Mike Patton vydá po devíti letech nové album

21.02.2006 14:23 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Mike Patton N
© facebook interpreta
Bývalý frontman Faith No More, Tomahawk a Fantomas, hudební chameleon Mike Patton přichystal nové sólové album, které ponese název "Peeping Tom". Album vyjde 30. května.

Pracoval na něm sedm let, za zpoždění mohou nekonečné dohady s hudebními firmami, kdo desku vydá a za jakých podmínek, výsledkem je, že deska vyjde na Pattonově vlastním labelu Ipecac. Dalším důvodem zpoždění je snaha mít na desce co největší počet zajímavých hostů, za ty roky se ve studiu vystřídali třeba členové Anticon, Dan The Automator, Rahzel, Kool Keith, Bebel Gilberto, Amon Tobin, Massive Attack, Kid Koala, Dale Crover, DJ Muggs z Cypress Hill a dokonce také Norah Jones. Kdo se na finální podobě desky objeví, je ale zatím nejisté.

Patton je mimořádně pracovitý hudebník. Loni vydal společné album s hiphopovými turntablisty The X-Ecutioners, rappery Subtle, Odd Nosdam a remixoval hlukové metalisty Isis. Také si zahrál ve filmu "Firecracker" a natočil tři skladby na nové album Massive Attack. Jeho poslední sólovka "Pranzo Oltranzista" vyšla v roce 1997, pak působil v kapelách Fantomas, Mr. Bungle nebo Tomahawk.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY