Rihannu sesadila v Americe balada Plain White T's

19.07.2007 13:36 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Po sedmi týdnech končí vláda hitu "Umbrella" zpěvačky Rihanny nad americkým žebříčkem. Novým číslem jedna se dnes stala kapela Plain White T's s rok starým singlem "Hey There Deliah". V albech si T.I. udržel vedení na úkor novinky Smashing Pumpkins.
Jako obvykle přinášíme pohled do singlové a albové hitparády amerického Billboardu.

Plain White T's - Hey There Deliah
© facebook interpreta
Éra označena v žebříčku Billboardu jménem "Umbrella" podle všeho končí. Píseň barbadoské zpěvačky, která vládla Hot 100 dlouhých sedm týdnů, byla sesazena baladou "Hey There Deliah" kapely z Illinois Plain White T's. Skladba z jejich čtvrté desky "All That We Need" vyšla oficiálně přesně 9. května 2006. Zpěvák kapely Tom Higgenson píseň napsal pro mladou atletku Delilah DiCrescenzo, která se připravuje na Olympijské hry 2008. Láska Higgensona byla čistě platonická, Deliah prý neměla zájem. A teď je o tom píseň na čele amerického žebříčku. Rihanna se s "Umbrella" odsunula na číslo dvě, třetí zůstává Fergie s "Big Girls Don't Cry". V Top 10 je nově "Make Me Better", společná píseň Fabolouse a Ne-Yo figuruje na desítce.

Obří skok se povedl debutujícímu rapperovi jménem Plies. "Shawty" s hostujícím T-Painem se posunulo ze sedmé desítky rovnou na dvacítku. Ve stovce jsou tentokrát jen dvě novinky. Výrazný debut se povedl na čísle 47 rapperovi jménem Soulja Boy s minimalistickou skladbou "Tell 'Em Crank That". Na stovce pak startuje novinka Three Days Grace "Never Too Late".

T.I. - T.I. vs T.I.P.
© facebook interpreta
V albovém pořadí se událo menší překvapení, když návrat Smashing Pumpkins s "Zeitgeist" nestačil na album rappera T.I. To znamená, že samozvaný král rapového jihu se s "T.I. vs T.I.P." udržel na čele i v druhém prodejním týdnu. Prodej byl sice výrazně nižší, ale i 175 tisíc stačilo na 144 tisíc, které si koupili příznivci Smashing Pumpkins. Corgan a spol. brali naposledy číslo jedna s "Mellon Collie And The Infinite Sadness" před dvanácti lety. Na trojku klesá dvojalbum Hannah Montana / Miley Cyrus. Zadařilo se rockerům Interpol, "Our Love To Admire" není jen jejich prvním albem v Top 10, ale patří mu dokonce čtvrté místo. Náladu jim může zkazit jen fakt, že 73 tisíc prodaných kusů není nijak závratné číslo. Slušně zabodovali také indie rockeři Spoon s "Ga Ga Ga Ga Ga". Číslo deset je pro ně nejvyšším umístením v kariéře. Patnáctka patří popové dvojici Aly & AJ s "Insomniatic" a dvacátý je soundtrack k filmu "Hairspray".

Z dalších zajímavých novinek jmenujme comeback punkýšů Bad Religion "New Maps Of Hell" na čísle 35, soundtracku k novému Harry Potterovi patří číslo 43, Crowded House se vrací na příčce 46 a Gogol Bordello patří číslo 115.

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY