No Name vydávají "V pôvodnom znení" a ohlašují turné s Nocadeň

13.11.2023 11:23 - Jaromír Koc | foto: No Name

Kolem slovenských No Name je momentálně zase živo. V průběhu léta představili výborný singl "V pôvodnom znení", nyní svým fanouškům posílají i stejnojmenné album. Jeho vydání podpoří v příštím roce výjimečné česko-slovenské turné.

No Name - V pôvodnom znení (album cover)
© No Name
Je až k nevíře, kolik toho formace z Košic zvládá. Patří k nejvíce vytížených interpretům vůbec - během letní koncertní sezóny hravě stíhá i dvě vystoupení denně. Kromě toho si ale ve chvílích volna našla čas na psaní nových songů a dá se říct, že v naprosté tichosti pracovala i na albu, které právě vydává.

Kolekce pojmenovaná "V pôvodnom znení" přináší celkem jedenáct písní, které jsou prozatím k mání pouze digitálně. Ale fandové se nemusejí obávat. V následujících dnech bude na oficiálním webu kapely spuštěn i předprodej fyzických nosičů, které budou k mání ještě do Vánoc.

Již zmiňovaný singl "V pôvodnom znení", jehož video najdete pod článkem, je spojením No Name s Rasťem Kopinou, frontmanem taktéž košické party Nocadeň. S nápadem, aby bývalí spolužáci z košické státní konzervatoře natočili duet, přišel Igor Timko.

"Nocadeň jsou autorsky a poeticky výjimeční. Z nové písně mám pocit, že se navzájem táhneme do jiných světů a jiných poetik. Rasťo je vnímavý a citlivý člověk, známe se od našich studentských časů. Měli jsme 15 let a studovali jsme na hudebně-dramatickém oboru na státní Konzervatoři v Košicích. Myslím si, že naše spolupráce nebyla otázkou proč, ale kdy," dodává zpěvák No Name.

A jak aktuální informace ukazují, jejich společný počin má mnohem větší dopad, než se původně zdálo. Obě skupiny se totiž na jaře příštího roku vydají na speciální tour po velkých halách Slovenska a Česka. Bude čítat pouze pět zastávek. Odstartuje již 21. března v domovských Košicích, pak budou následovat Bratislava, Ostrava, Brno a celou šňůru obě kapely zakončí velkou společnou show 20. dubna v pražském O2 universu. V roli speciálního hosta, který vždy rozehřeje publikum, se představí formace Botox. Vstupenky na slovenské štace seženete například zde, na ty české jsou lístky tady.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY