Zlomená srdce a taneční rytmy

01.06.2005 12:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Toni Braxton loni vydala výběrovku největších hitů "Ultimate Toni Braxton", na kterou navazuje remixová kolekce "Un-Break My Heart: The Remix Collection". Ta nabízí největší hity přemíchané do tanečních rytmů, Hex Hector z nabídky vytvořil nonstop mix, a máme tu tak trochu další zbytečný nosič.
5/10

Toni Braxton - Un-Break My Heart: The Remix Collection

Skladby: Intro, Un-Break My Heart (Soul Hex Anthem Vocal), Spanish Guitar (HQ2 Club Mix), You're Makin' Me High (David Morales Classic Mix), I Don't Want To (Frankie Knuckles Franktified Club Mix), Hit The Freeway (HQ2 Club Mix), He Wasn't Man Enough (Peter Rauhofer NYC Club Mix), He Wasn't Man Enough (Junior Vasquez Marathon Mix), Maybe (HQ2/Dynamix NYC Club Mix), Un-Break My Heart (Frankie Knuckles Franktidrama Club Mix), Spanish Guitar (Joe Claussell Main Mix)
Celkový čas: 64:44
Vydavatel: Sony BMG
Toni Braxton měla vždy šťastnou ruku při volbě svých spolupracovníků. Pod jejími největšími hity jsou podepsaní lidé jako Diane Warren, Babyface nebo R Kelly. Kariéra této sexy kočky je jaksi na bodu mrazu a po kompilacích "Ultimate Toni Braxton" a "Platinum & Gold Collection" je tu další výběrovka, tentokráte však v otěžích tanečních rytmů a remixů. Vše dostalo pojmenování podle největšího hitu Toni z pera Diane Warren "Un-Break My Heart: The Remix Collection". Na seznamu jsou celebrity taneční scény a vše kočíruje Hex Hector, který z nabídky remixů vybral ty, které se mu nejvíce hodily do sestavení nonstop mixu. Moc práce si s tím ale nedal.

Sešlost pánů remixérů přináší samá zvučná jména. Z celého seskupení se na nejvíce verzích podílel právě Hex Hector, takže volba, že on umíchá onen výsledek, je asi na místě. K dobru tu jsou remixy od Davida Moralese, Petera Rauhofera, Frankieho Knucklese, Juniora Vasqueze nebo Joe Clausella. Musí se uznat, že když firma má peníze, dají se oslovit zajímavá jména a výsledek jejich snažení ve většině případů za to stojí. Fanoušek ale bude zklamán, část remixů už byla vybrána na bonusový kotouč kompilace "Ultimate Toni Braxton" a na "Un-Break..." udané verze nejsou celé, ale smíchané s ostatními do jednoho celku. Úvodní "Intro" je zde zcela zbytečné, ale smekám před remixy legendy jménem Frankie Knuckless, který za svou kariéru už remixoval kde koho a výsledek byl vždy vynikající. Ostatní verze buď dobře sekundují, nebo jsou o třídu méně kvalitní. Hity "Un-Break My Heart", "Spanish Guitar" a "He Wasn't Man Enough" zde hledejte vždy po dvou vyhotoveních, a tak můžete porovnávat.

Kámen úrazu je již několikrát zmíněný nonstop mix. Hex Hector odvedl hodně prostou práci, kterou by zvládl každý začínající DJ. Tracky spojil v místech, kde jeden skoro končí a bylo vhodné přidat ten další. Měl to také usnadněné v tom, že všechny remixy jsou vesměs ve stejném tempu. Většina z nich je zde zastoupena skoro v kompletní délce, přijde mi to jako takový pseudo mix, který si může každý vytvořit doma sám, stačí si stáhnout z netu vhodný přehrávač mp3 souborů. Kvalitní nonstop kompilát pro mě představuje album "Disco 2" od Pet Shop Boys, na které Danny Rampling nachystal mnohem povedenější pouť tanečními tracky.

Toni Braxton v tom prsty asi mít nebude, skalní fanouškové této sexy kočky možná přijmou tento další lehce zbytečný kompilát s radostí. U mě se tento pocit dostavil jen místy. Každá takto lapená výběrovka má nemalé minus i v tom, že většina remixů je tvořena pro tu danou dobu v duchu toho, co právě frčí na tanečním parketu. Ale to, co funguje třeba ještě dneska, může za rok být obrovská nuda.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY