shop.musicserver.cz
Nové desky pro 43. týden

Nové desky pro 43. týden

Vydáno: 21.10.2007 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Vydavatelství začínají chrlit novinky, které mají tento týden na svědomí LeAnn Rimes, Dave Gahan, Juanes, Kryštof, Aly & AJ, Michal Hrůza, Michal Tučný, Neil Young, Sa Dingding, Serj Tankian, Wanastowi Vjecy, Khoiba, Kontrafakt, Soulwax, Coheed And Cambria, Pluramon, Alvik a Venetian Snares.

Pokud se v pondělí 22. října vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Dave Gahan - Hourglass (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Dave Gahan - Hourglass
Jsou to teprve čtyři roky, co Dave Gahan opustil ulitu své domovské kapely Depeche Mode a vydal sólovku "Paper Monsters", na kterou nyní navazuje novinkou "Hourglass". Připravoval ji společně s kytaristou Andrew Phillpottem a bubeníkem Christianem Eignerem. "Hourglass" vychází hned ve čtyřech verzích (klasické CD, limitovaná s přiloženým DVD, LP s CD a speciální digipack) a musicserver.cz o něm připravil Průvodce po desce. Gahanavo MySpace.com nabízí čtyři kousky k poslechu.
Serj Tankian - Elect The Dead (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Serj Tankian - Elect The Dead
Pod exotickým jménem Serj Tankian se skrývá zpěvák libanonského původu a především frontman System Of A Down. Ti si letos dávají pauzu a Tankian ji vyplnil sólovým počinem "Elect The Dead". Spolupracoval na ní s bubeníkem SOAD Johnem Dolmaynem, členy americké rockové party Primus nebo i s operní zpěvačkou Ani Maldjian. Styl sólové desky se i podle našeho Čerstvě (ne)staženo prý příliš neliší od stylu SOAD, je jen více založený na melodiích, což můžete alespoň zčásti posoudit poslechem ukázek na Tankianově webu.
LeAnn Rimes - Family (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

LeAnn Rimes - Family
LeAnn Rimes už definitivně opustila koketování s popem a během minulé desky "Whatever We Wanna" se začala opět obracet ke country. Novinkou "Family" tento obrat už pouze dokončuje. Rimes se tu poprvé představuje jako autorka a spoluautorka všech písniček. Produkce se ujal zkušený Dann Huff, producent největších country hvězd, ale třeba i Megadeth. LeAnn Rimes si ke spolupráci na desce přizvala i dva zajímavé hosty - Rebu McEntire a Bon Jovi. Čtyři členové "Family" jsou k dispozici na jejím MySpace.com.
Michal Hrůza - Bílá Velryba (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Michal Hrůza - Bílá Velryba
Je tomu prakticky rok, co se za dost nejasných okolností rozešly cesty Michala Hrůzy a kapely Ready Kirken. Hrůza na toto "výročí" přichystal sólovou desku "Bílá velryba", kterou můžeme v podstatě nazvat debutem. Tuto novinku předznamenaly už dva singly - "Bílá Velryba" a duet s Lenkou Dusilovou "Píseň kovbojská". Na albu se pak vedle Dusilové objevují ještě Anna K a Magda Šalamounová ze skupiny Photolab a někdejší účastnice SuperStar. Videoklip zmíněného titulního singlu můžete shlédnout na webu Michala Hrůzy.
Kontrafakt - Bozk Na Rozlučku (EMI)
web / myspace / psali jsme

Kontrafakt - Bozk na rozlúčku
Slovenské hiphopové trio Ego, Rytmus a DJ Anys přichází s druhým albem, které by mělo navázat na platinový počin "E.R.A." a stejně úspěšný sólový debut Rytmusa. Videoklip k prvnímu singlu "Život je boj" je k vidění či stažení zde. Desku zatím obestírá tajemství, jisté je, že by se na ní měl objevit jeden americký rapper a možná i kolegové Kaidžas a P-13. Křest desky proběhne na začátku listopadu v klubu Abaton.
Neil Young - Chrome Dreams II (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Neil Young - Chrome Dreams II
V roce 1977 natočil kanadský rockový zpěvák a muzikant Neil Young desku "Chrome Dreams", která ovšem nikdy oficiálně nevyšla, i když existuje ve formě bootlegu. Nicméně ani to mu nezabránilo letos natočit její pokračování s logickým názvem "Chrome Dreams II". Deska pochopitelně navazuje na o třicet let starší předchůdkyni a vychází i ve verzi s DVD, jehož obsah prozatím není znám. Na Youngově MySpace.com jsou čtyři ukázky.
Coheed And Cambria - No World For Tomorrow (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Coheed And Cambria - No World For Tomorrow
Newyorští progresivní rockeři přichází s čtvrtý albem, které je znovu koncepční a má sloužit jako pokračování předchozí desky "Good Apollo, I'm Burning Star IV, Volume One: From Fear Through The Eyes Of Madness". Kapela album nahrála s producentem Nickem Raskulinecem (Foo Fighters, Rush). Prvním singlem kolekce je "The Running Free" a jeho klip je k vidění na speciální stránce věnované novince.
Michal Tučný - Pod Kašperkem (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Michal Tučný - Pod Kašperkem
Michal Tučný by se letos dožil šedesáti let a u té příležitosti vyšlo řada dobrých i horších výběrů. Ty ovšem nechávají zapomenout na to, jaké byly jeho koncerty. Toto má napravit titul s jednoduchým názvem "Pod Kašperkem", jehož název jasně napovídá, kde vznikl záznam tohoto koncertu při turné s názvem Stodola Michala Tučného konané v letech 84 až 85. Velké hity jako "Poslední kovboj", "Rád se brouzdám rosou", "Tam u nebeských bran" a další písně můžete slyšet nyní konečně i v živém provedení s kouzelnými průpovídkami samotného Tučného.
Khoiba - Mellow Drama (Globus Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Khoiba - Mellow Drama
Ema Brabcová a Filip Míšek (a basák Petr Šámal) a jejich projekt Khoiba patří k předním představitelům domácí elektronické hudby, který získal ohlasy i za hranicemi. Druhé studiové album navazuje na dva roky starý debut "Nice Traps", který jim mimo jiné získal post předskokanů The Cure na koncertě v Berlíně. Jejich MySpace.com nabízí ukázku v podobě titulní písně "Mellowdrama".
Kryštof - Poločas(EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Kryštof - Poločas / Best Of
Po šesti albech ostravské skupiny Kryštof už je opravdu nejvyšší čas zrekapitulovat jejich dosavadní kariéru. Vzhledem k tomu, že Kryštof patří už nějakou k nejúspěšnějším českým skupinám, mají k dispozici dostatek hitů. Výběr těch, které se měly objevit na výběrovce "Poločas", nechali částečně na svých fanoušcích. Deska obsahující i tři nové věci "Plán", "Iluze" a "Atentát" vychází také v limitované edici, kde najdete dvě rarity a dvě písně, které si fanoušci přáli nejvíce.
Soulwax - Most Of The Remixes (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Soulwax - Most Of The Remixes
Na dva disky se vešly ty nejlepší remixy od belgických klubových králů, kteří si kdysi získali jméno jako specialisté na mash-upy (pod jménem 2 Many DJ's). Ke slyšení jsou verze skladeb Klaxons, Daft Punk, LCD Soundsystem, Muse nebo Robbieho Williamse. Čtyři z nich můžete vyzkoušet na jejich MySpace.com.


Aly & AJ - Insomniatic (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Aly & AJ - Insomniatic
Aly & AJ jsou dvě sestry a zároveň herečky, které ale taky zpívají, skládají písničky a hrají na kytary. Po debutovém albu "Into The Rush" a vánoční desce "Acoustic Hearts Of Winter" vydaly ve Státech před časem novu desku "Insomniatic", která se nyní dostává i do Evropy. Album uvedl velmi úspěšný letní singl "Potential Breakup Song", který si můžete společně s dalšími skladbami poslechnout na MySpace.com tohoto dua.
Pluramon - The Monstrous Surplus (Starcastic)
web / MySpace.com / psali jsme

Pluramon - The Monstrous Surplus
Německý projekt experimentální elektroniky vedený Marcusem Schmicklerem bývá kvůli táhlým a zasněným zvukovým plochám zařazován od škatulky nu-gaze. Pro nejnovější album "The Monstrous Surplus" získal výraznou posilu v podobě zpěvačky Julee Cruise, která se nejvíce proslavila svými vokály k soundtracku k "Twin Peaks". Na desce zpívá ještě Julia Hummer a Schmickler sám. Na MySpace.com uslyšíte z alba píseň "So". Marcusův web navíc v sekci Discography nabízí k poslechu dvě další skladby.
Juanes - La Vida Es Un Ratico (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Juanes - La Vida Es Un Ratico
Třemi Latin Grammy oceněný Juan Esteban Aristizábal Vásquez, zjednodušeně Juanes, vydává své čtvrté studiové album s názvem "La Vida Es Un Ratico". K nahrávání si přizval nejen Nelly Furtado, ale i producenta Gustavo Santaolla, též oceněného několika Grammy. První vlaštovkou z této novinky, které se velmi daří na iTunes, je singl "Me Enamora", jenž je k dispozici na Juanesově MySpace.com.
Venetian Snares - My Downfall (Original Soundtrack) (Maximum)
web / MySpace.com / psali jsme

Venetian Snares - My Downfall
Název nové desky breakcoreového producenta trochu lže, nejedná se hudbu k filmu, nýbrž podle autora "o soundtrack k uměleckému pádu". Ačkoliv Venetian Snares vydává každý rok celou řadu desek, "My Downfall" má být regulérním následovníkem kritikou velmi dobře přijatého "Rossz Csillag Alatt Született" z roku 2005. Hned čtyři skladby nabízí k poslechu jeho MySpace.com.
Sa Dingding - Alive (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Sa Dingding - Alive
Orientálcům už nestačí, že obsadili naše obchody, restaurace a kdovíco dalšího. Začínají k nám dovážet i svoji kulturu. Takovým pionýrem je zpěvačka mongolského původu Sa Ding Ding vydávající svoji celosvětovou prvotinu "Alive". Tradiční hudbu netradičně kombinuje s jazzovým fusion a elektronikou a její originální hlas můžete slyšet na poslední desce Paula Oakenfolda. Ukázky z desky včetně videoklipu k titulní skladbě najdete na oficiálních stránkách.
Alvik - Cold June EP (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Alvik - Cold June EP
Pětice hudebníků s nejrůznějšími kořeny vyznává neortodoxní pojetí jazzu střihnuté s broken beatem a současnou elektronikou či hip hopem a na domácí scéně patří k nejlepším. "Cold June" je jejich prvním počinem po třech letech, od alba "Breathing Geometry". Obsahuje čtyři nové písně a tři remixy, mimo jiné od Close Encounter a Jana Čechtického z Ohm Square (alias Prince Of Tennis). Ukázky z EP najdete v sekci Music na jejich webu a také na MySpace.com.
Wanastowi Vjecy - Best Of 20Let (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Wanastowi Vjecy - Best Of 20Let
Kryštof mají šest alb a Wanastowi Vjecy dvacet let kariéry. I to je pádný důvod k rekapitulaci. Jejich výběr dostal název "Best Of 20 Let" a na dvou CD a jednom DVD shrnuje dosavadní tvorbu této kapely. Vedle starých osvědčených hitů Kodym a spol. pro tuto kolekci natočili i čtyři novinky - "Velkej první letní den", "Kdo se bojí nesmí do nebe", předělávku "Lady Karneval" Karla Gotta, v níž si sám Mistr zazpíval, a další převzatou věc "Variace na renesanční téma" od Vladimíra Mišíka. Právě ukázky těchto nových skladeb si můžete stáhnout na webu Wanastovek.

V krátkosti

Vánoce se blíží a nabídka různých výběrů značně sílí. Tady jsou některé z nich:

  • Čtrnáct hitů plus čtyři nové písničky pro své příznivce přichystal Eros Ramazzotti na výběru zvláštního jména "e2" obsahující dva kotoučky. Album uvádí duet s Rickym Martinem "Non Siamo Soli / No Estamos Solos"
  • Po smršti nových desek v letech minulých se letos Van Morrison rozhodl, že v tomto roce zahltí fanoušky výběry. Ten další dostal název "Still On Top" a obsahuje dvě CD, respektive tři v limitované edici, plné remasterovaných hitů.
  • Country scénu tentokrát zastupuje jedna z hvězd největších - Faith Hill - zpěvačka takových hitů jako "This Kiss", "Breathe" nebo "There You'll Be". Její best of se jmenuje jednoduše "The Hits" a vedle všeho podstatného na něm najdeme i dvě nové věci a živou verzi "Stronger". "The Hits" vychází i v rozšířené edici s DVD se všemi klipy Faith Hill.
  • Zatímco na minulých kompilacích Mekyho Žbirky vždy nějaké hity chyběly, tentokrát v případě "22x2 The Best Of Meky Žbirka" se jedná o vskutku reprezentativní výběr, kde by neměl chybět žádný z hitů od "Zažni" z roku 1997 až po novinku "Daj mi".
  • Svoji kariéru se rozhodl zrekapitulovat i Andrea Bocelli albem "Vivere".
  • Záznamem z minulých tří turné "Live" se připomíná slovenská kapela I.M.T. Smile. Vedle všech hitů skupiny tu nalezneme i skladby, které zazněly jen na dvou koncertech ve spojení s komorním orchestrem.

Dále vychází:

AC/DC - Live In Donnington (Sony BMG)
AC/DC - Plug Me In (Sony BMG)
Akimbo - Navigating The Bronze (Day After)
Andrea Bocelli - Vivere (Universal)
Bones - Burnout Boulevard (EMI)
Celtic Woman - Christmas Celebration/Live(EMI)
Chris Potter - Song For Everyone (Universal)
Devian - Ninewinged Serpent (EMI)
Eros Ramazzotti - e2 (Sony BMG)
Faith Hill - The Hits (Warner Music)
Giovanni Paolo II - Santa Subito Dvd (Universal)
I.M.T.Smile - Live (Universal)
Iveta Bartošová - Komplet 2CD (EMI)
Kayliah - Caractere (EMI)
LCD Soundsystem - Someone Great (singl) (EMI)
Le Monde - Le Monde (EMI)
Lucie Bílá - Komplet 2CD (EMI)
Mando Diao - Never Seen The Light Od Day (EMI)
Maroon - Cold Heart Of The Sun (EMI)
Mattafix - Living Darfur (singl) (EMI)
Maxim Turbulenc - Komplet 3CD (EMI)
Michael Bolton - A Swingin' Christmas (Universal)
Milk & Honey - Elbi (Warner Music)
Miro Žbirka - 22x2 The Best Of Miro Žbirka (Universal)
Norah Jones - Story (singl) (EMI)
Paul McCartney - Ecce Cor Meum/Limited (EMI)
Relient K - Let It Snow Baby..Let It Rei (EMI)
Roy Orbison - King Of Hearts (Sony BMG)
Roy Orbison - Mystery Girl (Sony BMG)
Různí - Disney Julie Andrews Favourite (EMI)
Různí - Disney Jungle Book Sing (EMI)
Různí - Hip Hop-The Classics Cd (Universal)
Různí - Video Games Live (EMI)
Různí - Ybox Soundtracks Presents. (Universal)
Van Morrison - Still On Top (Universal)

NÁZORY
  • Kontrafakt (Doupik, 21.10.2007 12:13) Reagovat

    Ten americký rapper je Nate Dogg, je to oficiálně potvrzeno.

  • Aly&Aj! (chocobo, 22.10.2007 17:12) Reagovat

    Huraaaaa, konecne sem se dockal cd Aly&Aj i v CR. snad jim propadnou i dalsi posluchaci a rozsiri rady fanousku. Aly&Aj mam desne rad :)

  • faith Hill (martis, 01.11.2007 22:45) Reagovat

    konečně... nové album Faith Hill... ikdyž jen výběr, ale stejně super! A LeAnn Rimes udělala asi nejlepší desku ve své karieře...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Bear McCreary chystá velkolepé rockové album se Slashem či Serjem Tankianem (23.03.2024 12:11)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Pokáčovi ve filmovém songu "Život je pes" pomáhají Lucie Bílá, Richard Krajčo a spousta dalších (20.03.2024 09:26)
- Neil Young se rozhodl vrátit svou hudbu na Spotify (16.03.2024 20:39)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Themroc U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu