shop.musicserver.cz
James Blunt, Tors, Forum Karlín, Praha, 4.3.2024

James Blunt si publikum ve Foru Karlín omotal kolem prstu

Vydáno: 05.03.2024 11:49 v sekci Naživo - Jana Kloučková | foto: Tomáš Parkan / musicserver.cz

James Blunt zavítal opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Jako předskokana zvolil indiepopovou skupinu Tors. Zpěvákova schopnost spojit se s přítomnými diváky a předvést širokou škálu emocí zaručila večer, na který se jen tak nezapomene. Více se dozvíte v reportáži.

Live: James Blunt

místo: Forum Karlín, Praha
datum: 4. března 2024
support: Tors
setlist: Beside You, Saving A Life, Wisemen, Carry You Home, All The Love That I Ever Needed, Dark Thought, Goodbye My Lover, Glow, High, The Girl That Never Was, Postcards, I Won't Die With You, Coz I Luv You (Slade cover), You're Beautiful, Same Mistake, Stay The Night, OK (Robin Schulz cover), Monsters, Bonfire Heart, 1973.
Fotogalerie

Tors (James Blunt), Forum Karlín, Praha, 4.3.2024
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
James Blunt si na turné tentokrát vzal indiepopové trio Tors. Volba těchto tří mladých mužů se ukázala jako šťastná. Matt a Theo Weedonovi a Jack Bowden využili své příležitosti naplno a už od první písně vybízeli návštěvníky ke spolupráci. A ti se na první dobrou chytli.

Muzikanti si se sálem šikovně pohráli i v momentu, kdy skladbu "Amsterdam" lokálně pozměnili na "Praha". Publikum kooperovalo poctivě - ozvalo se na každou otázku, každé pobídnutí i samo od sebe. Skupina tak svou roli předskokana splnila na jedničku.

James Blunt, Forum Karlín, Praha, 4.3.2024
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Po jejím vystoupení následovala více než půlhodinová pauza, k jejímuž konci už začali mnozí nervózně přešlapovat na místě. Krátce před devátou hodinou se však konečně rozsvítily obrazovky a Forum Karlín ovládla mohutná vřava - na pódium přišla hlavní hvězda večera.

Blunt svůj set odstartoval singly "Beside You" a "Saving Your Life" z loňské desky "Who We Used To Be". Spravedlivě pobíhal po scéně a od příchozích se dočkal maximálně vřelého přijetí hned na startu.

Při následujícím hitu "Wisemen" z debutového alba poprvé pozdravil Prahu. Nejdříve svou rodnou řečí, následně i tou naší, s tím, že ahoj je jeho limit.

Rodák z města Tidworth si je moc dobře vědom toho, jaké písně ho učinily slavným. Jsou to ty, za které ho jedni milují a druzí zatracují. Bez miserable songs by se však jeho koncert nemohl uskutečnit. Skladba "Carry You Home" měla jako první za úkol vyždímat veškeré emoce. V této poloze mají fanoušci svého oblíbence nejraději a některé pasáže tak převzali ve zpěvu i sami.

James Blunt, Forum Karlín, Praha, 4.3.2024
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Ačkoliv největší úspěch zaznamenávají Jamesovy balady, setlist musel být (a také byl) seskládán chytře, aby nebyli stojící diváci utaháni.

Minusem byly nicneříkající projekce, povětšinou s přírodní tematikou. Sice výrazně nerušily, ale ničím ani nepřispěly.

Oblíbený písničkář vystřídal během večera několik hudebních nástrojů. Kromě kytary zasedl také ke klavíru, za nímž odehrál tribute song "Dark Thought" pro zesnulou Carrie Fisher, herečku z "Hvězdných válek". Přestože se na obrazovkách objevila její fotografie, vzpomínka na zesnulou umělkyni nechala obecenstvo celkem chladným.

To se však nedá říct o vzápětí zařazené, bolavé "Goodbye My Lover". Blunt si s Forem Karlín zazpíval regulérní duet. Po jeho doznění jen skromně pronesl tiché "Děkuji".

James Blunt, Forum Karlín, Praha, 4.3.2024
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Hráčský um předvedl ještě při svižné "Postcards", když vzal do rukou ukulele. Slušně rozehřáté příznivce oslovila i coververze pecky "Coz I Love You" od britských hardrockových bardů Slade.

Přívětivé atmosféry zpěvák využil ke crowd surfingu, kdy se nechal unášet nad hlavami lidí v předních řadách. Kdo by to byl býval zrovna do Jamese Blunta řekl? V tuto chvíli měl čerstvý padesátník všechny omotané kolem prstu a nadešel ideální čas pro největší zářez v jeho diskografii - "You're Beautiful".

Dojetí vystřídala taneční party v podobě hitu "OK", spolupráce s německým DJem Robinem Schulzem. Na interpretův pokyn návštěvníci dokonce i poklekli a vzápětí vyskočili a začali se oddávat se rytmům tance.

Muzikant se poté odmlčel, ale nenechal na sebe dlouho čekat, fanoušci si jej přivolali zpět. Foru Karlín věnoval navíc tři přídavky - "Monsters", "Bonfire Heart", "1973" - a na závěr skvěle odvedené práce si s publikem ještě udělal památnou fotku.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Fotogalerie: Koncert Jamese Blunta objektivem fotoaparátu (05.03.2024 11:20)
- Nové desky 43/2023 - od Duran Duran přes Annu K. po Taylor Swift (01.11.2023 20:30)
- Romantik James Blunt přiveze do Fora Karlín své nové album (24.08.2023 10:04)
- Video: James Blunt v klipu k "Adrenaline" skáče z letadla i rodí děti (15.02.2022 14:08)
- James Blunt poprvé rekapituluje (19.11.2021 13:44)
- Nové desky 44/2019 - od Ringo Starra přes Stereophonics po Mydy Rabycad (31.10.2019 00:05)
- Video: James Blunt natočil k singlu "Cold" pokračování klipu k "You're Beautiful" (13.09.2019 13:25)
- Video: Robin Schulz ohlašuje nové album skvělým singlem "OK" s Jamesem Bluntem (22.05.2017 14:17)
- Recenze: James Blunt míří s "The Afterlove" do popových hitparád (28.03.2017 08:20)
- Nové desky 12/2017 (26.03.2017 23:39)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu