Oasis v krizi - bratři Gallagherovi se nesnášejí

26.05.2000 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Noel Gallagher
© MTV Online
Noel Gallagher konečně promluvil, co jej vedlo k odchodu z Oasis uprostřed světového turné. Jak už však všichni tuší, bylo to optravdu kvůli jeho bratrovi Liamovi. Ti dva si totiž vůbec nerozumí. Noel prohlásil, že už se svým bratrem v kapele prostě nemohl vydržet. Jejich vztah není kdovíjak dobrý však už dlouho, v soukromí se prý vůbec nestýkají a v kapele jsou spolu čistě z profesionálního zájmu. On jako kytarista a skladatel, Liam jako zpěvák.

Fanoušci kapely jsou však podle message boardu webu britského časopisu NME podivuhodně jednotní. Podle nich by totiž kapela neměla prodlužovat svou agónii a skončit. Udělali několik skvělých alb, která už navždy zůstanou zapsána v rockové historii a nemá cenu, aby se snažili pokračovat v něčem, co už prostě nefunguje. A hlavně - Noel je Oasis, bez něj je kapela nic. Specifické názory měli samozřejmě francouzští fanoušci, jichž se Noelův odchod dotkl nejvíce, kapela ve Francii zrušila celkem tři koncerty. Nejvíce jim vadí to, že Noel slíbil hrát s kapelou v Británii. "Copak mu Francie není dost dobrá?", ptají se.

Do zvláštního postavení se také dostal kytarista Matt Deighton, který po zbytek turné Noela v Oasis nahradí. Přiznal se totiž, že s Noelem sice jednou stál na stejném pódiu, ale s Liamem nikdy ani nemluvil. Docela by mně tedy zajímalo, jak přišli zrovna na něj.

Každopádně je jisté, že budoucnost Oasis je velmi mlhavá a pravděpodobně by opravdu nejlépe udělali, kdyby skončili. Budeme na ně vzpomínat v dobrém.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY