Judas Priest vydají příští rok svou devatenáctou studiovku

10.10.2023 14:09 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Monumentální kalifornský festival Power Trip přivítal nejen takové veličiny jako Metallica, Tool, Guns N' Roses či první vystoupení AC/DC v čele se zpěvákem Brianem Johnsonem po dlouhých letech, ale přinesl i jedno oznámení. Heavymetaloví králové Judas Priest (kteří zaskočili za původně avizovaného Ozzyho Osbourna) totiž vydají na jaře příštího roku svou devatenáctou řadovku. Pracovali na ní několik posledních let.

Novinka má název "Invincible Shield" a vyjde 8. března. Bude to nástupce ceněné nahrávky "Firepower", která byla jedním z nejvýraznějších žánrových počinů roku 2018 a ukázala, že tihle veteráni rozhodně nejedou jen z podstaty a starých hitů. Zároveň půjde o třetí album formace s kytaristou Richiem Faulknerem, který v roce 2011 nahradil KK Downinga.

Není bez zajímavosti, že deska vyjde v roce, kdy kapela oslaví půlstoletí od vydání svého debutu "Rocka Rolla". První singl "Panic Attack" se do uší fanoušků dostane už v pátek 13. října.

Čerstvé skladby přivezou Judas Priest bezpochyby i do Prahy. V rámci turné "Metal Masters 2024" zde zahrají 29. března 2024 v doprovodu Saxon a Uriah Heep.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY