Exkluzivně: Premiéra klipu k singlu "Log" Khoiby

31.01.2019 10:00 - Dan Hájek | foto: Roman Dietrich

Singl "Stoke The Fire" naznačil, že okolo návratu Khoiby se chystají velké věci, Ema Brabcová pak mnohem více prozradila v našem rozhovoru. Nyní je tedy již jasno, že comebackové desky se dočkáme ve druhé polovině března, před pár dny pak ve Velké sedmě Rádia 1 měla svou audio premiéru druhá singlová návnada v podobě kompozice "Log".

K jejímu vzniku Filip Míšek doplňuje: "Základ skladby jsem vymyslel před dvěma lety. Inspiroval mě Emin zpěv, různě jsem ho posouval, a vytvářel tím další melodie. V jednu chvíli jsem v demo zpěvu zaslechl i štěkot Emina psa Arwika (RIP), následně jsem pracoval také s ním. Vlastně to určilo téma finálního textu skladby." S digitálním uvedením písně má premiéru i doprovodné video - to natočila Petra Hermanová, zpěvačka z dnes už neexistující kapely Fiordmoss. "Moje animace pracují s různými podobami zastaveného času nebo času rozloženého do roviny," popisuje ideu snímku, který byl kompletně natočen v jejím berlínském bytě, autorka.

Tříminutové video v základu pracuje s atmosférou "Log" a jeho jednotlivými strukturami (klávesové roviny, rytmické smyčky, Emin vokál). Petřina práce s animacemi k tomu dotváří paralelní svět, který reflektuje houževnatost a melancholické odstíny barev. Dohromady to pasuje a nechává posluchači dostatečný prostor, aby si dohledal všechny významy klipu.

Závěrem dodejme, že eponymní album Khoiby přinese devět skladeb a vyjde fyzicky na LP a CD i digitálně 22. března u labelu Minority Records. Na mixu pracuje sám Filip Míšek, mastering obstará ostřílený Matouš Godík. V dubnu skupina následně vyráží na turné, křest se uskuteční 17. dubna ve smíchovském prostoru MeetFactory. Coby support na většině zastávek této šňůry zahraje projekt Čáry života Jana Boroše, který představí živě svou loňskou nahrávku "Stínítko", nominovanou na hudební ceny Vinyla i Apollo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY