The Doors uvolní záznamy dávných koncertů

26.04.2006 16:19 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

The Doors N
© thedoors.com
Legendární skupina The Doors slaví čtyřicátiny a při té příležitosti nachystala pro fanoušky spoustu milých dárečků. Jedním z nich bude zveřejnění více než tuctu koncertních záznamů z let 1967-1970 na svém webu. Návštěvníkům budou zdarma k mání části povětšinou dosud nezveřejněných nahrávek, které bude možné za poplatek stáhnout v plné verzi.

Zveřejnění se týká například záznamu vystoupení z klubu Matrix v San Franciscu, které proběhlo v roce 1967 za účasti pouhých několika desítek lidí, teprve pár měsíců po vydání první desky kapely. Nahrávka vystoupení, která je dlouhá léta šířena ve formě načerno pořízených kopií špatné zvukové kvality, zároveň vyjde na CD. Velká část dalšího materiálu byla pořízena na koncertech z roku 1970, zaznamenávaných pro nikdy nevydané album "Absolutely Live".

Dalším počinem ke čtyřicátému jubileu The Doors bude dvanáctidiskový box set, který přijde na trh na podzim tohoto roku. Kolekce bude obsahovat prvních šest studiových alb skupiny v remasterované úpravě a s bonusovými tracky, doplněných o šest DVD s remixy desek a dalším materiálem. Jednotlivé nahrávky s DVD vyjdou také v samostatných dvojdiskových edicích. Kapela myslí i na fajnšmejkry, a tak se zmiňované studiovky dostanou na pulty rovněž na vinylu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY