Po osmiletém spánku se probouzí Portishead

20.01.2005 10:49 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Portishead
© facebook interpreta
Portishead se vrací. "Právě natáčíme nové album," potvrdil pro BBC Geoff Barrow, zakládající člen bristolské skupiny. Na natáčení samozřejmě nechybí ani druhý nejdůležitější člen kapely - zpěvačka Beth Gibbons. "Není to žádný comeback, nikdy jsme se nerozpadli ani nerozešli. Po celých osm let jsme psali nový materiál, jen jsme prostě nevydali nové album," dodává Barrow.

Skupina se po delší době objeví i na pódiích. V polovině února zahrají společně s Massive Attack na londýnském charitativním koncertu pro oběti tsunami. Na koncertě ale určitě nezazní žádný nový materiál. Barrow ještě prozradil, že na desce se jako hosté podílí i členové liverpoolské skupiny The Coral a bývalý vokalista Led Zeppelin Robert Plant. Deska zatím nemá jméno ani se neví, kdy vyjde.

Portishead debutovali albem "Dummy", za které získali prestižní ocenění Mercury Award pro nejlepší album roku 1994. Deska pomohla definovat snivý zvuk britského trip hopu a slavila i značný komerční úspěch. O tři roky později natočili bezejmennou desku, kterou ještě následoval oficiálně vydaný záznam živého vystoupení v New Yorku "PNYC". Beth Gibbons vydala během pauzy album s Rustinem Manem "Out Of Season", zatímco Barrow se věnoval DJingu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY