Tata Bojs připomenou 15 let alba "Kluci kde ste?" vinylovou reedicí a speciálním koncertem

05.11.2022 16:23 - Milan Menčík | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

Další z vinylových reedicí vydává na podzim i kapela z Hanspaulky Tata Bojs. Je to patnáct let, co jí vyšlo album "Kluci kde ste?", na kterém se objevil jejich patrně největší hit doposud - skladba "Pěšáci". Nové vydání formace oslaví i speciálním koncertem 23. listopadu v Divadle Archa. Vstupenky lze zakoupit zde.

Tata Bojs - Kluci kde ste?
© Supraphon
"V divadle Archa jsme v roce 2000 křtili 'Futuretro' a od té doby se tam vždycky moc rádi vracíme. Reedice na vinylech zmíněného 'Futuretra' i 'Biorytmů' jsme tam křtili taktéž a tamtéž bude teď pokřtěno i vydání 'Kluci kde ste?' na LP. Koncert bude mít pomyslné dvě části. V první zazní většina písniček z 'kluků', dokonce i ty, které jsme na koncertech moc nehráli ani v době vydání. A po symbolickém křtění to už bude jízda současnosti," slibuje bubeník a zpěvák Milan Cais.

"Zajímavostí večera bude naše propojení s MC Ideou a světem chytrého hiphopu, který reprezentuje on i label Ty nikdy, na kterém vydává. MC Idea nedávno přepracoval naši píseň 'Spáč' právě z 'kluků', a dal jí po patnácti letech čerstvý dotek z roku 2022. Tuhle novou verzi s ním zahrajeme živě. Kromě toho bude mít svůj vlastní kratší set v úvodu večera. Bude to náš poslední pražský koncert v roce 2022 a poslední bude i z jiných hledisek, ale to už bych prozrazoval moc," napíná příznivce lídr Tatáčů.

Tahle deska byla pro skupinu zlomová i v jiných oblastech - v průběhu natáčení ji opustila hostující Klára Nemravová a naopak přišel klávesista Jiří Hradil. Hit "Pěšáci" se nakonec kromě Ceny Anděl dočkal i několika verzí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY