Třetí ročník Akropolis Live Music Awards zná nominované

23.09.2007 13:19 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Palác Akropolis
© facebook interpreta
Stálice i zbrusu nová jména figurují na startovní čáře druhého kola cen Akropolis Live Music Awards, které během letošního podzimu pokračují svým třetím ročníkem, shrnujícím klubovou a festivalovou sezónu 2006/2007. Zatímco se už potřetí těší pozornosti zhruba stohlavé odborné poroty třeba Tata Bojs, Indy a Wich, Skyline nebo festival Colours of Ostrava, hned napoprvé svoji možnou účast v cenách ALMA proměnili v nominaci loni se po dlouhé pauze navrátivší WWW, jen zhruba rok a půl fungující Midi Lidi a dokonce i duo Sporto, které si svoji koncertní premiéru odbylo teprve v únoru 2007. Za pozornost stojí i příběh Trabandu: v druhém ročníku bral cenu v kategorii World Music, letos - po roční pauze, redukci sestavy a žánrovém kolečku zpět ke svým kořenům - figuruje mezi písničkáři.

Ale kdo všechno se tedy utká o přízeň porotců ve druhém kole? V kategorii "Nejlepší živě vystupující umělec: Rock & Pop" to budou skupiny Sunflower Caravan, Sunshine, Tata Bojs a Vypsaná Fixa, ve "World Music" se největší pozornosti dostalo Gipsy.cz, Sto zvířat, The Chancers a United Flavour. V "Hip-Hopu & R&B" se o prvenství utkají Bow Wave, Indy a Wich, PSH a už zmínění WWW, v kategorii "Folk, Jazz, Blues" se do druhého kola probojovali Xavier Baumaxa, Radůza, selFbrush a Traband a konečně škatulce "Electronic Music" letos vévodí jména Midi lidi, Moimir Papalescu And The Nihilists, Skyline a Sporto.

Stejně jako v minulých dvou ročnících budou kromě kapel oceněni i tuzemští promotéři, a to prostřednictvím ceny za Nejlepší hudební akci / koncert roku. Tam postoupily festivaly Colours Of Ostrava, Rock For People a srpnové koncerty Nine Inch Nails a Sonic Youth.

Na rozuzlení, kdo z vyjmenovaných si letos odnese symbolické ceny od výtvarníka Františka Zajíce, je třeba si počkat na večer 18. října, kdy přímo v Paláci Akropolis vyvrcholí třetí ročník Akropolis Live Music Awards slavnostním večerem. Vedle vlastního ceremoniálu ani tentokrát nebudou chybět krátké koncertními bloky, v nichž se představí Bow Wave, Soil, největší překvapení třetích cen ALMA Sporto a zatím dobře utajený projekt tvůrců komiksu Alois Nebel Jaromír 99 & The Bombers.

Akropolis Live Music Awards 2006/2007 - nominace

Rock a pop
Sunflower Caravan
Sunshine
Tata Bojs
Vypsaná fiXa

World music
Gipsy.cz
Sto zvířat
The Chancers
United Flavour

Hip hop & R&B
Bow Wave
Indy a Wich
PSH
WWW

Folk, jazz, blues
Baumaxa Xavier
Radůza
selFbrush
Traband

Electronic music
Midi lidi
Moimir Papalescu and The Nihilists
Skyline
Sporto

Koncert / akce roku
Colours of Ostrava
Nine Inch Nails
Rock For People
Sonic Youth


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY