Film o Jimi Hendrixovi bude režírovat Quentin Tarantino

27.04.2006 17:43 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Jimi Hendrix N
© seattlest.com
Jen málokterému filmovému počinu se ještě před první klapkou dostane takového zviditelnění jako chystané biografii o Jimi Hendrixovi. Snímek si vydobyl pozornost nejen samotným námětem, ale také například drahotami držitelů autorských práv. Nyní dostala veřejnost důvod k ještě silnějšímu očekávání - režie by se měl ujmout kultovní režisér Quentin Tarantino.

Muž, který má na kontě tituly "Gauneři", "Pulp Fiction", "Jackie Brownová" či "Kill Bill", je prý prozatímní verzí scénáře přímo nadšen. Při práci bude spolupracovat s Hendrixovým bratrem Leonem, odbornými konzultanty se stanou také Hendrixovi spolupracovníci The Aleem Brothers a Juma Sutan. Natáčení začne koncem roku v ulicích Seattlu, New Yorku a Londýna.

Roli Hendrixe by měl dle posledních informací ztvárnit Lenny Kravitz, ruku k dílu prý přiloží i Clint Eastwood a David Fincher. Tato oficiálně dosud nepotvrzená jména před měsícem zmínila producentka filmu Elle Von Lear, která si může gratulovat k jistě nelehkému zisku práv na natáčení. Před ní se je nepodařilo vyjednat celému zástupu uchazečů včetně Andreho 3000 ze skupiny OutKast, Willa Smitha, Laurence Fishburnea či Eddie Murphyho.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY