Muse si střihnou koncert pro pouhých deset lidí

08.06.2006 12:14 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Muse N
© nme.co.uk
Ve středu 7. června v noci se Muse vrátili na pódia. Jejich první koncert po dlouhé době, na němž propagovali očekávanou novinku "Black Holes And Revelations", proběhl v italském Miláně. Tím příštím bude utajované vystoupení v Londýně pro pouhou desítku šťastlivců.

Koncert proběhne v pondělí 12. června a vzhledem ke svojí výjimečnosti bude zaznamenán. Vstupenky nebudou k dostání ani v místě konání, ani v síti prodejen a dokonce ani skrze oficiální fanclub. Jediná cesta k nim vede přes e-mailovou schránku vydavatelství Warner Music, jež z přijatých zpráv vybere deset výherců. (Pokud se rozhodnete soutěže zúčastnit, do předmětu vyplňte "Muse Aol Competition".)

Novinková, čtvrtá řadová deska Muse vyjde 3. července, týden po pilotním singlu "Supermassive Black Hole". Vznikala ve Francii a New Yorku ve spolupráci s producentem Richem Costeym (např. Franz Ferdinand, The Mars Volta či Audioslave). Mezi celkem jedenácti písněmi je hned několik, jež týkají aktuálních témat, například války v Iráku. Kapela fanouškům slibuje, že některými aspekty nahrávky budou mile šokováni. Bubeník Dominic Howard krom jiného zmínil drastický mix nejrůznějších hudebních stylů, počínaje něžným jazzem přes písně inspirované filmovou hudbou Ennia Morriconeho až po Princem ovlivněné, groovem prohnané rockové zvláštnosti.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY