The Tiger Lillies ukážou Praze horor

10.05.2007 13:59 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Tiger Lillies
© Tiger Lillies
Svérázní Britové The Tiger Lillies, kteří již několikrát pokořili Prahu, se vracejí již 21. května na místo činu - do Divadla Archa. Tentokrát vystoupí s legendární "posilou" - členem kultovních Einstürzende Neubauten - Alexandrem Hackem. Hororová show, kterou předvedou, se stala vyhledávaným představením celebrit i intelektuálů všude po světě.

Živá vystoupení Tiger Lillies v sobě snoubí kouzlo dekadentního kabaretu s půvabem dávných kramářských balad. Nespoutaná hospodská kutálka se mísí s melancholickým klavírem i temnými barvami, poděděnými z chaloupky strýčka Toma Waitse, to vše ovšem s notnou dávkou momentu překvapení a neobyčejně vášnivou zálibou v drsných textech. Už více než čtvrt století sypou z rukávu příběhy ze života osamělých schizofreniků, prodejných slečen, vyděděnců či vrahů, kteří to v podstatě myslí se světem dobře, a vyprávějí nám o skutcích, vedle kterých jsou Caveovy "Mordýřské balady" jen úsměvnou dopolední telenovelkou.

Středem pozornosti bude kromě Alexandra Hackeho i tentokrát samozřejmě hlavně obuřinkovaný zpěvák Maryn Jacques s klaunským make-upem, který díky masce dokáže v okamžiku zcela změnit výraz obličeje, takže během líčení krutého násilí klidně vyšle do publika půlsekundový líbezný úsměv anebo s nevinným pohledem jakoby nic podupe hlavičku pohozené dětské panence. Jeho veselé písně o smrti, často netrvající déle než dvě minuty, tak neustále balancují mezi tragédií a parodií, takže vlastně nikdy nevíte, zda se dojmout, nebo zasmát. Prostě jako v životě. Jacques je bavič i cynik, dle potřeby ale dokáže svůj klavír patřičně rozněžnit.

Proti hudební jednotvárnosti bojují Tiger Lillies častou změnou rytmů i nástrojů - Jacques střídá klavír s akordeonem a ukulele, jeho poctivě vypilovaný falzet má navíc desítky odstínů, kontrabasista Adrian Stout zase klidně vymění svůj instrument za dobře naladěnou pilu a Hugea nenechá v klidu nic, do čeho se dá udeřit. Nejdůležitější složkou jsou však právě texty.

Vstupenky k stání jsou k dostání za 490 Kč v síti Ticketpro, online na ticketpro.cz a telefonicky na callcentru 296 333 333 a v pokladně Divadla Archa, archatheatre.cz, tel. 221 716 333.

Další informace na 1015.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY