Mizerné rozloučení s první řadou SuperStar

12.05.2005 05:00 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Ač už to vypadalo, že nás na nějaký čas první řada Česko hledá SuperStar opustí, přeci jen se ještě na trhu objevila jedna vzpomínka. Je jí naprosto příšerné DVD se záznamem koncertu, který dostal název - jak jinak než - "SuperKoncert".
2/10

Různí - SuperKoncert

Celkový čas: cca 102 minut
Vydavatel: Sony BMG
Druhá série Česko hledá SuperStar se nám už pomalu dostává do své vrcholné části, ale přece jen se ještě můžeme setkat s novými produkty série předešlé. Nedávno svůj debut vydala Martina Balogová a někteří (já alespoň ano) s napětím očekávají, jestli se s něčím vytáhne i poslední z desítky, která nevydala desku, tedy Petra Páchová. Že se ale dočkáme ještě jednoho společného titulu, to by asi už nikdo nečekal. Po výběru "Top10" se bezmála po tři čtvrtě roce objevuje na DVD záznam ze "SuperKoncertu". Ve světě je sice praxe trošku jiná (většinou těsně po soutěži vychází DVD s největšími momenty celého klání), ale proč ne. Jaký tedy "SuperKoncert" na DVD je?

O celém SuperKoncertu jsem toho napsal poměrně dost už v reportu z téhle akce a musím se přiznat, že s odstupem času bych možná něco napsal jinak. Nicméně určité nadšení ze SuperStar k té době patřilo a v té době jsem to takto viděl. Bohužel (nebo spíše bohudík) jsem neviděl televizní záznam, který kvůli limitované délce nemohl přesně zachytit, co se v Sazka Aréně dělo. Na DVD je sice koncert celý, což je jistě pozitivní, nicméně dosti nešetrně sestříhaný z obou termínů, takže leckdy ne vše na sebe navazuje. I tak ale ještě pořád při jeho sledování obdivuji hlavně dvě slečny, které mně berou dech. Nikoho asi nepřekvapí, že tou první je Aneta Langerová - ať už je to "Still Loving You" nebo "Ironic", tahle holka je prostě skvělá. Druhá slečna, na kterou se můžu dívat skoro kdykoliv, je téměř neuvěřitelná Petra "Zlatuška" Páchová, která během koncertu ukazuje dvě naprosto odlišné tváře - krásně procítěnou v "True Colours" a naopak neskutečně pozitivní a uvolněnou v "1,2,3". Kdysi bych ocenil ještě Veroniku Zaňkovou, ale potom, co předvedla její sestra Klára především v prvním a druhém finále druhé řady, by mi to přišlo lehce zcestné. Tento záznam je spíše takovou vzpomínkou na dobu těsně po vyvrcholení první SuperStar, která tehdy zaujala lid více než volby či vládní krize (ex-premiér Gross možná před nedávnem litoval, že druhá SuperStar neproběhla dříve), a zdá se, že bude i vzpomínkou na atmosféru, která se už jen tak nezopakuje. Troufnu si předvídat, že letošní Superstar už lidi tak nenadchne, jako ta první.

Samotný záznam koncertu by snad nebyl až tak špatný kdyby... Kdyby to nebylo na tomto DVDčku to jediné, co zde můžete nalézt. Bonusová výbava je u "SuperKoncertu" zkrátka nulová, přičemž mě napadá hned několik věcí, co by se sem dalo zařadit - od přípravy koncertu, přes rozhovory až třeba po nějaké fragmenty ze soutěže. Hůř už je DVD vybaveno jen po zvukové stránce. V době, kdy je DD 5.1 standardem, je klasické Stereo 2.0 opravdu ubohé.

Konečné hodnocení "SuperKoncertu" je prostě takové, jaké odpovídá kvalitě celého DVD. Jediný obraz lze na něm alespoň trochu pochválit, jinak ale bez bonusů s mizerným zvukem, nemohu dát vyšší hodnocení než 2/10. "SuperKoncert" je takovou lepší VHSkou, kterou si můžete libovolně šoupat na své oblíbené SuperStary, a má spíše umožnit těm, kteří se do Sazka Arény nedostali, vidět celý koncert. Nic víc od něj nečekejte.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY