Rod Stewart na nové desce pokračuje ve swingu

14.10.2004 07:44 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Rod Stewart - Stardust... The Great American Songbook: Volume III
© facebook interpreta
Jak se zdá, swingové a jazzové polohy se Rodu Stewartovi zalíbily. Kolekce coververzí "It Had To Be You... The Great American Songbook" se totiž dočkala třetího pokračování. Album nese název "Stardust... The Great American Songbook: Volume III". Krom jiných se na něm podíleli Eric Clapton, Bette Midler a Dolly Parton.

Když se před dvěma roky na trhu objevila první deska ze série "American Songbook", kritiky byly vlažné a nikdo příliš nedoufal, že nahrávka bude mít nějaký významnější úspěch. Opak se stal pravdou - album bylo (stejně jako jeho pokračovatel) nominováno na Grammy a zaznamenalo dosti slušný komerční ohlas. Je tedy pochopitelné, že se Stewart pro swingové šlágry rozhodl i tentokrát. Že ani trojka není konečnou cifrou této série, se dá usuzovat už z faktu, že ze sedmadvaceti již nahraných písní jich musel vybral pouhých čtrnáct. "Asi bych mohl snadno natočit šest takových desek. Velmi si to užívám," řekl k "American Songbook" Stewart.

"Stardust... The Great American Songbook: Volume III" by měla vyjít 19. října. Tracklist je následující: Embraceable You, For Sentimental Reasons (feat. Dave Koz), Blue Moon (feat. Eric Clapton), What A Wonderful World (feat. Stevie Wonder), Stardust, Manhattan (feat. Bette Midler), S'Wonderful (feat. Dave Grusin), Isn't It Romantic (feat. Dave Koz), I Can't Get Started, But Not For Me, Kiss To Build A Dream On (feat. Arturo Sandoval), Baby, It's Cold Outside (feat. Dolly Parton), Night And Day, A Nightingale Sang In Berkeley Square. Stejně jako u obou předešlých dílů bude CD i tentokrát následovat DVD verze, jež by se měla objevit ještě na předvánočním trhu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY