Die Krupps oslaví své výročí v Abatonu

25.01.2006 17:28 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Die Krupps N
© dkay.de
Koncem ledna čeká české publikum výjimečná akce, neboť s ním své čtvrtstoletí na hudební scéně oslaví jedna z nejvýraznějších evropských kapel osmdesátých a devadesátých let - němečtí Die Krupps. Do hudební historie se zapsali především průkopnickou prací na poli experimentů s kombinováním odlišných žánrů jako jsou elektronika, industriál a metal. Vezmeme-li v potaz dopad tvorby Die Krupps na evropskou elektronickou scénu, můžeme kapelu zařadit po boku Kraftwerk a Einstürzenden Neubauten. Definovali průnik rockových schémat a syntetizátorové electronic body music s využíváním perkusivního industriálního přístupu a samozřejmě neodmyslitelnou make-up image. Projekty jako Nitzer Ebb či Front 242 uvádí Die Krupps jako hlavní zdroje inspirace v období svých začátků.

V předprogramu Die Krupps se představí dvě domácí uskupení. Budou to výborní brněnští elektronici Depressive Disorder, kteří se svým debutem "Ultima Ratio" (2004 - Monopol Records) zabodovali v rámci French-Belgian Alternative Chart a v podzimním žebříčku obsadili čtvrté místo. Jako další vystoupí Pražáci Egotrip se svým energickým crossoverem, se kterým zaujali na nedávném českém minitour s finskými Waltari.

Oslava tohoto výročí proběhne 30. ledna od 20 hodin v prostorech klubu Abaton. Lístky je možné zakoupit v běžných předprodejích nebo přímo v prodejně Neosfera.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY