Rihannu v Británii sesadil Timbaland

29.07.2007 21:30 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Po deseti týdnech opouští číslo jedna britského singlového žebříčku Rihanna a její "Umbrella". Píseň byla na vrcholu tak dlouho, že se vyrovnala "I Will Always Love You" Whitney Houston a zařadila se do historické pětky nejúspěšnějších skladeb v UK Chart všech dob.
Timbaland - The Way I Are
© facebook interpreta
Britové, jejichž zemi právě sužují záplavy, už dokonce začali v žertu mluvit o prokletí jménem Rihanna, o takzvaném "Rihanna Curse", které jim píseň o dešti přinesla. Teď se tedy už mohou uklidnit, Rihanna a její "Umbrella" klesají stejně jako za oceánem na číslo tři a novým vládcem se stávají Timbaland a Keri Hilson s "The Way I Are". Promiňme rapperovi a producentovi gramatickou chybičku při časování slovesa "to be", je to jeho druhé číslo jedna kariéry. Své satisfakce se dočkala i zpěvačka Kate Nash. Ačkoliv ani popáté nevyšplhala s "Foundations" na vrchol, alespoň konečně porazila Rihannu. Tentokrát jí dokonce k číslu jedna chybělo jen pouhých šestnáct prodaných singlů navíc. Zbytek desítky zůstává v klidu, tedy až na její chvost. Do desítky doputoval společný singl Groove Armada a Mutya Bueny "Song 4 Mutya" a osmička je pro producentské duo dokonce nejlepším umístěním v kariéře, která začala už před osmi lety. Jen na devítku se v prvním "fyzickém" týdnu vyšplhal Mika s "Big Girl (You Are Beautiful)". Desátí jsou Manic Street Preachers, jejichž "Autumnsongs" se prodávají zatím jen na internetu. Je to celkově už patnáctý singl kapely v britské Top 10.

První absolutní novinka je na čísle šestnáct. Newton Faulkner je britský písničkář, který hraje už sedm let, zviditelnil se předskakováním Jamesi Morrisonovi nebo Paulovi Nutinimu a jeho první velký singl "Dream Catch On" boduje na čísle šestnáct. Na osmnáctce je čerstvý singl Rihanny "Shut Up And Drive", který se ale zatím prodává jen digitálně. To platí i o "The Simpsons Theme" Green Day o číslo níže a "Hey There Delilah", současném americkém hitu číslo jedna v podání kapely Plain White T’s, který je v polovině třetí desítky. Čtyřicítku uzavírá francouzský taneční hit "Rise Up" od Yves La Rock a Funeral For A Friend s "Walk Away".

    Top 10 - singly:
  1. Timbaland feat. Doe/Keri Hilson - The Way I Are
  2. Kate Nash - Foundations
  3. Rihanna feat. Jay-Z - Umbrella
  4. Fergie - Big Girls Don't Cry
  5. Enrique Iglesias - Do You Know?
  6. Hoosiers - Worried About Ray
  7. Avril Lavigne - When You're Gone
  8. Groove Armada - Song 4 Mutya
  9. Mika - Big Girl
  10. Manic Street Preachers - Autumnsong

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Paul Potts - One Chance
© facebook interpreta
Na čele albového žebříčku zůstává televizní objev Paul Potts a jeho album operních standardů "One Chance". Zajímavé přesuny se dějí pod ním. Úspěch druhého singlu posunul nahoru Timbalandovu "Shock Value" a je z toho dokonce dvojka, nejlepší umístění vůbec. Návrat se povedl i Mikovi, jehož "Life In Cartoon Motion" bere tento týden bronz. Do desítky se na sedmičce vrátil Mark Ronson s "Version" a také "Good Girl Gone Bad" Rihanny, které patří desítka. Jedenáctí jsou jako nejvýše postavená novinka Garbage s výběrem největších hitů "Absolute Garbage". Další novinky jsou podstatně níže - Sum 41 mají novinku "Underclass Hero" na čísle 46, alespoň je to o šest příček lepší než minulé album "Chuck", nijak závratně nedopadli ani irští The Thrills, kteří s "Teenager" nezopakovali Top 10 úspěchy předchozích dvou desek a figurují na místě 48.

    Top 10 - alba:
  1. Paul Potts - One Chance
  2. Timbaland - Shock Value
  3. Mika - Life In Cartoon Motion
  4. Kings Of Leon - Because Of The Times
  5. Traveling Wilburys - Collection
  6. Amy Winehouse - Back To Black
  7. Mark Ronson - Version
  8. Take That - Never Forget - The Ultimate Collection
  9. The Enemy - We'll Live And Die In These Towns
  10. Rihanna - Good Girl Gone Bad

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY