Ceny Country Music Association znají své favority

13.09.2005 08:23 - Pavel Novák | foto: facebook interpreta

Lee Ann Womack N
© angelfire.com
Letošním nominacím na Country Music Association Awards suverénně kralují zpěvačka Lee Ann Womack a zpěvák Brad Paisley, kteří byli nominováni celkem šestkrát. Womack, která si již za svou kariéru odnesla celkem tři ceny CMA, obdržela nominace pro zpěvačku roku, album roku ("There's More Where That Came From"), singl a video roku ("I Hate Myself In The Morning") a dvě nominace si vysloužila v kategorii hudební počin roku za své spolupráce s Willie Nelsonem a George Straitem. Ve stejné kategorii jí bude konkurovat Shania Twain za "Party For Two" s Billy Curringtonem, jíž akademici v předchozích letech záměrně vyřazovali z nominací za její odklon k popu. Paisley se bude mimo jiné ucházet o cenu pro umělce roku, kde mu budou velkou konkurencí zpěváci Keith Urban, Kenny Chesney, Alan Jackson a Toby Keith.

Mezi dalšími nominovanými je například Alison Krauss se svou kapelou Union Station či letošní Grammy vítězové Gretchen Wilson a Tim McGraw. Překvapením se může zdát nepřítomnost jména zpěvačky Loretty Lynn, která si letos svou Grammy odnesla mimo jiné za album "Van Lear Rose".

Pro letošní rok se předávání cen stěhuje z hlavního města country Nashvillu do New Yorku, jakožto amerického mediálního centra. Slavnostní předání cen, kterým bude provázet taktéž nominované duo Brooks & Dun, proběhne 15. listopadu v newyorské Madison Square Garden. Kompletní seznam nominací devětatřicátých cen CMA najdete zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY