Koščová vs. Langerová - 1:0

02.09.2005 20:00 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Vážení diváci, sledujete přímý přenos přátelského utkání SuperStars, dnes Česko - Slovensko. Do ringu nastoupily dvě silné bojovnice, jedna silnější než druhá - Aneta Langerová z Česka v dresu "Spousta andělů", Slovenskou republiku zastupuje Katka Koščová v dresu "Ešte sa nepoznáme". Zápas začíná a já předávám slovo kolegovi na místo dění.
6/10

Katka Koščová - Ešte sa nepoznáme

Skladby: Ešte sa nepoznáme, Katka, Pehatá, Kúsok po kúsku, Kým ma takú chceš, Koľko ešte krát, Už nemám slov, Čudné ráno, Vanilkový deň, Keď dostanem chuť, Svitá, Bonus - Úder pod pás
Celkový čas: 50:02
Vydavatel: Sony BMG
Zdravím a vítám vás, vážení diváci, na tomto dlouho očekávaném zápase. Představme na úvod ve stručnosti obě bojovnice. Aneta Langerová zastupující Česko je SuperStar od loňského června, letos ji na trůnu vystřídal Vlasta Horváth. Katka Koščová, která hájí barvy Slovenska, je první SuperStar a na trůnu sedí od letošního dubna. Obě jsou to mladé sympatické slečny a obě od začátku Ligy SuperStar prohlašovaly nekompromisní náklonnost ke stylu, který by chtěly dělat. Langerová útočí rockem, Koščová se našla v jazzu a popu. Alespoň tak to tvrdily před tím, než se oblékly do dresů.

A propos, jejich dresy, to je celkově zajímavá kapitola. Dres Langerové už naši diváci můžou znát z utkání, které zprostředkoval sporťák Parkan, já jen dodám, že obě zápasnice se svými týmy měly na celkový trénink a výrobu dresů zhruba stejně času - něco přes dva měsíce - takže švadlenkám patří uznání, že v obou případech se jim podařilo ušít příjemný oděv, z něhož netrčí moc nitek. Na první pohled možná více zaujme dres slovenské zástupkyně - evokuje červený gauč, její přezdívku Gaučaňa, medvídky, stromy, západy slunce, pohodovou náladu. Návrháři patří pochvala.

Ovšem to pravé tóčo začíná vždy, když se do dresu Koščová oblékne. Její styl je založený na střídání pomalých a rychlých temp ze začátku a na odvážnějších experimentech ke konci zápasu. Trenéři Marián Kachút a Peter Graus dokázali zlomit osobnost Koščové a její styl více než k jazzu směřovat do popu. My, co si ji pamatujeme už z Ligy, však víme, že jazzové chvaty jí šly lépe. To dokazuje kreacemi "Vanilkový deň" a "Svitá", které naplňují zcela očekávání všech příznivců kvalitního sportu. Věřím, že ti nebudou zklámáni ani z pomalých popových úderů "Kúsok po kúsku", "Čudné ráno" a zejména chvatu "Katka", který je jak stvořený přímo pro ni a kombinuje obě výše zmíněné polohy v ideálním poměru. Rychlé útoky typu "Eště sa nepoznáme" nebo "Pehatá" už tolik neohromují a třeba úder "Koľko ešte krát" balancuje přesně na hranici mezi obyčejně a protivně vlezlým. Co zarazí, je projev Koščové. Dvojsmyslné výrazy, kterými oblažuje média, zavánějí mnohdy sexuální oplzlostí a nedají se jí věřit. To hostující Richard Müller dal do projevu v již zmiňovaném čísle "Katka" daleko více. Tým by do příště měl zapracovat na větší lyričnosti nebo naopak přímočarém příběhu.

Ano, vážení diváci, zápas právě začíná. Obě bojovnice tasí své nejsilnější zbraně, ale vypadá to, že slovenská zástupkyně je přece jen o něco silnější. Přestože ani z jejích kreací nejsou diváci zde v hale příliš nadšeni, nedá se jí upřít fakt, že z jejího způsobu boje je více cítit její osobnost a originální autorství - téměř všechny chvaty pocházejí z dílny týmu Koščové - navíc je její styl jasněji definovaný, hladší a po všech stranách chytlavější a příjemnější. V tomto kole tedy Langerová dostává pětku, Koščová šestku, stává se tak vítězkou, i když je to velmi těsně, a my se těšíme na jejich příští utkání. Pro tuto chvíli se loučím a předávám slovo zpět do studia.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY