shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád Billboardu platných od 2. června

Lady Gaga prodala v USA milion

Vydáno: 03.06.2011 10:49 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Celkem 1,1 milionu kusů "Born This Way" se událo za první týden prodeje v USA. Lady Gaga tak na vrcholu albového žebříčku stanula poprvé. Na druhém místě debutoval country zpěvák Brad Paisley. V singlech udržela vedení Adele s "Rolling In The Deep", Pitbullovo "Give Me Everything" už je druhé.

Adele - Rolling In The Deep
© facebook interpreta
SINGLY - I když popularita "Give Me Everything" Pitbulla stále narůstá a ten je nyní nově na druhém místě, na "Rolling In The Deep" Adele stále nemá. Ta totiž suverénně vede downloadový žebříček a nově i rádiový žebříček, kde sebrala prvenství Katy Perry, která je s "E.T." nyní v celkovém pořadí třetí. Místa si prohodili Jennifer Lopez a Black Eyed Peas, Bruno Mars a Britney Spears se nikam nepohnuli.

Zpátky v Top 10, na osmičce, je "The Edge Of Glory" Lady Gaga z důvodu vydání celého alba "Born This Way". Do hitparády se nově dostala i s "You And I" (36) a "Marry The Night" (79). Slaví se u DJe Khaleda, "I'm On One" je jeho první hit v desítce. Vděčit za to může hostům Drakeovi, Ricku Rossovi a Lil Wayneovi. Skok ze 78. příčky je impresivní. Ještě více si polepšil Jason Derülo, "Don't Wanna Go Home" je už osmnácté po předchozí devadesát dvojce. A po minulém epileptickém lyric videu se nyní už můžeme podívat na finální taneční klip.

Nejvyšší novinku má teprve sedmnáctiletý čerstvý vítěz letošního American Idolu Scotty McCreery. Jeho první singl, country balada "I Love You This Big", debutuje na jedenáctce. To ve finále poražená šestnáctiletá Lauren Alaina startuje na dvacítce, "Like My Mother Does" je také country. Dále tu máme Gleečko, v závěrečné epizodě druhé série zazpívali původní písně "Light Up The World" (33), "Pretending" (40) a "As Long as You're There" (93) a také přezpívané "For Good" (originál od Wicked - 58) a "I Love New York"/"New York, New York" (Madonna/On The Town - 81)

American Idol ovlivnil i další vstupy do pořadí, Beyoncé ve finále zazpívala "1+1" a je z toho 57. příčka (dalším singlem ale bude "Best Thing I Never Had"), Reeve Carney (Spiderman ze současného broadwayského muzikálu) s Bonem a The Edgem zazpíval "Rise Above 1" a skončili sedmdesátí čtvrtí. Místo 69 obsadil Lil Wayne s novým singlem "How To Love", deska "Tha Carter IV" se ale aktuálně odsunula až na srpen. Pořád totiž nepřichází správný hit, který by mohutně podpořil start prodeje. A ještě tu máme Rihannu, "Man Down" svou pouť žebříčkem začíná na devadesát čtyřce. Počítejte s tím, že do příštího týdne hodně poskočí.

    Top 10 - singly:
  1. Adele - Rolling In The Deep
  2. Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer - Give Me Everything
  3. Katy Perry feat. Kanye West - E.T.
  4. Jennifer Lopez feat. Pitbull - On The Floor
  5. Black Eyed Peas - Just Can't Get Enough
  6. Bruno Mars - The Lazy Song
  7. Britney Spears - Till The World Ends
  8. Lady Gaga - The Edge Of Glory
  9. LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock - Party Rock Anthem
  10. DJ Khaled feat. Drake, Rick Ross & Lil Wayne - I'm On One

Lady Gaga - Born This Way
© facebook interpreta
DESKY - Celkem 1,108 milionu. Fíha! Ještě před měsícem se "Born This Way" Lady Gaga předpovídal prodej okolo půl milionu a naráz toto! Tak obrovský náběh byl z velké části způsoben zdánlivě šílenou akcí Amazonu, který deluxe verzi prodával za 99 centů. To odpovídá ceně 75 haléřů za písničku! S takovým přístupem by si to koupili snad i lidi u nás (plivu na hrob i-legalne.cz). Každopádně to byl od Amazonu prozíravý krok, na akci sice firma parádně prodělala (vydavatelství chodila plná cena i v průběhu dvou dnů, kdy sleva běžela), ale záměr bylo dostat lidi na jejich stránky, a zpropagovat si tak novou hudební cloud službu. A všichni víme, jak předražené jsou například reklamy v televizi, takže efektivita (peníze/výkon) této kampaně bude mnohem vyšší. Podíl Amazonu na downloadech se odhaduje až na 440 tisíc kusů, přičemž celková suma je rekordních 662 tisíc kusů.

Lady Gaga o akci Amazonu

The Wall Street Journal se Lady Gaga zeptal, zda si nemyslí, že album má větší cenu než 99 centů. Dostalo se mu zajímavé odpovědi (nechávám bez překladu):
"No. I absolutely do not, especially for MP3s and digital music. It's invisible, it's in space. If anything, I applaud a company like Amazon for equating the value of digital versus the physical copy, and giving the opportunity to everyone to buy music."

Když se podíváme do tabulek, pouze sedmnáct alb v moderní historii Billboardu (tj. od roku 1991, kdy data začal přímo sčítat Nielsen SoundScan) dosáhlo v prvním týdnu milionu. Suma "Born This Way" je navíc největší od roku 2005, kdy 50 Cent zaznamenal s "The Massacre" 1,141 milionu a od té doby se přes milion vyšvihli už jen Lil Wayne s "Tha Carter III" a Taylor Swift se "Speak Now". A ještě jedna věc: jedná se o první zlaté umístění Gagy mezi deskami, s "The Fame" ani "The Fame Monster" hitparádu nikdy nevyhrála.

Takže tím bych ukončil dnešní zpravodajství, pořadí desek bylo stejně jenom o jedné zpěvačce. I když, asi by šlo zmínit i věčně druhého Brada Paisleyho, "This Is Country Music" je jeho devátý počin a zlato mu ne a ne vyjít. Country žebříček ale samozřejmě vyhrál, stejně jako pětkrát předtím. Vlastně slyšeli jste "Born This Way (Country Road Version)" Lady Gaga? Doporučuji. Adele se s "21" opět vedlo výborně, za ní se zařadily dvě novinky, šestá kolekce Glee songů a showcase Maybach Music Group "Self Made Vol. 1", kde kromě Ricka Rosse rapují jeho labelové ovečky.

Změť znaků na sedmém místě NKOTBSB skrývá dvě známá jména boybandů New Kids On The Block a Backstreet Boys, kteří spolu vyjeli na turné a také dali dokupy stejnojmennou společnou kompilaci. Poslední Top 10 novinkou jsou indiepopoví Foster The People s debutem "Torches" na osmičce.

V singlech zmínění finalisté Idolu Scotty a Lauren se umístili i mezi deskami, kompilace jimi odzpívaných písní se umístila na dvanáctém, respektive čtyřicátém druhém místě. Rockoví pamětníci Journey pak s čtrnáctou studiovkou "Eclipse" skončili třináctí.

Příští týden Gaga na jedničce rozhodně zůstane, i když asi s obrovským propadem (pokud teda Amazon nebo jiný neudělá další šílenou akci). O místa v Top 10 se ale budou prát Death Cab For Cutie, Eddie Vedder, My Morning Jacket nebo Flogging Molly.

    Top 10 - alba:
  1.  N Lady Gaga - Born This Way (1108)
  2.  N Brad Paisley - This Is Country Music (153)
  3. Adele - 21 (126, -8 %)
  4.  N Glee - The Music, Volume 6 (80)
  5.  N Maybach Music Group - Self Made Vol. 1 (59)
  6. ▼ Různí - Now That's What I Call Music! 38 (45, -10 %)
  7.  N NKOTBSB - NKOTBSB (40)
  8.  N Foster The People - Torches (33)
  9. Jason Aldean - My Kinda Party (33, +14 %)
  10. Mumford & Sons - Sigh No More (25, -1 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.

NÁZORY
  • :)) (YESS, 03.06.2011 17:16) Reagovat

    GAGA RULES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • gaga (icescrat, 03.06.2011 22:03) Reagovat

    nuz, gage to dlho nevydrzi.. uz druhy den je na itunes tretia... prva bude mozno este tento tyzden, no dufam ze o dva tyzdne opat vyhra adele

  • Fuj... (felix slovacek, 04.06.2011 00:41) Reagovat

    ...milion hlupcu v jedny rade.

  • událo nebo udalo? (andymc, 06.06.2011 09:43) Reagovat

    :)

    • Re: událo nebo udalo? (Doupik, 06.06.2011 11:31) Reagovat

      (autor článku) Já jsem napsal udalo. Korektor byl asi jiného názoru :-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: The Rolling Stones s Lady Gaga zahráli "Sweet Sounds Of Heaven" naživo. A je to strhující paráda (27.10.2023 14:00)
- Nové desky 40/2023 - od Drakea přes Jelen po Škwor (11.10.2023 21:10)
- Audio: Rolling Stones si do studia pozvali Lady Gaga a Stevieho Wondera. Výsledkem je jiskřivá balada "Sweet Sounds of Heaven" (29.09.2023 07:38)
- Video: Podívejte se, jak Lady Gaga a Rihanna zaválely na Oscarech (20.03.2023 15:41)
- Recenze: "GRRR Live" konzervuje živou energii The Rolling Stones na věčné časy. Znovu, ale stále skvěle (25.02.2023 10:30)
- Rolling Stones vydají živák "Live Grrr!". Záznam vystoupení k 50. výročí je plný hvězdných hostů (01.12.2022 17:26)
- Lady Gaga si zahraje po boku Joaquina Phoenixe v pokračování "Jokera" (06.08.2022 15:07)
- Nové desky 21/2022 - od Liama Gallaghera přes Def Leppard po Tate McRae (01.06.2022 08:00)
- Video: Lady Gaga v klipu k topgunovce "Hold My Hand" hraje na piano na ranveji (10.05.2022 08:11)
- Lady Gaga ohlásila pokračování rezidence v Las Vegas (02.02.2022 14:32)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Adele Queen AC/DC Sia U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu