Nové desky pro 19. týden

07.05.2006 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Příští týden se na pulty hudebních obchodů stěhují nové desky od Red Hot Chili Peppers, britských rockerů Dirty Pretty Things, německého dancehallového projektu Seeed, amerických metalistů Tool, jejich kolegů Godsmack, party Panic! At The Disco, francouzského producenta Boba Sinclara, domácí skoro-SuperStar Gáby Al Dhabby, americké zpěvačky Christiny Milian, českých rockerů Doga a hiphoperů PIO Squad.
Pokud se v úterý 9. května vydáte do obchodů s hudebními nosiči, měly by tam na vás čekat následující novinky...

Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium (Warner)
web / myspace / preview / psali jsme

Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium
Osmý studiový počin kalifornské kapely měl být původně albovou trilogií, Red Hot Chili Peppers se nakonec rozhodli vydat desku v podobě dvojalba s 28 skladbami, čtrnáct na disku "Jupiter", stejný počet na druhém, nazvaném "Mars". Produkce se ujal Rick Rubin, na albu hostují také kytarista Omar Rodriguez-Lopez z The Mars Volta a klávesista Billy Preston, který mimo jiné natočil "Let It Be" s The Beatles. Prvním singlem je skladba "Dani California", ona i zbytek alba jsou ke slyšení zde.
Dirty Pretty Things - Waterloo To Anywhere (Universal)
web / myspace / preview / psali jsme

Dirty Pretty Things - Waterloo To Anywhere
Kapela, kterou sestavili tři pohrobci z The Libertines, mezi nimi i Carl Barât, čtvrtým členem je pak Didz Hammond z Cooper Temple Clause. Příznivci britského rocku mohou v případě Dirty Pretty Things udělat malé srovnání s Babyshambles, dalšími pohrobky The Libertines, tentokrát z dílny Petea Dohertyho. Desku produkoval Dave Sardy a obsahuje samozřejmě pilotní singl "Bang Bang You're Dead", který si můžete poslechnout zde.


Seeed - Next! (Warner)
web / myspace / preview / psali jsme

Seeed - Next!
Německá dancehallová kapela slaví úspěch i na Jamajce a její třetí album vychází po celé Evropě, s půlročním zpožděním od domovské země. Nová verze je nazpívaná anglicky, jako bonusy na ní najdete tři staré hity a uslyšíte na ní i amerického zpěváka Cee Lo, rapperku Lady Saw nebo francouzskou skupinu Saian Supa Crew. Už úspěšné singly jsou "Rise & Shine" a "Thing" a společně s "Good To Know" jsou ke slyšení na Myspace kapely.
Tool - 10 000 Days (Sony BMG)
web / myspace / preview / psali jsme

Tool - 10 000 Days
Americká prog-metalová kapela se vrací po pěti letech se čtvrtým studiovým albem. Posledním byla deska "Lateralus", pak se frontman Jamese Maynarda Keenana věnoval své kapele A Perfect Circle. Tool přivezou novinku v červnu i do Prahy a nepochybně se bude na co těšit, protože Keenan platí nejen za jednoho z nějvětších magorů současného rocku, ale také za jednoho z nejtalentovanjších hudebních filozofů. Kapela si desku produkovala sama a prvním singlem je skladba "Vicarious".


Godsmack - IV (Universal)
web / myspace / preview / psali jsme

Godsmack - IV
Čtvrté album americké kapely z Bostonu se vyšplhalo do čela žebříčku Billboardu a vychází i u nás. Drsní rockeři dosud udivovali hlavně za oceánem, navíc jejich předešlá alba kritiky nikdy nijak zásadně nezaujala. Takže se uvidí, jak se bude dařit novince. Produkce se tentokrát ujali Sully Erna (zpěvák Godsmack) a Andy Johns, prvním singlem je píseň "Speak". Tuto skladbu, stejně jako "Livin In Sin", si můžete poslechnout na jejich Myspace.


Panic! At The Disco - A Fever You Can't Sweat Out (Warner)
web / myspace / preview / psali jsme

Panic at the Disco! -  A Fever You Can't Sweat Out
Americká electro-rocková partička vydala svůj debut už loni v září, teprve nedávno je ale objevili média a deska se dostala do žebříčků. Mohou za to singly "I Write Sins Not Tragedies" a "The Only Difference Between Martyrdom And Suicide Is Press Coverage", které bodovaly v americké singlové hitparádě. Klipy k oběma skladbám jsou k vidění jak na jejich webu, tak i na Myspace.
Bob Sinclar - Western Dream (Universal)
web / myspace / preview / psali jsme

Bob Sinclair - Western Dream
Francouzský producent taneční hudby vydává pod několika jmény, jako Bob Sinclar ale letos skóroval velký evropský hit "Love Generation". Ten je ke stažení na jeho Myspace. Najdete ho i na jeho nové desce včetně remixu od Rona Carrolla jako bonusu. Čeští fandové a posluchači singlu také nebyli ušetření, když jeho do značné míry primitivní hit několik týdnů vedl tuzemský žebříček nejhranějších rádiových skladeb.


Gába Al Dhabba - Contra Faktum (Sony BMG)
web / myspace / preview / psali jsme

Gába Al Dhabba - Contra Factum
Třetí z druhého ročníku SuperStar vydává svůj albový debut - již před ní se na veřejnosti z Top 3 představili jak zlatý Vlasta Horváth, tak stříbrný Petr Bende. Natočila ho ve studiu Sono a jsou na něm skladby od tak různorodých autorů, jako jsou Petr Bende, Karel Holas z Čechomoru, producent a spolumajitel studia Sono Milan Cimfe nebo Jiří Urban z Arakainu. Zpěvačka bude desku představovat na letních festivalech.


Christina Milian - So Amazin' (Universal)
web / myspace / preview / psali jsme

Christina Milian - So Amazin'
Americká r'n'b zpěvačka a herečka vydává své třetí album. Prvním singlem je skladba "Say I" (video najdete zde), která stoupá v americkém žebříčku. Mezi hosty alba jsou Young Jeezy nebo Three 6 Mafia, o produkci se postarali Cool & Dre. Christina Milian, jak bylo naznačeno výše, není jen zpěvačkou, ale také se věnuje hraní - v červenci bude mít premiéru horor "Pulse", v němž ztvární hlavní roli. Spoluautorem snímku je slavný Wes Craven.


Doga - Love vole (Universal)
web / myspace / preview / psali jsme

Doga - Love vole
Česká rocková kapela vydává své už šesté album, navíc po tříleté přestávce. Posluchači by měli být zvědavi, co z toho vyleze, protože Doga rozhodně nemá pověst parádníků, kteří dokáží připravit strhující desku. Spíše na sebe vázali tu trochu pozornosti občasnými úlety frontmana Izziho, který se tu a tam objevil v nějakém bulváru. O produkci se postaral Yarda Helešic, prvním singlem je skladba "Laně jdou", ke které napsal text Jaromír Nohavica.


PIO Squad - Punk Is Dead (Avantgarda Music / Maximum Underground)
web / myspace / preview / psali jsme

PIO Squad - Punk Is Dead
Jihlavská hiphopová skupina byla dříve známá jako Jižní Pionýři nebo PIO. Nyní posílila o dva členy, změnila si název a vydává své druhé album; jak je v rapperském undergroundu zvykem na svém vlastním labelu, tentokrát pojmenováném Avantgarda Music. A hosté? Jsou na něm ke slyšení třeba i věhlasní Orion nebo Enemy. Máte-li rádi český hip hop, tohle by mohla být dobrá volba.


Dále vychází:
Benassi Bros. - Phobia (Universal)
Bratz - Genia Magic (Universal)
John Fogerty - The Long Road Home (Universal)
Hex - Nikdy nebolo lepsie (Universal)
Hoobastank - Every Man For Himself (Sony BMG)
Chris Isaak - Best Of (Warner)
Reamonn - Wish (Universal)
Siouxie & The Banshees - Nocturne DVD (Universal)
Záviš - Když prší (folkové balady) (Black Point)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY