jako jsou Kygo, Katy Perry, Camila Cabello, Charli XCX, LANY nebo Idina Menzel. Jen málokdo ji ovšem vnímá také jako sólovou zpěvačku, ačkoli má na svém kontě již tří ípíčka a na dvě desítky singlů. Snad se to výrazněji změní s jejím plnohodnotným debutem "Only Child". Vzhledem k předchozím řádkům nikoho nepřekvapí, že si všechny písně na něm napsala sama ve spolupráci s producentem desky Kingem Henrym, který taktéž produkoval desky LANY, Dipla, LSD, Major Lazer či . S některými kousky jim pak vypomohli Shane McAnally, Nicolle Galyon a Emi Dragoi. Indie pop Sashy Sloan můžete poslouchat na jejím YouTube profilu.


T.I. - The L.I.B.R.A. (Empire)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rap

T.I. - The L.I.B.R.A.
Oproti "Dime Trap" zkrátil T.I. přípravu svého sedmého alba "The L.I.B.R.A." o polovinu - tentokrát mu zabrala pouze dva roky. Jeho název je mimochodem akronymem hesla Legend Is Back Running Atlanta. Nutno poznamenat, že jistý druh návratu americký rapper určitě potřeboval, protože zmíněný předchůdce rozhodně nepatřil mezi jeho nejúspěšnější nahrávky - v Billboardu zůstal daleko před Top 10 a v žánrovém žebříčku, kde od roku 2004 neznal nic jiného než jeho vrchol, zůstal na osmé příčce. O návrat na výsluní bude bojovat hned dvacítkou skladeb, které mu pomáhali produkovat například Hitmaka, Cardiak, DY Krazy, Juicy J, MyGuyMars, 9th Wonder nebo Ayo. Mezi hosty se to pak blýská takovými hvězdami, jako jsou Snoop Dogg, Young Thug, Lil Baby, Rapsody, Jeremih, Jadakiss, Rick Ross, Conway The Machine, 21 Savage, Eric Bellinger, Killer Mike nebo všudypřítomný John Legend. Některé z nich už uslyšíte na rapperově YouTube.


Roine Stolt's The Flower King - Manifesto Of An Alchemist (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock

Roine Stolt's The Flower King - Manifesto Of An Alchemist
Roine Stolt, člen The Flower Kings, Transatlantic, Agents Of Mercy, The Tangent a také The Sea, je neúnavný hudebník a skladatel. Dokazuje to i na svém čerstvém počinu. Ač současně pracuje na desce The Flower Kings, vydal v těchto dnech novinku "Manifesto Of An Alchemisto". Tu označil vůbec poprvé hlavičkou Roine Stolt's The Flower King. Kolekce obsahuje téměř sedmdesát minut hudby rozložené do deseti skladeb, a jak zjistíte z ukázek na Supraphonline, nesou klasický rukopis v duchu symfonického progresivního rocku včetně zpěvu a charakteristického zvuku kytary. Na albu mu hostují Marco Minnemann, Jonas Reingold, Rob Townsend, Hans Froberg a Nad Sylvan. Vyznavači vinylových vydání si budou moci vychutnat grafiku od Shaun Beyond, která vytvořila obal.


Woodkid - S16 (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / neofolk

Woodkid - S16
Yoann Lemoine se proslavil jako režisér videoklipů Katy Perry, Taylor Swift nebo Lany Del Rey, pod pseudonymem Woodkid ale také jako hudební skladatel, muzikant a zpěvák. Jeho debut "The Golden Age" z roku 2013 zanechal poměrně hlubokou stopu na hudební scéně a i díky tomu mohl následně spolupracovat s lidmi jako Nils Frahm, Jennifer Connelly, Moses Sumney nebo Philip Glass. Není tedy divu, že jeho druhé album "S16" bylo netrpělivě očekávané. Jedenáct skladeb se pohybuje na pomezí neofolku, indie popu, art popu a minimalismu. Orchestrální party Lemoine nahrával ve slavných studiích Abbey Road, další fragmenty pak vznikaly v Berlíně, Paříži, Los Angeles, na Islandu a také v Tokiu, kde ho doplnil sbor Suginami Junior Chorus. Na vzniku se podílela zhruba padesátka různých muzikantů, ovšem těmi nejdůležitějšími byli zakladatel Son Lux Ryan Lott, Tanguy Destable z Yelle a Phazz. Není snad nutné ani dodávat, že na desku už za světa přichází první nadšené recenze a že bude k dispozici na vinylu. Zda se zalíbí i vám, můžete zkoumat na Woodkidově YouTube profilu.


Pluralone (Josh Klinghoffer) - I Don’t Feel Well
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop

Pluralone - I Don’t Feel Well
Světová pandemie a politické krize naštěstí Joshe Klinghoffera aka Pluralone nijak nepoznamenaly, a tak hudebník, známý nejlépe jako kytarista Red Hot Chili Peppers, přichází s novinkovou deskou. Jeho v pořadí druhá sólovka nese titul "I Don’t Feel Well". Základem většiny skladeb jsou piano a klávesy, výsledek se pak rozpíná napříč žánry a směry. Ukázky najdete na oficiálním webu Pluralone.


The Struts - Strange Days
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

The Struts - Strange Days
Za aktuální spoluprací s The Struts stojí samá velká jména: Albert Hammond Jr (The Strokes), Robbie Williams, Tom Morello a Joe Elliott s Philem Collenem z Def Leppard. Rocková nahrávka, která dostala do kolébky název "Strange Days", vám bude zřejmě povědomá právě podle titulního songu, v němž hostuje popová ikona Robbie Williams. Ke kousku, který byl uveden po pilotním singlu "Another Hit Of Showmanship", vznikl i videoklip. Najdete ho na YouTube.com a svůj názor na něj nám můžete napsat do komentářů.


The Vamps - Cherry Blossom (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / pop rock

The Vamps - Cherry Blossom
Angličtí The Vamps vyjeli po dvojalbu z let 2017 a 2018 "Night & Day" a loňském EP "Missing You" na světové turné, jehož zastávky po Británii obsáhly i část kontinentální Evropy a Asii. Poté se čtveřice zavřela do studia a nyní představuje nové album "Cherry Blossom". Většinu z jedenácti písniček si kvartet složil a produkoval vlastními silami, pouze v některých jim vypomohl Lostboy (Ella Eyre, Rita Ora), Jordan Riley (Ella Henderson, WENS) a švédské producentské duo Jack & Coke (Tove Lo, Astrid S, Mads Langer). Prvním singlem se na přelomu prázdnin stala skladba "Married In Vegas", kterou pak následovaly další dvě "Chemicals" a "Better". O tom, že především druhá jmenovaná má všechny hitové parametry, se můžete přesvědčit na YouTube.


Tommy Lee - Andro (Better Noise Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Tommy Lee - Andro
Tommyho Lee si budete nejlépe pamatovat jako bubeníka a spoluzakladatele americké glammetalové formace Mötley Crüe. Nyní přichystal pro své fanoušky sólovku "Andro". Najdete na ní celkem třináct kousků a v každém najdeme nějakého hosta. Pro příklad uveďme jména jako Killvein, Push Push, Brooke Candy, Lukas Rossi nebo Josh Todd z Buckcherry. Sám Lee na nahrávce obstaral roli producenta a vyzkoušel si celou řadu hudebních žánrů: od hiphopu přes funk, industrial a electro až k dream popu. Ukázku v podobě kousku "Knock Me Down" najdete na jeho YouTube kanálu.


Guy Sebastian - T.R.U.T.H. (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / soul / r'n'b / gospel

Guy Sebastian - T.R.U.T.H.
Historicky první vítěz Australian Idol Guy Sebastian se po třech letech vrací se svojí devátou deskou. Její název "T.R.U.T.H." vysvětluje takto: "Chtěl jsem vytvořit něco, co by se týkalo mého života, věcí, kterými jsem si prošel, a mých pravd. Více než cokoli jiného jsem se naučil, jak je důležité mít kolem sebe správný tým." V tom aktuálním nechybějí například někdejší člen Evanescence David Hodges, Jamie Hartman (Rag'n'Bone Man, Backstreet Boys), M-Phaze či spolupracovník One Direction a Maroon 5 John Ryan. Vedle jeho vlastního hlasu uslyšíte i ty patřící stále vyhledávanějšímu triu The HamilTones, zimbabwsko-americké zpěvačce Shungudzo a rapperu Waleovi. Vydáním "T.R.U.T.H." pochopitelně žije zpěvákův YouTube profil .


Tyler Bryant & The Shakedown - Pressure (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock / blues rock

Tyler Bryant & The Shakedown - Pressure
"Pressure" je čtvrté studiové album od Tylera Bryanta a jeho The Shakedown. Na natáčení v době lockdownu a v domácím studiu se už podílel nový baskytarista Ryan Fitzgerald a omlazená sestava překypovala kreativitou a nápady natolik, že se z původně plánovaného EP o šesti skladbách rychle stalo plnohodnotné album produkované dlouholetým přítelem Rogerem Alanem Nicholsem, který je známý ze spolupráce s The Veronicas, Paramore nebo Larkin Poe. Právě Rebecca Lovell z posledních jmenovaných a Charlie Starr z Blackberry Smoke na desce i hostují. Co s partou z Nashvillu upekli, zjistíte na jejich YouTube kanálu.


Tip týdne

Beabadoobee - Fake It Flowers (Dirty Hit)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / pop folk / lo-fi

Beabadoobee - Fake It Flowers
Anglická zpěvačka Beatrice Laus pochází z Filipín a na hudební scéně působí od roku 2017 pod jménem Beabadoobee. Na kontě má čtveřici ípíček, která jí již vynesla nominace na Brit Awards, NME Awards a také na prestižní BBC Sound Of 2020. Hudební kritiku zaujal její styl na pomezí popu, rocku a folku, v kombinaci s jejich odnožemi, jako je space rock, lo-fi, alternativní pop, indie a bedroom pop. Nyní Laus vydává debutové album "Fake It Flowers", kde tento žánrový mix rozvíjí v jedenácti písničkách. Vy se s nimi můžete seznámit prostřednictvím jejího YouTube profilu.


Jazz Q - Amulet (Studio Budíkov)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz rock

Jazz Q - Amulet
Jazzová formace Martina Kratochvíla Jazz Q vydává novou desku "Amulet", a to ve stejné sestavě, v níž natočila předchozí "Talisman", tedy s kytaristou Zdeňkem Fišerem, baskytaristou Přemyslem Faulknerem a bubeníkem Filipem Jeníčkem. Jak naznačil lídr uskupení, mohou fanoušci instrumentálního jazz rocku v tomto případě děkovat jarní karanténě. "Koronavirová krize působila paradoxně blahodárně na klid i pocit dostatku času pro práci ve studiu. Při zkoušení se nekonalo obvyklé spílání skladateli, co za paralýzu to sepsal a ještě špatně do not zaznamenal. Ani běžné rozčarování z poslechu čerstvě nahraného materiálu nebralo sebevědomí muzikantům. Naopak, nahrávky se po pár dnech zdály být docela poslouchatelné," popsal kapelník. Výsledkem je třináct kompozic, na nichž se tentokrát podíleli všichni muzikanti. Ukázky a spoustu dalšího povídání o kolekci naleznete na Supraphonline.cz.


Dorian Electra - My Agenda
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: experimentální pop / hyperpop / future pop

Dorian Electra - My Agenda
Rok po debutu "Flamboyant" se Dorian Electra vracejí s novou deskou "My Agenda", a připomínají se tak nejen těm, kteří měli možnost je vidět coby support Charli XCX na jejím loňském pražském koncertě. Svoji druhou nahrávku vystavěli (i Wikipedia pro tento jednočlenný projekt používá zájmeno oni) na jedenáctce skladeb a řádce velmi rozdílných hostů, jako jsou Rebecca Black, Faris Badwan, Pussy Riot, Village People, The Garden, Dylan Brady či Clarence Clarity. Pro jejich velmi neortodoxní styl budete jen těžko hledat nějaké ucelené označení, protože je namíchaný z heavy metalu, glitch popu, techna, barokního popu, trance, bubblegum bassu, dubstepu, klubové taneční hudby, trapu, hardstyleu, shock rocku, europopu nebo viking metalu. Lepší obrázek si uděláte na bandcampu Dorian Electra, kde je deska ke slyšení.


Vojtěch Urbánek - Zhasínám Karlín
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: urban folk

Vojtěch Urbánek - Zhasínám Karlín
Písničkář Vojtěch Urbánek, kterého můžeme znát například z dua Urbánek a Mourek, natočil v pravém slova smyslu urban-folkové album. "'Zhasínám Karlín' vás vtáhne do ulic a potemnělých koutů města, v jehož kulisách se proplétají, utvářejí a mizí lidské osudy," tak představuje osm písní sám autor. Někdy je hraje a zpívá jen s akustickou kytarou, jindy ho doprovází kapela ve složení Mikuláš Čimbura (klávesy / synth bass, Ploy) a Miroslav Faderholz (bicí, Ploy). Z podstatné části natáčeli živě a coby hosté se na tom podíleli zpěváci Lukas Landa, Martina Nováková a Jana Šteflíčková a také zvukový inženýr Ian Kelosky. Výsledek je ke slyšení na muzikantově bandcampu.


Iné Kafe - Čumil (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: punk

Iné Kafe - Čumil
"Čumil" populární slovenské formace Iné Kafe vychází ve vylepšené reedici. Poslední řadové album s baskytaristou Máriom Pražencom (Wayo) se na pultech objevilo původně v roce 2000. V aktuální reedici vychází na LP s podpisy muzikantů. Jen pro připomenutí - deska "Čumil" získala kapele ocenění jako zlatá deska za prodeje, Objev roku v anketě Slávik a obrovské množství slávy a koncerty po celém Česku a Slovensku.


EP

  • Trace Adkins - Ain’t That Kind Of Cowboy
    Americký countryový zpěvák Trace Adkins poprvé za svoji dlouholetou kariéru vydává EP. Nazval ho "Ain’t That Kind Of Cowboy". Šestici písniček mu dodali osvědčení Brothers Osborne, Hillary Lindsey, Liz Rose či Aaron Raitiere, produkce se ujal Bart Butler spojovaný především s nahrávkami Jona Pardiho. Výsledek Adkins představuje na svém YouTube profilu.
  • Tyler Ramsey - Found A Picture Of You
    Už je to více než tři roky, co Tyler Ramsey opustil Band Of Horses. Od té doby vydal album "For The Morning" a nyní k němu přidává i své první EP "Found A Picture Of You". Jeho základem je pět pečlivě vybraných písní, které původně napsaly ženy, a jedna jeho vlastní. Mezi těmi převzatými najdete "Back On The Chain Gang" The Pretenders, "Tomorrow On The Runway" The Innocence Mission, "All Through The Night" Jules Shears, kterou proslavila Cyndi Lauper, "Shake Sugaree" Elizabeth Cotton a "When You Go" Jennie Lowe Stearns. Jak je Ramsey pojal, zjistíte poslechem na jeho bandcampu.
  • Soul Asylum - Born Free
    Americká formace Soul Asylum v dubnu vydala své dvanácté album "Hurry Up And Wait Do", na nějž nyní navazuje ípíčkem "Born Free". Najdete na něm akustické verze čtyř písniček z této nahrávky, konkrétně "If I Told You", "The Beginning", "Here We Go" a "Got It Pretty Good". Jak znějí v porovnání s původní podobou, zjistíte na YouTube formace.
  • Preme & Popcaan - Link Up
    Na pomyslné trase Kanada-Jamajka se rozhodli spolupracovat rappeři Preme a Popcaan. Šest tracků pak navíc ještě oživili hosté jako DaVido, French Montana, Wiz Khalifa a BEAM. Jak funguje jejich spojení rapu, dancehallu a reggae fusionu, můžete zkoumat například na Premeho YouTube profilu .
  • The Damned - The Rockfield Files
    Po velmi dlouhé době vydávají krátkou nahrávku také angličtí punkeři The Damned. O autorství čtveřice songů se podělili všichni členové skupiny, produkce se pak ujal Tom Dalgety, známý ze spolupráce s Pixies, Opeth a především Ghosts. Jak se jim společná práce vydařila, zjistíte YouTube profilu kapely.


Turbo - Noční dravci (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Turbo - Noční Dravci
Turbo letos slaví čtyřicet let na hudební scéně a takové výročí, to už je pořádný důvod k vydání nového alba. Povedlo se, a tak osm let po předchůdci "Žár" přichází deska "Noční dravci", pro niž si česká rocková formace připravila celkem třináct písní. Hudbu k nim kompletně složil současný zpěvák a kytarista Miroslav Chrástka, texty dodal Vladimír Kočandrle a pro šest ze třinácti skladeb také někdejší člen kapely Ladislav Vostárek. Kompletní náslech alba je k dispozici na YouTube kanálu Warner Music Gold.


Tommee Profitt - The Birth Of A King (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: současná křesťanská hudba / new age / rock

Tommee Profitt - The Birth Of A King
Americký producent Tommee Profitt se věnuje jednak současné křesťanské hudbě, jednak filmovým kompozicím a muzice k počítačovým hrám. V případě alba "The Birth Of A King" ovšem zabrousil do poněkud specifické oblasti vánoční hudby, a to netradiční formou stylově oscilující mezi rockem, metalem, new age, gospelem a moderní křesťanskou hudbou. Sedmnáct koled, jak napovídá název, úzce souvisí s narozením Ježíše Krista a Profitta v nich doprovází hned několik hostů. Mezi ty nejslavnější patří například Avril Lavigne, Rachael Lampa, Tauren Wells, Chris Tomlin, We The Kingdom, Fleurie a k nim se připojili méně známí Brooke, SVRCINA, Sarah Reeves, Nicole Serrano, Jordan Smith, Kari Jobe, Stanaj či Crowder. Pokud toužíte zažít letošní Vánoce v poněkud jiné atmosféře, okuste ukázky na YouTube.


Christopher Von Deylen - Colors (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronica / minimalismus

Christopher Von Deylen - Colors
Christopher Von Deylen je jinak známý už coby jediný člen projektu Schiller, ovšem letošní nahrávku "Colors" vydává vůbec poprvé pod svým občanským jménem. Z velké části je to proto, že ji vytvořil on sám, na klavír, na nějž hraje už od dětství. Inspiraci pro deset skladeb, které na desku zařadil ve studiové i živé verzi, čerpal tentokrát z přírody. Dosud získával podněty spíše ve městech, ale už od svých hudebních začátků v sobě nosil představu klavírního alba, která se plně rozvinula teprve v lesích na severozápadě Německa. V kompozicích na pomezí elektroniky a minimalismu byste tak měli slyšet "kapat smůlu, praskat pupeny, rozvíjet rané květy, šumět trávu ve větru, padat listí a vycházet zlaté slunce". Zda se mu to povedlo, zjistíte poslechem ukázek na jeho YouTube profilu.


Joey Molland - Be True To Yourself
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Joey Molland (Of Badfinger) - Be True To Yourself
Novou desku po deseti letech též vydává kytarista a skladatel Joey Molland, člen Badfinger, kapely, která svým stylem v mnohém připomínala The Beatles a jíž je přisuzován statut průkopníků power popu. Osud rozjeté kariéře však nepřál. Po tragické smrti zakládajícího člena Petea Hama, Molland skupinu v roce 1974 opustil a vydal se na sólovou dráhu. Novinku "Be True To Yourself" napsal a produkoval společně s producentem Markem Hudsonem. Album je plné lahodných popových háčků a obsahuje hudební příspěvky od Mollandových přátel, jako jsou Micky Dolenz, Jason Scheff, Steve Holley nebo Julian Lennon, který je současně autorem obalu. Trailer umístil na svůj YouTube profil.


Xzibit, B-Real, Demrick - Serial Killers Presents: Summer Of Sam (Empire)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Xzibit, B-Real, Demrick - Serial Killers Presents: Summer Of Sam
Už v roce 2013 odstartovali tři američtí rappeři Xzibit, B-Real a Demrick společný projekt Serial Killers. Dosud měl na svém kontě tři mixtapey a nyní k němu přidávají další nahrávku s názvem "Summer Of Sam". Dvanáct tracků pochopitelně odráží aktuální dění od lockdownu po nepokoje ve Spojených státech. Produkčně se na nich podíleli Rick Rock, Sick Dumz, Dem Jointz a Focus, rolí hostů se ujali Snoop Dogg, Kharmony Fortune, Busta Rhymes, Jahsee a DJ Quik. První ukázky znějí na Demrickově VEVU.


Def Leppard - Hits Vegas (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock / pop metal

Def Leppard - Hits Vegas
"Hits Vegas - Live At Planet Hollywood" je poctivý hloubkový ponor do bohaté kariéry Def Leppard, která se dnes právem řadí k hudebním legendám. Živé album, které obsahuje dvacet osm písní nabízí nejen největší hity, ale taktéž rarity jako "Too Late For Love", "Billy’s Got A Gun" a "Slang" a "Promises". Komu by nestačil audiozáznam, je k dispozici i Blu-ray disk se záznamem jevištní show se dvěma scénami a video stěnami. Koncert je oživen i intimními, akustickými verzemi zřídka uváděných písní "Let Me Be The One", "We Belong", "Have You Ever Needed Someone So Bad" či "Two Steps Behind". Že bude co poslouchat a na co se dívat, naznačuje i série videí na YouTube profilu Eagle Rock.


Kevin Morby - Sundowner
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk rock / indie rock

Kevin Morby - Sundowner
Jedním z posledních zahraničních muzikantů, kteří před jarní koronavirovou uzávěrou navštívili naši zem, byl americký písničkář Kevin Morby. V pražském klubu MeetFactory představil album "Oh My God", ovšem v tu dobu už existovala i aktuální deska "Sundowner". Jak se dozvíte ze sáhodlouhého popisu na jeho webu, začal ji psát a na čtyřstopý Tascam nahrávat poté, co se v zimě 2017 přestěhoval z Los Angeles zpět do rodného Kansasu. Desítku písní tvořil o samotě, kdy si starou kůlnu bez topení a klimatizace přetvořil na provizorní nahrávací studio s pavouky a rampouchy. Loni pak oslovil Brada Cooka, jestli by mu z těchto demosnímků nepomohl vytvořit standardní řadovku. Pro nahrávání si opět vybrali studio ve vnitrozemí, konkrétně texaské Sonic Ranch, finální mix pak probíhal už letos během jarního lockdownu. O tom, že všechny tyto vlivy jsou na desce slyšet, se můžete přesvědčit na Morbyho bandcampu.


Open Mike Eagle - Anime, Trauma And Divorce (Auto Reverse)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / rap / jazz

Open Mike Eagle - Anime, Trauma And Divorce
Open Mike Eagle má po úspěchu předchůdce na co navazovat. Tři roky staré album "Brick Body Kids Still Daydream" uvedlo ve svých výročních žebříčcích hned několik prestižních médií jako Rolling Stone, Pitchfork, Stereogum nebo NPR. Dvanáct skladeb tentokrát schoval pod název "Anime, Trauma And Divorce" a stylově v nich míchá r'n'b, rap, jazz a alternativní soul. Jako hosty si vybral spíše méně známé interprety jako Kari Faux, Video Dave a Little A$e, produkci pak svěřil především dvojici Caleb Stone a Loden. Zda bude opět bodovat u kritiky, můžete předjímat při poslechu nových kusů jeho bandcampu.


Whethan - Fantasy (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronica / future bass

Whethan - Fantasy
Amerického DJ Ethana Snorecka, který na hudební scéně vystupuje pod pseudonymem Whethan, jsme mohli zaregistrovat ve skladbě "High" Duy Lipy k filmu "Fifty Shades Freed". Nyní po řadě singlů a třech letech tvorby vydává své debutové album "Fantasy", kam přilákal spoustu hostů různých žánrů. Na patnácti skladbách se podíleli například The Wombats, Chrome Sparks, Oliver Tree, Jaymes Young, K.Flay, The Knocks, Jasiah, bülow, The Front Bottoms, STRFKR nebo Grouplove. Fúzování různých stylů plně rozvinul i na svém YouTube kanálu.


Eagles - Live From The Forum MMXVIII (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: american rock/folk/country/pop

Eagles - Live From The Forum MMXVIII
"Live From The Forum MMXVIII" je nový živý záznam legendárních Eagles, který byl pořízený v losangeleské hale The Forum v roce 2018. V rámci severoamerického turné se tenkrát na třech koncertech představili Don Henley, Joe Walsh a Timothy B. Schmit spolu s Vincem Gillem a Deaconem Freyem. Celkem šestadvacet skladeb bylo natočeno čtrnácti kamerami v rozlišení 4K a najdete mezi nimi většinu klasických hitů, jako jsou "Hotel California", "Take It Easy", "Life In The Fast Lane", "Desperado" a další. Titul je nabízený jako kombinovaný balíček 2CD + Blu-ray nebo 2CD + DVD a zkrátka nepřijdou ani milovníci vinylů, pro něž je přichystán velký box čtyř LP a sada dvou CD. Nalákat vás mohou ukázky na facebookovém profilu formace.


Tom Petty - Wildflowers & All The Rest
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Tom Petty - Wildflowers & All The Rest
Jednoho dne v roce 1993 otevřel Tom Petty ústa a vyšla nová píseň, která se při nahrávání plně formovala do svého tvaru. "Přísahám Bohu, že je to absolutní improvizace na slova jít," řekl později spisovateli Paulovi Zollovi o titulní skladbě ze svého melancholického a mistrovského druhého sólového počinu "Wildflowers". "Zapnul jsem magnetofon, vzal si akustickou kytaru, nadechl se a hrál od začátku do konce," dodal. Kolekce "Wildflowers & All the Rest" umožňuje posluchačům zažít znovu tento mystický a intimní okamžik. Čtyřdiskový set obsahuje mimo původní kolekci i další nevydané kousky, které se měly dostat na původně zamýšlené dvojalbum. Doplňují je původní demoverze a záznam živého vystoupení z uvedeného období. Zpěvák na souborném vydání začal pracovat před svou smrtí, realizace se bohužel však nedočkal. Nyní je možné jej dostat v plné kráse a v několika verzích, jejichž složení popisují oficiální stránky Toma Pettyho.


V krátkosti

  • Annie - Dark Hearts (Annie Melody)
    Pokud nebudeme počítat dvě EP z let 2013 a 2015, napínala norská electropopová zpěvačka své fanoušky dlouhých jedenáct let. Čekání na třetí album vynahrazuje třináctkou písní, které natočila společně s producentem Stefanem Stormem z dreampopového dua The Sound Of Arrows. Kam se za tu dobu posunula, můžete zkoumat na jejím YouTube.
  • Astrid S - Leave It Beautiful (Universal)
    I další zpěvačka pochází z Norska, ovšem na rozdíl od své krajanky po pětici EP vydává konečně svůj plnohodnotný debut. Desítku popových písniček produkovala ona sama společně s duem Jack & Coke, Fredem Ballem a A Strut. Seznámit se s ní můžete prostřednictvím jejího YouTube.
  • Jamie O'Neal - Sometimes (Audium)
    Po poměrně dlouhých šesti letech se vrací na scénu australská countryová zpěvačka a pro návrat si zvolila dvanáctku songů, s nimiž jí vypomohlo několik prominentních kolegů, jako jsou Martina McBride, Sara Evans, Aliyah Good, John Paul White nebo Lauren Alaina. Některé z nich už uslyšíte na YouTube.
  • Darren Jessee - Remover (Bar None Records)
    Po dvou letech od sólového debutu "The Jane, Room 217" se vrací někdejší bubeník Ben Folds Five. Jak zjistíte poslechem deseti písní na jeho bandcampu, nová kolekce se nese opět na vlně intimního folku.
  • Cordovas - Destiny Hotel (ATO Records)
    Svoji čtvrtou desku vydává čtveřice z Nashvillu kombinující folk, rock, country, heavy groove a rock and roll. Jestli jste je do této doby nezaznamenali, na jejich bandcampu se můžete seznámit s nimi i s desítkou čerstvých písniček.
  • Gord Downie - Away Is Mine (Arts&Crafts)
    Čtyři měsíce před svou smrtí, během čtyř dnů stihl frontman Tragically Hip nahrát své poslední album. Vyšlo přesně tři roky po jeho skonu. Deseti skladeb se ujal jeho dlouholetý spolupracovník Nyles Spencer, a jak zjistíte i na bandcampu, přidal k nim i akustické verze.
  • Jeremy Ivey - Waiting Out The Storm (Anti)
    Manžel countryové zpěvačky Margo Price vydává svoji druhou desku. Vedle jeho ženy se na ní podíleli ještě The ExtraTerrestrials. Pakliže navštívíte jeho bandcamp, můžete si všimnout, že deset songů má do country poměrně daleko a více se blíží indie rocku a americaně.
  • Mipso - Mipso (Rounder Records)
    Americká bluegrassová formace se stále více prosazuje i mimo Spojené státy a dalším krůčkem by mohla být její šestá deska s dvanáctkou písniček, které uslyšíte například na bandcampu.
  • Osees - Metamorphosed (Castle Face)
    Už jsme tu dlouho, asi tak jeden měsíc, neměli partu Johna Dwyera, která, jak se zdá, bude chrlit jednu desku za druhou. Na té říjnové nabízí pět poměrně alternativních skladeb, z nichž tři nemají ani dvě minuty a naopak druhé dvě mají stopáž čtrnáct, respektive třiadvacet minut. Ke slyšení jsou na bandcampu.
  • Sam Roberts Band - All Of Us (Known Accomplice)
    Kanadský indierockový zpěvák a kytarista se po intermezzu s Anyway Gang vrací zpět ke své vlastní kapele a devítkou skladeb navazuje na čtyři roky staré album "TerraForm ". Vydáním novinky žije YouTube profil bandu.
  • Terra Lightfoot - Consider The Speed (Sonic Unyon)
    Ze země javorového listu pochází také kytaristka a zpěvačka, kterou někteří přirovnávají hlasem k Joan Jett a blues-rockovým stylem k Vanu Morrisonovi. Zda to platí i v případě jejího čtvrtého alba a jedenácti písniček, které na něj vměstnala, zkoumejte na jejím YouTube kanálu.
  • Tensnake - L.A. (True Romance)
    Šest let trvala německému DJi příprava následovníka debutu "Glow". Jak se dozvíte i na YouTube kanálu Armada Music, na čtrnácti skladbách se podíleli například Fiora, Boy Mathwews, Cara Melin, Nazzereene, Swedish Red Elephant, Chenai nebo Daramola.
  • Arcángel - Los Favoritos 2 (Rimas Entertainment)
    Americký zpěvák žijící v Portoriku s kořeny v Dominikánské republice vydává své páté album. V osmnácti skladbách mu hostovali Maluma, Ozuna, Alex Rose, Farruko a dlouhá řada dalších. Máte-li chuť na pořádnou nálož reggeatonu, navštivte muzikantův YouTube kanál.


Dále vychází:

214 - Exposure To Winds
Abby Jasmine - Who Cares? (Deluxe)
Altar Of Gore - Obscure & Obscene
Andrée Burelli - De Sidera
Andrew Bissell - Lullaby Renditons Of Pitbull
Angus Gill & Seasons Of Change - 3 Minute Movies
Anthony Gomes - Containment Blues
Antimozdebeast - Antimozdebeast II
Ataraxia - Quasar
Autechre - Sign
Autocatalytica - Powerclashing Maximalism
B. Wurtz - Some Songs
Bei Ru - Custom Made Life
Benediction - Scriptures (Mystic Production)
Benny The Butcher - Burden Of Proof
Black Thought - Streams Of Thought Vol. 3: Cain And Abel
Bottled Up - Crystal
Byron The Aquarius - Ambrosia
Cf Watkins - Babygirl
Colin Lake - Forces Of Nature
Cri - Juvenile
Cyril Cyril - Yallah Mickey Mouse
Daniel Bortz - Stay
Daniel Pemberton - The Trial Of The Chicago 7 (soundtrack)
De3ra - Old Scratch
Delaporte - Los Montañas
Delmer Darion - Morning Pageants
Dougie Stu - Familiar Future
Duane Allman - The Final Note
Duncan Fellows - The Sadlands
Falcon - Nova
False Gods - No Symmetry… Only Disillusion
Falset - We Follow Or Lead The Way
Farley - Clocked
Ford. - The Color Of Nothing
Foreign Air - Good Morning Stranger
Freaks And Clown - Justice Elite
Giulia Millanta - Tomorrow Is A Bird
Goldmund - The Time It Takes
Gone From My Sight - Twenty Twenty
Good Happy Sad Bad (Fka Micachu And The Shapes) - Shades
Grim Reaper Ride - Hellbilly Back To Underground
Growing Concerns Poetry Collective - Big Dark Bright Futures
Gulfer - Gulfer
Harry Smith - The Harry Smith B-Sides
Health - Disco :: Part I
Helena Deland - Someone New
Henry Hall - Neato
Hiroki Tanaka - Kaigo Kioku Kyoku
History - History
Holly - Dark Skies And Holy Grail
Holy Motors - Horse
Homeboy Sandman And Quelle Chris - Don’T Feed The Monster
Chris P. Thompson - True Stories & Rational Numbers
Christian Thielemann & Wiener Philharmoniker - Bruckner: Symphony No. 8 In C Minor, Wab 108 (Edition Haas) (Sony Music)
Chuck Leah - Band Of Ghosts
Churchwood - Plenty To Go Awry
Ian Dury - Hit Me! - The Best Of (Sony Music)
Infera Bruo - Rites Of The Nameless
Jegong (Members of Mono) - I
Jelly Roll - Self Medicated
Jennifer Castle - Monarch Season (Digital Release)
Jenny Sturgeon - The Living Mountain
Juletta + Ishan - If I Never Hit Land
Julia Reidy - Vanish
Jupiter Sprites - Holographic
Kenny Segal - Kenstrumentals Vol. 4: A Lot On My Plate Releases
Kingdom Of Giants - Passenger
Kirk Franklin - Christmas (Sony Music)
Kneel - Ailment
Kulick - Yelling In A Quiet Neighborhood
Leyka - Level Up
Leyla Mccalla - Vari-Colored Songs
Lil Candy Paint - What It Could Have Been
Lost Symphony - Chapter II
Lous And The Yakuza - Gore
Mad Dogs - We Are Ready To Testify
Malin Pettersen - Wildhorse
Mall Daze - Ash House
Marigolds+Monsters - Glow
Marta Forseberg - New Love Music
Matt Eckstine - Lil’ Blue
Mav Karlo - Strangers Like Us
Michael Scott Dawson - Nowhere, Middle Of
Mike Larry Draw - Sharp Glasper Serving
Milky Wimpshake - Confessions Of An English Marxist
Mink’s Miracle Medicine - Thumbs Up Angel
Model Child - Dropout
Molassess - Through The Hollow
Monette - Monotony
Moonlow - Who Are You
Mr. Bison - Seaward
Mr. Gnome - The Day You Flew Away
Natalie Schlabs - Don’t Look Too Close
Netherblade - Reborn
Nicola Siciliano - Napoli 51: Primo Contatto(Sony Music)
Nightly - Night, Love You
Nikki O’Neil - World Is Waiting
Niklas Liepe & NDR Radiophilharmonie - Goldbergreflections (Sony Music)
Ninja Sex Party - The Prophecy
Norah Jones - Pick Me Up Off The Floor (Deluxe Edition)
Oblivion Beach - Cold River Spell
Odessey & Oracle - Crocorama
Omar Apollo - Apolonio
Papa Rosko - Papa Rosko
Patrick Higgins - Tocsin
Paul Winter - Light Of The Sun
Percbuddy - Data Deliverance
Pete Josef - I Rise With The Birds
Peter Bernstein - What Comes Next
Psychobuildings - Blackout
Pure X - Rare Ecstasy 2009-2019
Pynkie - #37
Qoniak - Mutatio
Quattracenta - II
Quintron & Miss Pussycat - Goblin Alert
Resistance Revival Chorus - This Joy
Rid Of Me - Broke Shit Demos
Rich Nxt - Know The Score
Robin Hatch - Noise
Různí - All Things Considered Vol. 1
Saint Bodhi - Mad World
Savage Ga$p - The Long Halloween
Seaway - Big Vibe
Shitbats - Guano
Shootergang Kony - Still Kony 2
Snowdrops - Volutes
Son Of Otis - Isolation
Spaza - Uprize!
Star Insight - Across The Galaxy
Steam Train Hearts - Smoke & Cinder
T-Rex Marathon - Days Without Incident
Tal & Groethuysen, Frankfurt Radio Symphony, Reinhard Goebel - Beethoven's World - Eberl, Dussek: Concertos For 2 Pianos (Sony Music)
Tanya Tucker - Live From The Troubadour
Temple Of The Fuzz Witch - Red Tide
The Allman Brothers Band - The Best Show You Never Heard
The Dead Tongues - Transmigration Blues (Deluxe Edition)
The Fuzztones - NYC
The Lungs - Psychic Tombs
The Myopia Condition - Event Horizon
The Phoenix Foundation - Friend Ship
The Slim Kings - The King’s County Classic
The Wild Stares - Automatic Writing Machine
Time And The Bell - O Solferino
Tom And His Computer - Future Ruins
Tommy Emmanuel - Best Of Tommyso (2LP Coloured +2CD) (Warner Music)
Torpa - Neon Plague
Tyfontaine - We Ain’t The Same
United Shapes - Compound Shapes
Upstairs - I Could Die Whenever
Vesta - Odyssey
Voodoo Six - Simulation Game
Watch Clark - Generator Room
Wayfarer - A Romance With Violence
Wendy Eisenberg - Auto
William Elliott Whitmore - I'm With You
Yllwshrk - I Am Aladdin
Zach Benson - Hopeless, Romantic.
Zavoloka - Ornament

Vychází na vinylu:
Ammar El Sherei - Oriental Music
Benediction - Scriptures (Mystic Production)
Bryant ##Tyler#X# & The Shakedown - Pressure (Universal)
Byron The Aquarius - Ambrosia
Cordovas - Destiny Hotel
Cri - Juvenile
Def Leppard - Hits Vegas (Universal)
Eagles - Live From The Forum MMXVIII (Warner Music)
Ellen Fullman - Music For The Man Who Grew Common In Wisdom
Emmylou Harris - Wrecking Ball (Bertus)
Goldmund - The Time It Takes
Good Happy Sad Bad (Fka Micachu And The Shapes) - Shades
Gord Downie - Away Is Mine
Gulfer - Gulfer
Havok - Burn (Universal)
Havok - Time Is Up (Universal)
Havok - Unnatural Selection (Universal)
Holy Motors - Horse
Christopher Von Deylen - Colors (Sony Music)
Ian Dury - Hit Me! - The Best Of (Sony Music)
Infera Bruo - Rites Of The Nameless
Jegong (Members of Mono) - I
Jenny Sturgeon - The Living Mountain
Jeremy Ivey - Waiting Out The Storm
Julia Reidy - Vanish
Katie Melua - Album No. 8 (Warner Music)
Kevin Morby - Sundowner
Kingdom Of Giants - Passenger
Matt Berninger - Serpentine Prison (Universal)
Mav Karlo - Strangers Like Us
Michael Scott Dawson - Nowhere, Middle Of
Odessey & Oracle - Crocorama
Open Mike Eagle - Anime, Trauma And Divorce
Patrick Higgins - Tocsin
Peter Gabriel - Live In Athens 1987 (Universal)
Pure Reason Revolution - The Dark Third (2020 Reissue) (Sony Music)
Pure X - Rare Ecstasy 2009-2019
Quintron & Miss Pussycat - Goblin Alert
Rich Nxt - Know The Score
Sasha Sloan - Only Child (Sony Music)
Snowdrops - Volutes
Spirit Adrift - Enlightened In Eternity (Sony Music)
Tanya Tucker - Live From The Troubadour
Tetuzi Akiyama - Thaumaturgy
The Phoenix Foundation - Friend Ship
The Vamps - Cherry Blossom (Universal)
Tom And His Computer - Future Ruins
Tommy Emmanuel - Best Of Tommyso (2Coloured +2Cd) (Warner Music)
Tommy Lee - Andro (Better Noise Records)
Věra Špinarová - Jednoho dne se vrátíš / 12 největších hitů (Supraphon)
Wayfarer - A Romance With Violence
Wendy Eisenberg - Auto
William Elliott Whitmore - I'm With You
Woodkid - S16 (Bertus)

EP:
Artificial Eden - Artificial Eden
Betcha - Feels Like We’Ve Been Here Before
Cursed Blood - Taker Of Life
Cxloe - Heavy Pt. 1
Dengue Dengue Dengue - Fiebre
Felivand - Nerve
Folk Devils - Forever
Gauci - Heartbeat
Grant - Vertigo
Hayden Thorpe (of Wild Beasts) - Aerial Songs
Chloe Castro - Amid
Joyner Lucas - Evolution
Kelsey Wilson (Of Wild Child) - Bitch
Kyd The Band - Season 3: The Realization
Leah Belle Faser - Crossing Hermi’s Bridge
Leith Ross - Motherwell
Lucy Deakin - I Got Bored
Manu Grace - No Room For Error
Mario - Closer To Mars
Matt Stell - Better Than That
Mayday Parade - Out Of Here
Merci, Mercy - No Thank You, No Thanks
Michi - Sugarbaby
Nevaeh Jolie - Game On
Otik - Zero-Sum Game
Parker McCollum - Hollywood Gold
Pauwel - Pauwel
Peel - Peel
Post Animal - Worried About You
Sammm. - Fresh Sheet Feeling
Sir Chloe - Party Favors
Sir Woman - Bitch
St. Lucifer - Futurenoisepsychology
Starwolf - Astro Lobo
The Mastersons - Red, White & I Love You Too
The Oh Hellos - Zephyrus
Throane - Une Balle Dans Le Pied
Tomberlin - Projections

Reedice:
BTS - Skool Luv Affair - Special Addition (Cd+2Dvd) (Bertus)
Desmond Child & Rouge - Desmond Child & Rouge (Universal)
Desmond Child & Rouge - Runners In The Night (Universal)
Pure Reason Revolution - The Dark Third (2020 Reissue) (Sony Music)

NÁZORY
  • proč (Petr, 20.10.2020 13:31) Reagovat

    A co nové dlouho očekávané album Ilony Csákové - Je(mně) půl???
    To vyšlo, ale tady o něm ani zmínka. Proč????

    • Re: proč (Aleš, 20.10.2020 19:08) Reagovat

      A informace o vydání alba někde jsou? Rád bych si ho poslechnul :-p

    • Re: proč (Oldiis, 20.10.2020 22:37) Reagovat

      Album již vyšlo. Ilona ho distribuuje sama přes Aukro.

      • Re: proč (Nasty, 21.10.2020 11:06) Reagovat

        Pobavilo:)

      • Re: proč (feyer, 22.10.2020 00:25) Reagovat

        https://aukro.cz/ilona-csakova-jemne-pul-cd-6975302069

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)
- Nové desky 50/2023 - od Play$tation Princess přes Therion po devadesátku Willieho Nelsona (27.12.2023 16:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott AC/DC Queen Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Billie Eilish Mirai Rush Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu