Debutová deska United Flavour klepe na dveře

13.06.2007 13:37 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

United Flavour
© unitedflavour.com
Dlouho očekávané debutové album multikulturní skupiny United Flavour dostalo název "Unity" a vyjde 20. června 2007 u nezávislého labelu SubPub Records. Najdete na něm pestrý mix r'n'b, reggae, latiny i hip hopu okořeněný ingrediencemi z různých koutů světa.

Pozvání ke spolupráci přijalo několik velmi zajímavých domácích i zahraničních hostů. Za všechny jmenujme např. King Kalabashe & Barona Blacka aka Big Famili z karibského Martiniku, slovenskou zpěvačku Tinu, rappera Henryho D anebo latino deejaye El Condorsita z Chile. Na doprovodných vokálech spolupracovala vedle Big Famili i polovina skvělého vokálního kvarteta Yellow Sisters.

Deska se nahrávala od ledna do března 2007. Kapela točila ve studiu Svárov a vokály vznikaly ve studiích Elements a United Flavour pod producentským dohledem baskytaristy kapely Djeie. Závěrečné práce u mixu probíhaly v pařížském studiu Black House Music a pražských Biotech a Chris Cags's studio. Finální mastering probíhá opět v Paříži v renomovaném studiu Real Master, ve kterém se letos masterovalo například i nové album Alpha Blondy. Z celkového počtu 22 skladeb se na desce "Unity" objeví 18 z nich a zbývající 4 tracky nazvané "UF Extras" se budou distribuovat v digitální podobě na hudebních serverech. V bookletu každého CD bude vyražen unikátní kód, díky němuž bude mít vlastník CD přístup k bonusovým materiálům skupiny (písně z "UF Extras" ke stažení zdarma, videa apod.)

Skupina vydává i speciální edici , jejíž součástí jsou dva tučné bonusy - DVD "Live At Lucerna Music Bar" a CD "Revolution Project", což je soubor remixů a verzí písně "Revolution". Speciální edici si mohou zájemci objednat do 20. června na webových stránkách kapely.

Křest alba se uskuteční 20. června v pražském Lucerna Music Baru za účasti většiny hostů, kteří se na nahrávání podíleli.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY