shop.musicserver.cz
Nové desky 44/2018 - od Prodigy přes Barbru Streisand po Wohnout

Nové desky 44/2018 - od Prodigy přes Barbru Streisand po Wohnout

Vydáno: 07.11.2018 09:04 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Různorodou směsici novinek vedou matadoři Prodigy, politická Barbra Streisand, čeští Wohnout a světoběžníci Dead Can Dance. Připomeneme si slavné album Metalliky, po téměř třech dekádách se hlásí art rockoví Progres 2, americanou potěší Rosanne Cash, světovým jazzem Karel Růžička a Vánoce připomenou The Mavericks a Martina McBride.

Pokud se v pondělí 5. listopadu vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Barbra Streisand - Walls (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / střední proud

Barbra Streisand - Walls
Barbra Streisand se po dlouhých sedmi letech vrací s albem založeném na původním materiálu. Po dvou albech duetů přináší její šestatřicátá deska nazvaná "Walls" jedenáct písní, k jejichž nahrání jí dala podnět politická linie Donalda Trumpa. Část z nich napsala sama zpěvačka, které pomáhali například John Shanks, Desmond Child, Steve Dorff, Carole Bayer, Walter Afanasieff a pochopitelně i její dlouholetí spolupracovníci Alan a Marilyn Bergmanovi. Vedle zbrusu nových věcí ale naleznete i čtyři předělávky: "What The World Needs Now" od Burta Bucharacha a Hala Davida, Bernsteinovu "Take Care Of This House", "Happy Days Are Here Again", kterou nahrála poprvé již před pětapdesáti lety, a konečně do jedné skladby spojené "Imagine" a "What A Wonderful World". Album v kompletní podobě už je ke slyšení na VEVU Barbry Streisand


The Prodigy - No Tourists (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: elektronická hudba

Prodigy - No Tourists
Po třech letech přichází britská elektronická formace The Prodigy s novou studiovou deskou. Dostala do kolébky titul "No Tourists" a posluchačům přináší deset skladeb. Ve dvou z nich najdete i hosty - americkou hiphopovou formaci Ho99o9 a britského hudebníka a zpěváka Barnse Courtneyho. Pro ukázku navštivte YouTube.com kde najdete k poslechu kousek "Need Some1".


Wohnout - Miss Maringotka (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Wohnout - Miss Maringotka
"Miss Naringotka" je deváté studiové album populární tuzemské skupiny Wohnout. Vznikalo pod dohledem ostříleného hudebního producenta Milana Cimfeho ve studiu SONO, a díky tomu se můžete těšit na opravdu kvalitní zvukovou stopu. Ke dvěma skladbám natočili Wohnouti i videoklipy - konkrétně jde o kousky "Tlama" a "Hloupá písnička". slibují i kvalitní poslech. K další z nových písni "Hudba léčí" přizvala skupina jazzovou legendu, trumpetistu Laca Decziho. A co vzkazují muzikanti k plánovanému turné? "Z nové desky budeme hrát na nadcházející šňůře zhruba polovinu a v tuto chvíli absolutně netušíme, co u lidí zaboduje naživo."


Dead Can Dance - Dionysus (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: world music / worldbeat / neoklasické dark wave

Dead Can Dance - Dionysus
Australsko-britské duo Dead Can Dance se pomalu ale jistě blíží ke čtyřicetiletému výročí na hudební scéně. Toto výročí budou s ročním předstihem slavit příští rok na světovém turné, které se zastaví také v již vyprodaném pražském Kongresovém centru. Ti, kdo nezaváhali, si ale budou moci vyslechnout nejen ověřené kousky, ale především i zbrusu nové skladby, které najdou na novince "Dionysus". Lisa Gerrard a Brendan Perry pro tuto nahrávku připravili vlastně pouze dvě skladby, které mají každá bezmála dvacet minut. Na CD jsou nakonec rozčleněné do sedmi skladeb, opět s nimi zabíhají do různých světových končin a a odlišné vlivy world music sjednocují prostřednictvím beatů. První ochutnávku servírují na svém YouTube.com profilu a pokud se vám zalíbí, můžete shánět také verzi na vinylu.


Progres 2 - Tulák po hvězdách (Indies Scope)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: art rock / progresivní rock

Progres 2 - Tulák po hvězdách
Legendy českého progresivního rocku, kapela Progres 2, slaví letos padesát let od založení The Progress Organization, jejich přímého předchůdce a to konečně ten správný důvod k natočení nové desky, první po osmadvaceti letech od vydání té poslední "Otrava krve". Jedná se o koncepční nahrávku, jejíž předlohou se stal slavný román Jacka Londona "Tulák po hvězdách". Kapela ji nahrávala v lety osvědčené sestavě - Pavel Váně, Roman Dragoun, Zdeněk Kluka, Miloš Morávek a Pavel Pelc - zakládající člen a první jmenovaný k tomu dodává: "Na natáčení nového alba nebyla dlouho ta správná nálada. Diskutovali jsme nad řadou nápadů a téma 'Tuláka po hvězdách' jsem nabídnul už asi před dvanácti lety. Teď po letech jsme se k tomu vrátili, ale trochu v jiné podobě a v kapele to zarezonovalo". Nahrávalo se ve studiu Davida Kollera, kde jim vypomohlo i několik zajímavých hostů, jako například Dorota Barová nebo spoluzakládající člen kapely Emannuel Sideridis. Jak to nakonec dopadlo, zjistíte poslechem alba na stránkách vydavatelství Indies Scope a my jen dodáme, že vedle digitálních formátů a CD bude album k dostání i na dvojvinylové edici obohacené o dosud nevydané živé nahrávky z roku 1969 a 1970.


Rosanne Cash - She Remember Everything (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: americana / folk

Rosanne Cash - She Remember Everything
Nejstarší dcera Johnnyho Cashe Rosanne Cash jde už čtyřicet let ve šlépějích svého otce a svoji první Grammy dostala už v roce 1985. Pak ale čekala až do vydání alba "The River & The Thread" z roku 2014, za nějž si odnesla hned tři zlaté gramofonky. Nyní vydává jeho následovníka "She Remember Everything", které je tím pádem netrpělivě očekávané. Nabídne na něm celkem deset písniček v případě standardní verze a o tři více v případě deluxe edice a podíleli se na nich například Lera Lynn, John Laventhal, který nahrávku produkoval, a také hosté, které na desce uslyšíte. Hned ve dvou si zazpíval Colin Meloy, v jedné Sam Phillips a "8 Gods Of Harlem" nahrála v trojici s Elvisem Costellem a Krisem Kristoffersonem. O tom, že i "She Remember Everything" může mít velké ambice, se můžete přesvědčit na jejím VEVU, kde je ke slyšení jeho podstatná část.


Tip týdne

Karel Růžička Quartet - Grace & Gratitude (Animal Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Karel Růžička Quartet - Grace & Gratitude
Saxofonista Karel Růžička žije již přes dvacet let v New Yorku, kde vystupuje a nahrává s řadou významných hudebníků. Celých čtrnáct let od jeho předchozího sólového alba vychází nyní nový titul a sestava hudebníků, s nimiž Růžička novinku nazvanou "Grace & Gratitude" natočil, je vskutku výjimečná. Kontrabasista John Patitucci, klavírista Jon Cowherd a bubeník Nate Smith tvoří vpravdě "all stars" tým, jemuž nadšený Růžička věnoval hned první skladbu na albu "Brooklyn Brotherhood". Album se skládá z výlučně Růžičkových vlastních skladeb, které kvartet nahrál v newyorském Bunker Studio v čistě analogovém zvukovém záznamu. Finální mastering pak dostal na starost v Lodnýně Tony Cousins. Ukázky z alba nabízejí stránky vydavatelství Animal Music.


Mateřská.com - Automatka
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: disco / funk

Mateřská.com - Automatka
Zpěvačky Bára Vaculíková a Lena Yellow vystupujících pod názvem Mateřská.com jsou zpět s druhou deskou "Automatika". Duo, které na na sebe upozornilo v roce 2012 singlem a posléze posléze i deskou "Laktační psychóza" se v jedenácti nových písničkách snaží zjistit, co se stane, když jim laktační psychóza odlehne. Vše začíná rozvážením dětí na kroužky, matky se učí trpělivosti každodenní rutinou, občas se i poperou kvůli výchově, ale pomalu získávají více prostoru pro sebe i pro svou práci, splétají nové vize a chtějí si plnit sny. Na desce se hudebně podílela hned šestice producentů: Jiří Burian (Kapitán Demo), Aleš Hyvnar (Al-Yaman), Honza Horáček (Meky Žbirka), Djei Gogo (United Flavour), Tomato 22 a Kim Kanagom. Zahostoval na ní beatboxer a moderátor Endru v roli indického rappera a Jiří Burian jako skoro trpělivý tatínek a specialista na sociální sítě. Reprezentativní pohled na albu najdete na Supraphonline.cz


Martina McBride - It's The Holiday Season (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vánoční hudba / tradiční pop

Martina McBride - It's The Holiday Season
Je to skoro k neuvěření, že první vánoční album americké country zpěvačky Martiny McBride "White Christmas" slaví letos již dvacet let. Vzhledem k tomu, že se stalo jedním z nejúspěčnějších nahrávek tohoto druhu a dočkalo se několika reedicí, není divu, že se k svátečnímu tématu Martina McBride vrací znovu na desce "It's The Holiday Season". Devět vánočních písní, které na ni zařadila, pocházejí především z třícátých až padesátých let a tomu přizpůsobila i jejich styl. Klasiku jako "Santa Claus Is Coming to Town", "Most Wonderful Time Of The Year", "Rudolph the Red-Nosed Reindeer" nebo "Frosty The Snowman" nahrála společně s big bandem v rytmu swingu a tradičního popu. Jak se jí to povedlo tentokrát, zjistíte z ukázek na jejím YouTube profilu.


Peter Nagy - Pianko (ART-ZONA)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / popový crossover

Peter Nagy - Pianko
Peter Nagy se leto rozhodl, že své největší hity představí fanouškům v odlišné podobě, než jak je znají. Přizval si k sobě uznávaného klavíristu a člena skupiny Modus Pavola Bartovice a Kvarteto Milana Adamca a nahrál s nimi celkem třináct písní ze svého repertoáru v "tichých", akustických verzích pouze za doprovodu klavíru a smyčcového kvartetu.Vedle známých hitů jako třeba "Poďme sa zachrániť", "Psi sa bránia útokom", "Parfémy", "Revolver a Muzika" či "Milenci na snehu" zařadil i bonusovou novinku "50 žiráf". V ní se inspiroval příběhem zoologa Josefa Vágnera a tragickým osudem jím dovezeného stáda žiraf, které bylo v noci z 29. na 30. dubna 1975 postříleno na základě nepřímých důkazů o jeho nákaze. Kompletní seznam vybraných písniček a jejich ukázek nabízí Supraphonline.cz,


Epoque Quartet - Epoque Quartet Plays Jan Kučera (Radioservis)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: současná vážná hudba

Epoque Quartet - Epoque Quartet Plays Jan Kučera
Už loni na podzim věnoval Epoque Quartet jedno album dílu skladatele Jana Kučery a letos tak činí opět. Po nahrávce "Jan Kučera: Conductor And Composer" přichází na pořad dne "Epoque Quartet Plays Jan Kučera" s celkem čtrnácti skladbami. Stejně jako u předchůdce, ani tentokrát v tom nejedou sami a nechali si vypomoci od trojice hostů, kterými jsou tenor Adam Plachetka, přední český hornista Radek Baborák a jazzový kontrabasista Robert Balzar. Ukázky z alba jsou ke slyšení na webu Radiotéky.


The Mavericks - Hey! Merry Christmas! (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: tex mex

The Mavericks - Hey! Merry Christmas!
Dalším, kdo se rozhodl tento rok vydat vánoční album, jsou američtí představitelé stylu tex mex The Mavericks, kteří vydávají album "Hey! Merry Christmas!". V rytmu rock'n'rollu a tradičního country nahráli celkem deset vánočních songů, z nichž pouze několik patří k těm notoricky známým. Koneckonců posuďte sami z ukázek na stránkách e-shopu Amazon.com.


Marian Vojtko - Muzikál (Popron)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: muzikálová hudba

Marian Vojtko - Muzikál
Muzikálový a operní zpěvák Marian Vojtek během svojí kariéry zazářil v řadě hlavních rolí v představeních jako "Fantom opery", "Dracula", "Casanova", "Muž se železnou maskou", "Ples upírů", "Tři mušketýři", "Baron Prášil", "Jekyll & Hyde", "Angelika", "Kat Mydlář", "Bídníci" nebo "Krysař". Album nazvané příznačně "Muzikál" přináší šestnác písní z uvedených muzikálů včetně duetů s Helenou Vondráčkovou, Monikou Absolonovou, Natálií Grossovou a Michaelou Gemrotovou. Jejich kompletní seznam a ukázky můžete studovat na stránkách vydavatelství Supraphon.


Michal David - Open Air (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / disco

Michal David - Open Air
Čerstvý držitel státního vyznamenání Michal David letos odjel turné pod širým nebem a jeden z nich, konkrétně ten konaný v Karlových Varech, i zaznamenal a nyní ho vydává pod titulem "Open Air". Vzhledem k tomu, že na záznamu naleznete i jeho hosty, skupinu Kvatro, má koncert jedenatřicet položek a dva disky. Uslyšíte na nich i Markétu Konvičkovou, která byla hostem turné, a s Michalem Davidem naživo představila singl "Daylight".


Dále vychází:

Blue Angel Lounge - In Times 2006-2010 (Cargo Records)
Bob Dylan - More Blood, More Tracks - The Bootleg Series Vol. 14 (Bertus)
Bob Dylan - More Blood, More Tracks - The Bootleg Series Vol. 14 (Deluxe Box Set) (Bertus)
Eagles - Legacy (12CD+BD+DVD) (Warner Music)
Joel Frederiksen - Un Niño nos es nasçido - A Child For Us Is Born (Sony Music)
Land Of Color - Land Of Color - EP (Sony Music)
Metallica - ... And Justice For All / Deluxe Edition (Universal)
Metallica - ... And Justice For All / Reedice 2018 (Universal)
Metallica - ... And Justice For All / Reedice 2018 (Audiokazeta) (Universal)
Prodigy - No Tourists (Indies Exkluzive) (Warner Music)
Prodigy - No Tourists ( Audiokazeta ) (Warner Music)
Robert Ziegler - Christmas At The Movies (Sony Music)
Roman Rofalski - The Kapustin Project (Sony Music)
Různí - Taneční liga 202 (Universal)
Scott Bradlee's Postmodern Jukebox - The Essentials II (Universal)
Sick Of It All - Wake The Sleeping Dragon! (Sony Music)
Steven Wilson - Home Invasion - In Concert At The Royal Albert Hall (BluRay) (Bertus)
Steven Wilson - Home Invasion - In Concert At The Royal Albert Hall (2CD+BD) (Bertus)
Steven Wilson - Home Invasion - In Concert At The Royal Albert Hall (2CD+DVD) (Bertus)
Tenacious D - Post-Apocalypto (Sony Music)
The Kingdom Choir - Stand By Me (Sony Music)
Witherfall - A Prelude To Sorrow (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Arcade Fire - Arcade Fire (EP) (Sony Music)
Barbra Streisand - Walls (Sony Music)
Blue Angel Lounge - In Times 2006-2010 (Cargo Records)
Bob Dylan - More Blood, More Tracks - The Bootleg Series Vol. 14 (Bertus)
Dead Can Dance - Dionysus (Bertus)
Korn - Issues (Sony Music)
Korn - Take A Look In The Mirror (Sony Music)
Korn - Untouchables (Sony Music)
Malka Spigel - Rosh Ballata (Bertus)
Metallica - ... And Justice For All / Reedice 2018 (Universal)
Olympic - Trilobit (Supraphon)
Prodigy - No Tourists (Warner Music)
Rosanne Cash - She Remember Everything (Universal)
Sick Of It All - Wake The Sleeping Dragon! (Sony Music)
Steve Reich - Different Trains Electric Co (Warner Music)
Steven Wilson - Home Invasion - In Concert At The Royal Albert Hall (Bertus)
Tenacious D - Post-Apocalypto (Sony Music)
The Matadors - The Matadors Jubilejní edice (1968/2018) (Supraphon)
Witherfall - A Prelude To Sorrow (Sony Music)

Reedice:
Horkýže Slíže - Box úplne prvých 4 nahrávok Horkýže Slíže (Warner Music)
Horkýže Slíže - Prvý Slíž (Warner Music)
Jiří Houdek - Koncerty pro trubku a orchestr (Radioservis)
The Matadors - The Matadors Jubilejní edice (1968/2018) (Supraphon)
Vítězslava Kaprálová - Orchestrální dílo (Radioservis)

NÁZORY
  • ... (Woody, 07.11.2018 17:58) Reagovat

    Wohnouti natočili k nové desce čtyři klipy- Hudba léčí, Sladký dřevo, Hloupá písnička a Tlama. To já jen tak...
    A Depardieu je peckaaa!!!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Před pěti lety zemřel Keith Flint. "Jsi pořád s námi," vzkazují The Prodigy (05.03.2024 13:32)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu