shop.musicserver.cz

Nové desky pro 19. týden

Vydáno: 07.05.2006 05:00 v sekci Nové desky - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Příští týden se na pulty hudebních obchodů stěhují nové desky od Red Hot Chili Peppers, britských rockerů Dirty Pretty Things, německého dancehallového projektu Seeed, amerických metalistů Tool, jejich kolegů Godsmack, party Panic! At The Disco, francouzského producenta Boba Sinclara, domácí skoro-SuperStar Gáby Al Dhabby, americké zpěvačky Christiny Milian, českých rockerů Doga a hiphoperů PIO Squad.

Pokud se v úterý 9. května vydáte do obchodů s hudebními nosiči, měly by tam na vás čekat následující novinky...

Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium (Warner)
web / myspace / preview / psali jsme

Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium
Osmý studiový počin kalifornské kapely měl být původně albovou trilogií, Red Hot Chili Peppers se nakonec rozhodli vydat desku v podobě dvojalba s 28 skladbami, čtrnáct na disku "Jupiter", stejný počet na druhém, nazvaném "Mars". Produkce se ujal Rick Rubin, na albu hostují také kytarista Omar Rodriguez-Lopez z The Mars Volta a klávesista Billy Preston, který mimo jiné natočil "Let It Be" s The Beatles. Prvním singlem je skladba "Dani California", ona i zbytek alba jsou ke slyšení zde.
Dirty Pretty Things - Waterloo To Anywhere (Universal)
web / myspace / preview / psali jsme

Dirty Pretty Things - Waterloo To Anywhere
Kapela, kterou sestavili tři pohrobci z The Libertines, mezi nimi i Carl Barât, čtvrtým členem je pak Didz Hammond z Cooper Temple Clause. Příznivci britského rocku mohou v případě Dirty Pretty Things udělat malé srovnání s Babyshambles, dalšími pohrobky The Libertines, tentokrát z dílny Petea Dohertyho. Desku produkoval Dave Sardy a obsahuje samozřejmě pilotní singl "Bang Bang You're Dead", který si můžete poslechnout zde.


Seeed - Next! (Warner)
web / myspace / preview / psali jsme

Seeed - Next!
Německá dancehallová kapela slaví úspěch i na Jamajce a její třetí album vychází po celé Evropě, s půlročním zpožděním od domovské země. Nová verze je nazpívaná anglicky, jako bonusy na ní najdete tři staré hity a uslyšíte na ní i amerického zpěváka Cee Lo, rapperku Lady Saw nebo francouzskou skupinu Saian Supa Crew. Už úspěšné singly jsou "Rise & Shine" a "Thing" a společně s "Good To Know" jsou ke slyšení na Myspace kapely.
Tool - 10 000 Days (Sony BMG)
web / myspace / preview / psali jsme

Tool - 10 000 Days
Americká prog-metalová kapela se vrací po pěti letech se čtvrtým studiovým albem. Posledním byla deska "Lateralus", pak se frontman Jamese Maynarda Keenana věnoval své kapele A Perfect Circle. Tool přivezou novinku v červnu i do Prahy a nepochybně se bude na co těšit, protože Keenan platí nejen za jednoho z nějvětších magorů současného rocku, ale také za jednoho z nejtalentovanjších hudebních filozofů. Kapela si desku produkovala sama a prvním singlem je skladba "Vicarious".


Godsmack - IV (Universal)
web / myspace / preview / psali jsme

Godsmack - IV
Čtvrté album americké kapely z Bostonu se vyšplhalo do čela žebříčku Billboardu a vychází i u nás. Drsní rockeři dosud udivovali hlavně za oceánem, navíc jejich předešlá alba kritiky nikdy nijak zásadně nezaujala. Takže se uvidí, jak se bude dařit novince. Produkce se tentokrát ujali Sully Erna (zpěvák Godsmack) a Andy Johns, prvním singlem je píseň "Speak". Tuto skladbu, stejně jako "Livin In Sin", si můžete poslechnout na jejich Myspace.


Panic! At The Disco - A Fever You Can't Sweat Out (Warner)
web / myspace / preview / psali jsme

Panic at the Disco! -  A Fever You Can't Sweat Out
Americká electro-rocková partička vydala svůj debut už loni v září, teprve nedávno je ale objevili média a deska se dostala do žebříčků. Mohou za to singly "I Write Sins Not Tragedies" a "The Only Difference Between Martyrdom And Suicide Is Press Coverage", které bodovaly v americké singlové hitparádě. Klipy k oběma skladbám jsou k vidění jak na jejich webu, tak i na Myspace.
Bob Sinclar - Western Dream (Universal)
web / myspace / preview / psali jsme

Bob Sinclair - Western Dream
Francouzský producent taneční hudby vydává pod několika jmény, jako Bob Sinclar ale letos skóroval velký evropský hit "Love Generation". Ten je ke stažení na jeho Myspace. Najdete ho i na jeho nové desce včetně remixu od Rona Carrolla jako bonusu. Čeští fandové a posluchači singlu také nebyli ušetření, když jeho do značné míry primitivní hit několik týdnů vedl tuzemský žebříček nejhranějších rádiových skladeb.


Gába Al Dhabba - Contra Faktum (Sony BMG)
web / myspace / preview / psali jsme

Gába Al Dhabba - Contra Factum
Třetí z druhého ročníku SuperStar vydává svůj albový debut - již před ní se na veřejnosti z Top 3 představili jak zlatý Vlasta Horváth, tak stříbrný Petr Bende. Natočila ho ve studiu Sono a jsou na něm skladby od tak různorodých autorů, jako jsou Petr Bende, Karel Holas z Čechomoru, producent a spolumajitel studia Sono Milan Cimfe nebo Jiří Urban z Arakainu. Zpěvačka bude desku představovat na letních festivalech.


Christina Milian - So Amazin' (Universal)
web / myspace / preview / psali jsme

Christina Milian - So Amazin'
Americká r'n'b zpěvačka a herečka vydává své třetí album. Prvním singlem je skladba "Say I" (video najdete zde), která stoupá v americkém žebříčku. Mezi hosty alba jsou Young Jeezy nebo Three 6 Mafia, o produkci se postarali Cool & Dre. Christina Milian, jak bylo naznačeno výše, není jen zpěvačkou, ale také se věnuje hraní - v červenci bude mít premiéru horor "Pulse", v němž ztvární hlavní roli. Spoluautorem snímku je slavný Wes Craven.


Doga - Love vole (Universal)
web / myspace / preview / psali jsme

Doga - Love vole
Česká rocková kapela vydává své už šesté album, navíc po tříleté přestávce. Posluchači by měli být zvědavi, co z toho vyleze, protože Doga rozhodně nemá pověst parádníků, kteří dokáží připravit strhující desku. Spíše na sebe vázali tu trochu pozornosti občasnými úlety frontmana Izziho, který se tu a tam objevil v nějakém bulváru. O produkci se postaral Yarda Helešic, prvním singlem je skladba "Laně jdou", ke které napsal text Jaromír Nohavica.


PIO Squad - Punk Is Dead (Avantgarda Music / Maximum Underground)
web / myspace / preview / psali jsme

PIO Squad - Punk Is Dead
Jihlavská hiphopová skupina byla dříve známá jako Jižní Pionýři nebo PIO. Nyní posílila o dva členy, změnila si název a vydává své druhé album; jak je v rapperském undergroundu zvykem na svém vlastním labelu, tentokrát pojmenováném Avantgarda Music. A hosté? Jsou na něm ke slyšení třeba i věhlasní Orion nebo Enemy. Máte-li rádi český hip hop, tohle by mohla být dobrá volba.


Dále vychází:
Benassi Bros. - Phobia (Universal)
Bratz - Genia Magic (Universal)
John Fogerty - The Long Road Home (Universal)
Hex - Nikdy nebolo lepsie (Universal)
Hoobastank - Every Man For Himself (Sony BMG)
Chris Isaak - Best Of (Warner)
Reamonn - Wish (Universal)
Siouxie & The Banshees - Nocturne DVD (Universal)
Záviš - Když prší (folkové balady) (Black Point)

NÁZORY
  • zjistěte si o čem píšete (katrin, 07.05.2006 20:00) Reagovat

    vážený pane veselý. když už chcete něco napsat, tak byste si měl aspoň sehnat správné informace. zpěvák skupiny doga se jmenuje roman izaiáš. a jestli jsou všechny vaše informace o tom co uvádíte tak přesné jako takhle, tak je to katastrofa. váš článek již více nikdy nebudu číst. je to ostudné. a co se týče dogy - myslím, že izziho úlety většinu fandů téhle kapely nezajímají. doga se super koncertní kapela, ale mám pocit, že vy o ní víte prd.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu