shop.musicserver.cz
Nové desky 39/2018 - od Chic přes Kodaline po Cypress Hill

Nové desky 39/2018 - od Chic přes Kodaline po Cypress Hill

Vydáno: 02.10.2018 10:26 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Takovou nálož novinek jste asi nečekali. Po dlouhých let se vrací Chic v čele s Nilem Rodgersem a Cher, co přezpívala Abbu. Nové desky nahráli Rod Stewart, Mylène Farmer, Pekař, Cypress Hill, Stratovarius, Against The Current, countryová legenda Loretta Lynn, debutuje Sigala a připomeneme písničkářku Marissu Nadler.

Pokud se v pondělí 1. října vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Nile Rodgers & Chic - It's About Time (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: disco / funk

Nile Rodgers & Chic - It's About Time
Americká kapela Chic sice s krátkými přestávkami existuje od sedmdesátých let, ovšem její poslední album "Chic-ism" z roku 1992 už je pořádně fousaté. Po vydání tohoto alba formace na chvíli přerušila činnost, ale od roku 1996 už zase koncertovala a v roce 2013 byla třeba jednou z hlavních hvězd Glastonbury. Ve stejném roce sice baskytarista a zpěvák formace Nile Rodgers ohlásil nahrávání nového alba, ovšem ve stejnou dobu také společně s Daft Punk a Pharellem Williamsem nahrál "Get Lucky" a "Happy", z nichž se staly globální hity, a tak se nahrávání odsunulo. Nile Rodgers se nicméně do toho nyní pustil pořádně a tak v krátkém sledu vyjdou hned dvě nadmíru očekávaná alba - příští rok "Executive Realness" a letošní novinka "It's About Time". Rodgers pro ni vybral celkem deset skladeb, k jejichž nahrání si přizval spoustu slavných, ale i poměrně mladých kolegů. Ve studiu se mu postupně sešli například Mura Masa, Vic Mensa, Nao, Craig David, Stefflon Don, Hailee Steinfeld, rapper LunchMoney Lewis, Lady Gaga, Elton John, Emeli Sandé nebo Teddy Riley. Ukázky všech skladby najdete například na stránkách britského Amazonu a pokud se vám zalíbí, seženete desku i na vinylu.


Rod Stewart - Blood Red Roses (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock / folk / soul

Rod Stewart - Blood Red Roses
Sir Rod Stewart svým letošním albem "Blood Red Roses" uzavírá třetí desítku svých alb a stejně jako předchůdce, je to opět nahrávka postavená převážně na novém původním materiálu. Zopakoval si na ni spolupráci s producentem a spoluautorem Kevinem Savigarem, s nímž složil drtivou většinu z třinácti, respektive šestnácti písniček, které na desku, respektive její deluxe verzi zařadil. Společně se na desce vedle pop rocku dočkáte samozřejmě i vlivů od keltského folku přes r'n'b až k soulu a disco. Přesto o svém třicátém albu prohlašuje: "Vždycky si myslím, že dělám alba pro pár přátel a tato nahrávka má, doufám, onu intimitu". Jako host si na desce zazpívala Bridget Cady, která se podílela i na předchozích Stewartových nahrávkách. Že má tento zpěvák i ve svých třiasedmdesáti letech stále dost energie, zjistíte poslechem prvních kousků na jeho YouTube.com profilu.


Kodaline - Politics Of Living (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Kodaline - Politics Of Living
Irští Kodaline na české publikum platí. Před dvěma lety se prosadili na ostravských Colours a v návaznosti na to si první singl "Brother" z představovaného alba "Politics Of Living" vedl výborně, ovšem ten velký průlom přišel s druhým. "Follow Your Fire" se stal u nás velkým hitem, dva týdny vévodil rádiové hitparádě a kapelu pasoval do pozice jedné z hlavních hvězd letošního Aerodromu. Nyní, po několika odkladech, zmíněné album konečně vyšlo a populární skladbu tak doplnilo dalších jedenáct písniček. Většinu z nich s kapelou nahrála dvojice producentů Jonny Coffer a Stephen Harris. Druhý z nich se podílel už na předchozích albech skupiny, zatímco ten první má za sebou spolupráci s Rag'n'Bone Man, Emeli Sandé nebo Corgon City. K nim se pak připojil ještě ostřílený Steve Mac a také člen Snow Patrol Johnny McDaid. Zda bude celé album u nás úspěšné jako singly, zjistíte poslechem ukázek na web kvartetu.


Cher - Dancing Queen (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: disco / pop

Cher - Dancing Queen
Poté, co si Cher zahrála jednu z rolí v nedávno uvedeném pokračování filmu "Mamma Mia!", zachutnala jí hudba Abby natolik, že se rozhodla po pěti letech opět zavítat do nahrávacího studia a natočit celou desku s hity švédské skupiny. Dostala název "Dancing Queen" a slavná zpěvačka na ni vybrala celkem deset skladeb. Jejich produkci dostal na starost Mark Taylor, který se podílel i na slavném albu "Believe", za které si odnesl cenu Grammy. Výjimkou je pouze "Fernando", kde se o produkci podělil Taylor s členem Abby Bennym Anderssonem. Vedle tohoto hitu a titulní skladby Cher nazpívala i "SOS", "Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)", "Waterloo", "Mamma Mia", "Chiquitita", "The Winner Takes It All", "One Of Us" a "The Name Of The Game". Že i v nich sem tam uslyšíte auto-tune, zjistíte z prvních singlů na YouTube profilu zpěvačky.


Mylène Farmer - Désobéissance (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / synthpop

Mylene Farmer - Désobéissance
Tři roky po albu "Interstellaires" se Mylène Farmer vrací s jedenáctou deskou "Désobéissance", kterou již v lednu předznamenal singl "Rolling Stone" s klipem natočeným v Praze. V červnu se k němu připojil i druhý "N'oublie pas" na němž se podílela také LP. Ta své francouzské kolegyni vypomohla ještě s další písničkou a k ní se připojil ještě francouzský DJ Feder se svým spolupracovníkem Quentinem Segaudem, Leon Deutschmann a také zvukový inženýr Mike Marsch, známý ze spolupráce s Depeche Mode. Mezi jedenáct skladeb pak Mylène Farmer zařadila i báseň "Au lecteur" z "Květů zla" Charlese Baudelaira. Zmíněné singly plus třetí "Sentimentale" najdete na VEVU francouzské zpěvačky a my jen dodáme, že titul seženete i na vinylu.


Anti-Flag - American Reckoning (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Anti-Flag - American Reckoning
Političtí punkeři z Anti-Flag uvádí svou novinku - akustické album "American Reckoning". Nahrávka obsahuje akustické verze písní z posledních dvou řadových alb. Nechybí ani předělávky srdcovek jednotlivých muzikantů. Vzniklo také nové video k akustické verzi kousku "The Debate Is Over (If You Want It)", na které se můžete podívat na YouTube.com. Jak se vám líbí, nám nezapomeňte napsat do komentářů pod článkem. A abychom nezapomněli, kapelu si můžete poslechnout i naživo 14. října v pražském klubu Meet Factory.


Against The Current - Past Lives (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / taneční pop

Against The Current - Past Lives
Americká kapela Against The Current dva roky starým debutem "In Our Bones" velkou díru do hudebního světa neudělala, ale třeba se to změní s novinkou "Past Live". Pro ni trojice složila a nahrála celkem jedenáct skladeb, které opět produkovala převážně dvojice Andrew Goldstein (R5, Demi Lovato, Lindsey Stirling) a Tommy English (K.Flay, Ladyhawke, 5 Seconds Of Summer, k níž se přidal bubeník Will Ferri. Společnými silami zvuk posunuli od pop rocku, více k tanečnímu popu. Ověřit si to můžete na YouTube.com kanálu formace, kam nahráli klipy k prvním třem singlům.


Sigala - Brighter Days (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: taneční pop / tropical house / electronica

Sigala - Brighter Days
Anglický DJ, producent a remixér Sigala funguje na hudební scéně od roku 2015 a od té doby nás zásobuje singly, na které se mu povedlo přilákat řadu slavných kolegů, jako jsou třeba Ella Eyre, DJ Fresh, John Newman, Nile Rodgers, Paloma Faith, Sean Paul, Meghan Trainor nebo French Montana. Není tedy divu, že se z části písniček staly v různých koutech světa hity. Nyní je konečně sesypal na debutové album, které nazval "Brighter Days", a přidal k nim i nějaké novinky, takže se konečný počet uzavřel na čísle šestnáct. Na těchto dalších písničkách se podíleli například Paul Janeway z St. Paul & The Broken Bones, The Vamps, Craig David, Kylie Minogue, dnes zmiňovaní Kodaline, Cheat Codes nebo Flo Rida. S produkcí mu pak vypomohl Klingande, The Invisible Men, Hat Ritson a další. Vzhledem k postupnému vydávání singlů, najdete už podstatnou část alba na Sigalově YouTube.com kanále.


Cypress Hill - Elephants On Acid (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rap

Cypress Hill - Elephants On Acid
Po téměř desetileté odmlce tu máme novinkovou desku rapových veteránů Cypress Hill. Jejich devátá studiová nahrávka dostala do výbavy jméno "Elephants On Acid". Osazenstvo formace na ní pracovalo nejméně pět let a v poslední době fanoušci nettrpělivě vyčkávali onoho dne D. Ten je konečně tady a odměnou jim je jednadvacet songů, přičemž ukázku každé z nich si můžete poslechnout na Xxlmag.com.


Riverside - Wasteland (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Riverside - Wasteland
Se sedmou studiovou nahrávkou přichází polská rockmetalová formace Riverside. Přichází s nahrávkou "Wasteland", kterou vydává jako trio. V roce 2016 totiž zemřel jeden ze zakládajících členů a kytarista Piotr Grudziński. Zbytek formace se ocitl ve velmi těžké situaci, ze které ale nakonec vzešel novinkový počin se všemi prvky typickými pro Riverside. Posuďte ostatně sami a poslechněte si jednu z nových písních "River Down Below" na YouTube.com


Stratovarius - Enigma Intermission 2 (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: power metal

Stratovarius - Enigma Intermission 2
Finská metalová formace Stratovarius se vrací s novou nahrávkou. Nese název "Enigma: Intermission 2" a svým názvem i konceptem navazuje na sedmnáct let staré dílo "Intermission". Deska obsahuje tři zcela nové písně a také čtyři dobře známé skladby z arzenálu formace obohacené o orchestrální pasáže. Ukázku njadete na YouTube.com.


Pekař - Výpověď (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Pekař - Výpověď
Dva roky trvalo Petrovi Štolbovi aka Pekařovi připravit své druhé album. Nicméně už s předstihem představil singly "Vrcholky a pády", "Dvě duše" a "Ještěžetě". Zbývající materiál vznikal postupně během roku a konečnou podobu dostalo album v kutnohorském studiu Le Grill Records jeho producenta Petra Lebedy. Na nahrávku si pozval také dva hosty - rapperku Sharlotu a člena skupiny Zoči Voči Michala Žitňanského, který mu vypomohl i jazykovou korekturou jeho slovenštiny. Sám písničkář k tomu poznamenává: "Moje představa slovenštiny krutě narazila na realitu. A nebýt Michalova zásahu, nikdy by naše společná píseň nemohla vzniknout." Videoklipy k singlům hledejte na Pekařově YouTube.com a zbývá pouze doplnit, že současně s albem vychází také autobiografie "Den, kdy jsem dal výpověď".


Hélène Grimaud - Memory (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vážná hudba / minimalismus / folk

Hélène Grimaud - Memory
Hélène Grimaud pokračuje v albech věnované určitému tématu a jak napovídá název novinky "Memory", tentokrát je to o paměti. "Hudba byla popsána jako prostředek k záchraně toho, co je ztraceno" je mottem, kterým francouzská klavíristka spojila paměť s hudbou. Pro vyjádření tohoto spojení si vybrala celkem patnáct kompozic - miniatur hned od pěti autorů: Frédérica Chopina, Clauda Debussyho, Erika Satieho, Valentina Silvestrova a Nitina Sawhneyho. Jaké skladby konkrétně a jak se jí podařilo spojit vážnou hudbu s jazzem a minimalismem, zjistíte na stránkách vydavatelství Deutsche Grammophon.


Tilian - The Skeptic (Rise Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop

Tilian - The Skeptic
U Tiliana Pearsona si s klidem můžete říct, že je to muž na svém místě. Ať už jde o jeho působení v post-hardcoreové formaci Dance Gavin Dance, nebo o jeho sólovou tvorbu. Nyní tu máme už jeho třetí sólovou desku "The Skeptic". Kromě dobře známých ingrediencí přidal navíc i něco z elektroniky a tanečních aranží, a vytvořil tak něco zcela svého, unikátního. Kromě vokálů obstaral Tilian také party pro kytaru, basu a klávesy. Ukázky z nahrávky najdete na YouTube.com a po poslechu se o svůj dojem s námi nezapomeňte podělit!


Tom Petty - An American Treasure (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heartland rock

Tom Petty - An American Treasure
V říjnu 2017 obletěla svět smutná zpráva o smrti Toma Pettyho. Zanechal po sobě řadu desek, na kterých se obklopoval spřízněnými muzikanty, i ceněná alba s Traveling Wilburys a Mudcrutch. Po jeho smrti byla objevena spousta zajímavých nahrávek, které jsou nyní zpřístupněny v unikátním boxu "An American Treasure". Patronát nad projektem měly Tomova dcera Adria a žena Dana, které vybraly třiašedesát dosud nezveřejněných skladeb. Jsou to různé alternativní mixy a verze známých písní, živé záznamy a další rarity. Produkce se ujali Mike Cambell a Benmont Tench z The Heartbreakers. Vedle zmíněných kapel a jejich členů na albu uslyšíte například i Stevie Nicks, Ringo Stara a Rogera McGuinna. Několik ochutnávek můžete okusit na YouTube.com.


Amber Arcades - European Heartbreak (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Amber Arcades - European Heartbreak
Jsou to už více jak dva roky, co jsme vám poprvé představili holandskou písničkářku Annelotte de Graaf vystupující pod jménem Amber Arcades. Na svůj debut "Fading Lines" loni navázala EPčkem "Cannonball" a letos přidává i druhé plnohodnotné album "European Heartbreak". To, i přes svůj název, vzniklo v americké Virginii a jeho zvuk řídila dvojice amerických producentů - spolumajitel studia Spacebomb Records Trey Pollard (The Waterboys a Natalie Prass) a Chris Cohen z kapely Deerhoof. Není tedy divu, že výsledný zvuk není příliš evropský a někteří jej popisují jako mash-up Dusty Springfield a Stereolab. Zda s tímto názorem budete souhlasit, zjistíte z prvních singlů na zpěvaččině YouTube.com.


Loretta Lynn - Wouldn't It Be Great (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / americana

Loretta Lynn - Wouldn't It Be Great
Americká countryová legenda Loretta Lynn se vrátila před dvěma roky po dvanácti letech zpět na hudební scénu a vypadá to, že v šestaosmdesáti letech chytila druhý dech. Na alba "Full Circle" a vánoční "White Christmas Blue" totiž navazuje další deskou "Wouldn't It Be Great", která měla vyjít již před rokem, ale nakonec se jeho vydání posunulo až do letoška. Třináct písniček produkovali opět její dcera Patsy Lynn Russell a syn Johnnyho Cashe a June Carter Cash John Carter Cash a jsou mixem zbrusu nových skladeb a nově nahraných písní zpěvačky, jako třeba "Don't Come Home A Drinkin'" nebo "Coal Miner's Daughter". První singly z alba již mají své videoklipy na jejím VEVU.


John Scofield - Combo 66 (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

John Scofield - Combo 66
Kytarista John Scofield svými dvěma posledními alby "Past Present" a "Country For Old Men" zaujal americké akademiky natolik, že mu za ně udělili cenu Grammy. Není tedy divu, že jeho letošní deska "Combo 66" vzbuzuje jistá očekávání. Americký jazzman pro tuto nahrávku sestavil zcela novou kapelu, jejímiž členy jsou pianista Gerald Clayton, basista Vicente Archer a bubeník Bill Stewart. V celkem devíti skladbách se opět vrací k jazzové improvizaci, bebopu a free jazzu. Koneckonců posuďte sami z ukázek na Supraphonline.


Tip týdne

Marissa Nadler - For My Crimes (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk

Marissa Nadler - For My Crimes
Marissa Nadler není pro české publikum rozhodně žádným neznámým jménem; naposledy tu vystupovala ani ne před dvěma roky s albem "Strangers", na které bude nyní navazovat novinkou "For My Crimes". Osmé album nabídne jedenáct písní, které jsou temnou představou o tom, že láska nemusí stačit na to, aby udržela dva lidi společně přes vzdálenost a odlišné potřeby. Co si pod tímto představit, zjistíte z prvních ukázek na YouTube.com profilu písničkářky.


Chuck Leavell - Chuck Gets Big (With The Frankfurt Radio Big Band) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: big band

Chuck Leavell - Chuck Gets Big (With The Frankfurt Radio Big Band)
Není to tak dávno, co bubeník Rolling Stones Charlie Watts nahrál album společně s Big Bandem Dánského rozhlasu a nyní ho napodobí i další hudebník, který má k této slavné kapele také poměrně blízko. Klávesista Chuck Leavell, někdejší člen The Allman Brothers Band, totiž se Stouny hraje už od roku 1983 a je fakticky hudebním ředitelem celé skupiny. Pro nahrání svého big bandového alba "Chuck Gets Big" si vybral německý Big Band Frankfurtského rozhlasu a mezi třináct skladeb zařadil vedle svých vlastních také například "Route 66", "Tumbling Dice", "Honky Tonk Woman" nebo "Georgia On My Mind". Ukázky všech uslyšíte na Supraphonline.


Rebekka Bakken - Things You Leave Behind (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / jazz folk

Rebekka Bakken - Things You Leave Behind
Norskou jazzovou zpěvačku Rebekku Bakken jsme vám poprvé představili zhruba před čtyřmi roky s nahrávkou "Little Drop Of Poison" věnovanou písním Toma Waitse. Od té doby stihla vydat ještě jedno CD "Most Personal", na které nyní navazuje novinkou "Things You Leave Behind". Drtivou část z jedenácti skladeb si tentokrát napsala sama, případně s drobnou dopomocí severských autorů. Výjimkou je pouze coververze hitu "Time After Time", kterou si vypůjčila od Cyndi Lauper. Jak poznáte z ukázek na Supraphonline, tentokrát svůj jazz okořenila bluesem, country a především folkem.


Phil Collins - Plays Well With Others (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / pop / soul

Phil Collins - Plays Well With Others
Phil Collins aktuálně brázdí svět na turné Not Dead Yet Tour, vydal svoji autobiografii a k ní nyní přidává i kompilaci "Plays Well With Others". Jeho fanoušci na ni naleznou hned čtyři CD s bezmála šedesátkou písniček, kde člen Genesis hrál s někým jiným. První tři disky se věnují chronologicky seřazeným studiovým nahrávkám a poslední naopak přináší živé skladby. V nich si s ním zahráli například Brian Eno, Frida, Paul McCartney, Band Aid, Tears For Fears, The Bee Gees, Annie Lennox, John Cale, Peter Gabriel, Robert Plant, Philip Bailey a řada dalších. Kompletní seznam skladeb, včetně ukázek a těch, kteří se na nich podíleli, nabízí například americký Amazon.


Travis Scott - Astroworld (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Travis Scott - Astroworld
S dvouměsíčním zpožděním se k nám dostává třetí album Travise Scotta "Astroworld", kam americký rapper vmáčknul hned šestnáct tracků. Nahrával je poslední dva roky a produkčně se na nich podílelo přes třicet producentů. V této armádě najdete jména jako Hit-Boy, Frank Dukes, Tame Impala, Thundercat, Mike Dean, 30 Roc, Cardo, TM88 a trochu překvapivě i John Mayer. Pozadu nezůstal ani v případě hostů, které na albu přímo uslyšíte. Ve studiu ho navštívil například Drake, Frank Ocean, Swae Lee, Philip Bailey, Stevie Wonder, The Weeknd, Pharrell Williams, Quavo či Nav. Vzhledem k datu vydání, už víme, že deska se vyšplhala na vrchol hitparády nejen ve Spojených státech, ale i v Austrálii, Belgii, Kanadě, Itálii, Švédsku a v dalších zemích. Proč tomu tak je, zjišťujte na rapperově webu.


V krátkosti

  • Billy Idol - Vital Idol / Revitalized (Universal)
    Je to už třicet let, co vyšlo album "Vital Idol", obsahující remixy prvních dvou alb a jednoho EP Billyho Idola. Album mělo velký úspěch, a tak není divu, že se k němu zpěvák znovu vrátil v podobě "Vital Idol / Revitalized". Jedná se o moderní pohled na něj, kde se o remixy postarali CRAY, RAC, Moby, Tropkillaz, The Crystal Method, Shiba San, Paul Oakenfold, St Francis, Juan Maclean a Shotgun Mike. Více informací najdete na webu zpěváka.
  • Charlie Winston - Square 1 (Sony Music)
    Anglický indie folkový písničkář Charlie Winston, který se prosadil především ve Francii a Belgii, se vrací po třech letech od alba "Curio City" a vydává nové album "Square 1". Napsal a nahrál pro něj celkem jedenáct písniček. Klip k prvnímu singlu "The Weekend" umístil na své YouTube.com.
  • Lang Lang - Piano Magic (Sony Music)
    Nahrávací společnost Sony Classical se rozhodla sestavit novou kompilaci čínského virtuosa Lang Langa. Pod název "Piano Magic" vybrala celkem třináct jeho interpretací skladeb převážně od Chopina, Mozarta a Lizsta. Ukázky všech nabízí americký Amazon.
  • Tim Hecker - Konoyo (Bertus)
    Kanadský muzikant Tim Hecker, který se věnuje především elektronice, ambientu a drone music, našel inspiraci pro svoji nahrávku "Konoyo" při návštěvě Japonska. Vzniklo z toho sedm skladeb, v nichž využil i orchestr hrající japonskou klasickou hudbu gagaku. První ukázky najdete na soundcloud.com.
  • Tina Dico - Fastland (Warner Music)
    Dánská písničkářka Tina Dico už dávno přesáhla hranice své rodné země a prosazuje se na obou březích Atlantiku. Nyní vydává nové album "Fastland", které ji opět posune dále. Cťyři z deseti písniček na hraně alternativního folku, pop rocku a synthpopu nabízí na svém YouTube.com.


Dále vychází:

A Forest Of Stars - Grave Mounds And Grave Mistakes (Mystic Production)
Anaal Nathrakh - New Kind Of Horror (Mystic Production)
Aretha Franklin - The Atlantic Singles Collection 1967-1970 (Warner Music)
Beartooth - Disease (Mystic Production)
Bedřich Smetana - Libuše - Slavnostní opera o 3 dějstvích / Komplet ( Jílek ) (Radioservis)
Bert Jansch - Just A Simple Soul (Warner Music)
Binah - Phobiate (Mystic Production)
Brainstorm - Midnight Ghost (box) (Mystic Production)
Brainstorm - Midnight Ghost (limitovaná edice) (Mystic Production)
Carrie Lucas - Dance With Me (Bertus)
Elevation Worship - Hallelujah Here Below (Sony Music)
Empty - Vacio (Mystic Production)
Four Seconds Ago - The Vacancy (Sony Music)
Hisako Kawamura - Chopin: 24 Préludes & Polonaise-Fantaisie (Sony Music)
Keith Sweat - Playing For Keeps (Sony Music)
Max Mutzke - Colors (Sony Music)
Nova Materia - It Comes (Mystic Production)
O'Reillys & The Paddyhats - Green Blood (Mystic Production)
Once Human - Stage Of Evolution / Live (Mystic Production)
Onkel Tom - Bier Ernst (Mystic Production)
Riverside - Wasteland (Sony Music)
Running Wild - Pieces Of Eight - The Singles,Live And Rare 1984 1994 (Deluxe Box Set) (Warner Music)
Různí - Rick And Morty (soundtrack) (Mystic Production)
Různí - Taneční liga 201 (Universal)
Strangen - Rock Pa Svenska (Bertus)
Sugar Ray - Greatest Hits (Warner Music)
Thomas Abban - A Sheik's Legacy (Sony Music)
Tim Kliphuis - Concertos (Sony Music)
Vitja - Mistaken (Sony Music)
Wolfheart - Constellation of the Black Light (Mystic Production)
Zardonic - Become (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Alt-J - Reduxer (Mystic Production)
Amber Arcades - European Heartbreak (Mystic Production)
Anaal Nathrakh - New Kind Of Horror (Mystic Production)
Anti-Flag - American Reckoning (Universal)
Aretha Franklin - The Atlantic Singles Collection 1967-1970 (Warner Music)
Beartooth - Disease (Mystic Production)
Bert Jansch - Just A Simple Soul (Warner Music)
Billy Gibbons - Big Bad Blues (Universal)
Billy Idol - Vital Idol / Revitalized (Universal)
Brainstorm - Midnight Ghost (Mystic Production)
Cypress Hill - Elephants On Acid (Warner Music)
Dave Grohl - Play (Sony Music)
Devildriver - Beast (Warner Music)
Devildriver - Devildriver (Warner Music)
Devildriver - Pray For Villains (Warner Music)
Devildriver - The Fury Of Our Makers Hand (Warner Music)
Devildriver - The Last Kind Words (Warner Music)
Elvis Presley - Merry Christmas Baby (Sony Music)
Halestorm - Vicious (Warner Music)
Haruomi Hosono - Cochin Moon (Bertus)
Helene Grimaud - Memory (Universal)
Charlie Winston - Square 1 (Sony Music)
Cher - Dancing Queen (Warner Music)
Chic - It's About Time (Universal)
John Scofield - Combo 66 (Universal)
Kodaline - Politics Of Living (Sony Music)
Kodaline - Politics Of Living (Sony Music)
Lucifer - Lucifer II (Sony Music)
Madlib - Pinata Instrumentals ( Madlib Invazion)
Marcus Miller - Laid Black (Bertus)
Marissa Nadler - For My Crimes (Mystic Production)
Max Mutzke - Colors (Sony Music)
Meliah Rage - Kill to Survive (Mystic Production)
Meliah Rage - Solitary Solitude (Mystic Production)
Mylene Farmer - Desobeissance (Bertus)
Nova Materia - It Comes (Mystic Production)
O'Reillys & The Paddyhats - Green Blood (Mystic Production)
Onkel Tom - Bier Ernst (Mystic Production)
Protector - Resurrected (Mystic Production)
Rage Against The Machine - Evil Empire (Sony Music)
Rage Against The Machine - Live At The Grand Olympic Auditorium (Sony Music)
Rage Against The Machine - Renegades (Sony Music)
Rage Against The Machine - The Battle Of Los Angeles (Sony Music)
Rebekka Bakken - Things You Leave Behind (Sony Music)
Riverside - Wasteland (Sony Music)
Riverside - Wasteland (Bertus)
Rod Stewart - Blood Red Roses (Universal)
Různí - Rick And Morty (Mystic Production)
Schammasch - Contradiction (Prosthetic Records)
Strangen - Rock Pa Svenska (Bertus)
Stratovarius - Enigma Intermission 2 (Mystic Production)
Thomas Abban - A Sheik'S Legacy (Sony Music)
Tim Hecker - Konoyo (Bertus)
Tina Dico - Fastland (Warner Music)
Tom Petty - An American Treasure (Warner Music)
Travis Scott - Astroworld (Sony Music)
Travis Scott - Astroworld (Bertus)
Willie Nelson - The Troublemaker (Sony Music)
Wolfheart - Constellation of the Black Light (Mystic Production)
Zardonic - Become (Mystic Production)

Reedice:
Devildriver - Beast (Warner Music)
Devildriver - Devildriver (Warner Music)
Devildriver - Pray For Villains (Warner Music)
Devildriver - The Fury Of Our Makers Hand (Warner Music)
Devildriver - The Last Kind Words (Warner Music)
Haruomi Hosono - Cochin Moon (Bertus)
Meliah Rage - Kill to Survive (Mystic Production)
Meliah Rage - Solitary Solitude (Mystic Production)
Professor Mad - Mystic Warrior (Ariwa Sounds)
Protector - Resurrected (Mystic Production)
Status Quo - 1+9+8+2 (Universal)
Status Quo - Ain't Complaining / DELUXE (Universal)
Status Quo - Back To Back / deluxe (Universal)
Status Quo - In The Army Now / Deluxe (Universal)

NÁZORY
  • A ... (toM, 02.10.2018 19:17) Reagovat

    .. nová deska Aurory nic?

  • Asi nic.....ale při týden behemoth...... (Fimi, 03.10.2018 09:50) Reagovat

    Asi nic.....ale při týden behemoth...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Grey256 - Tentokrát 8/10
Recenze: Rapper Grey256 na desce "Tentokrát" všem mladým pop-rockerům ukázal, jak se to dělá. A přitom to má jako vedlejšák Grey256 patří mezi spousty mladých rapperů, o nichž na musicserveru kromě pravidelného komentáře hitparád nepíšeme. V redakci totiž nemáme žádného teenagera, který by jim rozuměl. Jednadvacetiletý interpret se nyní rozhodl... čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Mylene Farmer se na "Remix XL" potřetí remixově ohlédne (19.03.2024 20:23)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Pekař je v klipu "Já a ty" v posteli s Ivou Frühlingovou (29.02.2024 12:27)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Sia Kabát U2 Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu