shop.musicserver.cz
Deset očekávaných domácích desek roku 2018

Deset očekávaných domácích desek roku 2018

Vydáno: 07.01.2018 08:00 v sekci Top 10 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

V roce 2018 nebude o novou českou hudbu nouze. Na úspěch se pokusí navázat ti, co nedávno zabodovali se svými prvotinami, ale dojde také na jeden velký comeback. Dali jsme dohromady desítku nejočekávanějších titulů a na závěr přihodili ještě přehled těch, co se do ní nevešli.

Lucie - Evolucie

Po šestnácti letech se Lucie vrátí s novým studiovým albem. Už to samo o sobě značí, že půjde na domácí scéně o jednu z nejzásadnějších událostí roku. "Ve spolupráci s hudebníky chceme společně vzít to nejlepší z historie kapely a na tom stavět nový příběh. Ostatně z tohoto konceptu vychází i název Evolucie," prohlásil už loni na jaře Ladislav Vajdička z managementu BrainZone, pod který kapela přešla. Datum vydání zatím není známo, nicméně v listopadu vyrazí čtveřice Koller, Kodym, Dvořák a P.B.Ch na velké halové turné, kde novinky představí. V O2 areně zahraje dokonce dvakrát.


Mandrage - Po půlnoci

Návrat ke kytarám hlásí novou deskou Mandrage. Zatímco minulá řadovka "Potmě jsou všechny kočky černý" se nesla převážně v tanečním duchu, nyní se chce kapela vrátit ke kořenům. Název "Po půlnoci" je symbolický - album totiž mělo vyjít už loni na podzim, ale nakonec ho muzikanti nestihli včas dokončit. V polovině prosince dolaďovali poslední detaily v berlínských Red Bull Studios. Venku už jsou dva singly - "Slečno, já se omlouvám se", jehož videoklip zdobí herecký výkon Jiřího Lábuse, a aktuální "Motýli". Turné začne 2. února v pražském Foru Karlín.


Barbora Poláková

O úspěch debutového alba se v roce 2015 postaral megahit "Nafrněná", a tak jsou očekávání od zpěvaččiny druhé studiovky opět velká. Barbora Poláková je začala naplňovat hned prvním singlem "Po válce", jehož videoklip má na YouTube za dva měsíce přes 1,2 milionu zhlédnutí. Nové album opět vzniká v produkci Jana P. Muchowa a vyjde 9. března. Jeho název však Poláková zatím neprozradila. Ví se ale, že 16. března s ním vyrazí na turné. Dva závěrečné koncerty se uskuteční na konci dubna v pražském Lucerna Music Baru.


Wohnout

Wohnout zatím o své nové řadovce neprozradili mnoho detailů. Snad jen to, že vyjít by měla ještě do letních prázdnin, pravděpodobně v červnu. Již v listopadu se nechal Matěj Homola slyšet, že hotovo už je kolem dvaceti skladeb a s jejich tvorbou prý zdaleka nekončí. Bude tedy z čeho vybírat. Na desce, která má pracovní název "Mír a papírky", se prý objeví i několik hostů. Jejich jména však muzikanti zatím tají. Uvidíme tedy, zda se dočkáme tak překvapivého spojení, jako bylo to loňské s Laco Deczim v písni "Hudba léčí". Dosud poslední album kapely "Laskonky a kremrole" se datuje do roku 2014.


Marek Ztracený

Marek Ztracený zažívá mimořádně úspěšné období - popularita jeho loňského singlu "Léto 95" nebo plný sál Fora Karlín, který s ním v listopadu oslavil 10 let od napsání hitu "Ztrácíš", jsou toho důkazem. Na této vlně by hudebník rád pokračoval i prostřednictvím svého nového alba. Pro nástupce nahrávky "Pády" z roku 2015 už napsal přes padesát písní, autorská plodnost mu tedy nechybí. Teď jen vybrat ty nejlepší. V záloze má také minimálně dva duety. Další podrobnosti si však pro fanoušky nechává jako překvapení.


Jana Kirschner

V listopadu se Jana Kirschner koncertní deskou "Živá" naposledy ohlédla za projektem "Moruša", z něhož čerpala již od roku 2013. Nyní je ale čas přijít s novým materiálem. Pokud platí, co slovenská zpěvačka prohlásila na podzim, právě v těchto lednových dnech na písních usilovně pracuje. Chtěla by v nich především vyprávět příběhy, a reagovat tak na události, které v posledních letech hýbou společností. Objevila prý také dosud skryté polohy svého hlasu, takže nám možná znovu připraví nejedno překvapení.


Xindl X - Sexy Exity

Název připravované albové novinky prozradil Xindl X fanouškům nezvykle už téměř rok dopředu. "Sexy Exity" vyjde pravděpodobně během října, hned v listopadu pak písničkář vyrazí na stejnojmenné turné. Završí ho hned třemi koncerty v Lucerna Music Baru. Kromě nové hudby si v roce 2018 Xindl X připomene 10 let od chvíle, kdy poprvé výrazněji zabodoval s hitem "Anděl".


Thom Artway

Prvotina "Hedgehog" mu vynesla dvě ceny Anděl, nyní bude muset Thom Artway své kvality potvrdit i slibovaným druhým albem. Pokud vše půjde podle plánu, uslyšíme ho v září. První singl by měl Artway představit už na jaře, právě v těchto dnech k němu natáčí videoklip. Vzniká z jedné části v Česku a z té druhé v Londýně. Tomáš Maček tam mimo jiné navštíví YouTube Space Studio. Tuto příležitost získal loňským vítězstvím v projektu Czech Fresh v rámci festivalu Rock for People.


Lenny

Také další hvězda loňských Andělů se chystá přispěchat s novinkami. Lenny by svou druhou studiovku ráda vydala na podzim, první vzorek nám však nabídne už koncem února. Do éteru ho chce vyslat zároveň u nás i v zahraničí. Připomeňme, že singl "Hell.o" z debutu "Hearts" výrazně zabodoval v Itálii, kde patřil do Top 10 nejhranějších skladeb, a jeho remix mohli zaznamenat fanoušci v Německu. Nechme se tedy překvapit, zda její charismatický hlas s dalším albem pronikne ještě dál.


Tomáš Klus

O šesté řadové desce Tomáše Kluse se zatím neví mnoho - jen to, že letos (snad) bude. Klus se již několikrát nechal slyšet, že nechce nic uspěchat, a počká, až budou mít písně konkrétní tvar. Na novinkách však již pilně pracuje, důkazem budiž na podzim vydaný singl s jeho ženou Tamarou "A pak". Videoklip k němu nasbíral za pár týdnů na YouTube už téměř milion přehrání. Zatím poslední album "Anat život není" z roku 2015 bylo kritiky i posluchači přijato rozporuplně a bezprostředně po něm následovala roční koncertní pauza.


A to není zdaleka vše...

Top desítkou výčet chystaných novinek nekončí. Na deskách totiž pracují i Monkey Business, Ghost Of You, O5 a Radeček, Jakub Děkan, Pavel Callta, Michael Foret, Lipo, Olga Lounová, Pekař, ille, Elán, Čechomor, Pokáč, Helena Zeťová, Ilona Csáková, November 2nd nebo BraAgas. Pokud vše dobře dopadne, přispět by mohli i Lenka Dusilová nebo minus123minut.

NÁZORY
  • Hnuj (nix mox, 07.01.2018 15:37) Reagovat

    Hmmm...vypada to ze to zas bude rok plny sra*ek....:-) z vyse uvedenych opravdu neocekavam vubec nic :-)

    • Re: Hnuj (Anonym, 07.01.2018 16:08) Reagovat

      Tak jinak...... a na co se těšíš ty? Třeba dáš dobrej tip....

      • Re: Hnuj (p. , 07.01.2018 20:04) Reagovat

        píše se typ... pokud se tedy nezměnila pravidla českého pravopisu.

        • Re: Hnuj (p. , 07.01.2018 20:05) Reagovat

          ne, máš pravdu ty - tip - je správně. omlouvám se.

          • Re: Hnuj (Anonym, 18.12.2018 15:02) Reagovat

            kašpare

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Thom Artway pokřtil album "Trhám mraky", kmotrou byla Beata Hlavenková (15.03.2024 17:45)
- Rozhovory: Thom Artway - Češtiny jsem se prostě jen bál (12.03.2024 08:00)
- Video: Tomáš Klus v klipu "Chci si tě vzít" rozdává lásku a něhu (18.02.2024 11:47)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Video: Katka Knechtová s Xindlem X zvou duetem "Si zabil, kámo" ke sledování seriálu "Policie Hvar" (13.02.2024 15:38)
- Recenze: Thom Artway už se češtiny bát nemusí. Barevné album "Trhám mraky" mu otevírá nové dveře (12.02.2024 00:00)
- Video: "Jsme nerozdělitelní." Jana Kirschner nás v klipu "Delia nás" zahrnuje pozitivitou (09.02.2024 11:18)
- David Koller odchází z Lucie, kapela chce pokračovat i bez něj (05.02.2024 09:14)
- Thom Artway vydá první česky zpívanou desku "Trhám mraky". Bude plná naděje a optimismu (02.02.2024 16:51)
- Video: Xindl X bojuje se "Slabou vůlí" poněkud slabou písní (31.01.2024 10:19)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott AC/DC Queen Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Mirai Billie Eilish Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu