shop.musicserver.cz
Miike Snow - iii

Zábavný hudební maglajz - to jsou Miike Snow na třetí desce "iii"

Vydáno: 24.07.2016 11:26 v sekci Recenze - Jan Trávníček | foto: stereogum.com

Jednotliví členové švédského tria Miike Snow stojí za obrovskou spoustou globálně úspěšných písní od interpretů, jako jsou Britney Spears, Kylie Minogue, Kelis, Bruno Mars, Madonna, Katy Perry nebo Rob Thomas. Jejich společný projekt Miike Snow ale paradoxně až tak známý není. Změní se to?

8/10

Miike Snow - iii

Vydáno: 7.3.2016
Celkový čas: 36:48

Skladby: My Trigger, The Heart Of Me, Genghis Khan, Heart Is Full, For U (feat. Charli XCX), I Feel The Weight, Back Of The Car, Lonely Life, Over And Over, Longshot (7 Nights)

Vydavatel: Warner Music

Jaká byla největší koncertní překvapení, která jste ve svém životě zažili? Chodíte-li často na festivaly, víte, že dosud nepoznanou kapelu, jež vás zcela strhne, najdete téměř vždy. Co z těch všech nečekaných překvapení ale bylo úplně nejlepší, že jste si to vybavili i po letech? Pro recenzenta byli jedním z takových objevů švédští Miike Snow na festivalu FM4 Frequency v roce 2012. Kritici je dříve považovali za spojnici mezi A-ha a Animal Collective, vtahující muzika na kryté stagi v Rakousku ale naživo evokovala tu M83, onde dokonce Pendulum, a jako celek působila zcela omamným dojmem.

Od té doby se toho samozřejmě spoustu změnilo a producentské duo Bloody & Avant, které na počátku tisíciletí stálo například za "Toxic" od Britney Spears, s frontmanem Andrewem Wyattem po eponymní desce a dvojce "Happy To You" na čas rozdělilo cesty. Wyatt hostoval na sólovce Marka Ronsona, pro Bruna Marse napsal "When I Was Your Man" a seznámil se i s Charli XCX, které na desku "Sucker" napsal "Die Tonight" a "I Need Ur Luv". Christian Karlsson, tedy polovina producentského dua, rozjel s Linusem Eklöwem boční projekt Galantis, který byl díky hitu "Runaway (U & I)" paradoxně úspěšnější než všechno, co do té doby v Miike Snow vytvořil. Teď se ale trio vrací ke kořenům a vydává třetí řadovku "iii".

Ta je oproti elektroničtějším, repetitivně meditačnějším předchůdcům mnohem popovější, barevnější a žánrově pestřejší. Na indietronicu narazíte zřídka, prim hraje hravá produkce toužící po vrchních příčkách hitparád a falzety Wyatta, jimiž dává třeba v úvodní "My Trigger" nebo "Back Of The Car" vzpomenout na Scissor Sisters či Maroon 5.

Chytlavost singlů "Genghis Khan" a "The Heart Of Me" zase nezapře vliv Daft Punk, zatímco dravou elektronikou a refrénem v podání Charli XCX hnaná "For U" působí k popovým hitům jako protiváha.

Miike Snow se totiž sice chtějí líbit, ale zase ne až příliš. Proto jim nedělá problém zařadit soulovou samplovanou říkanku "Heart Is Full", autotunovým zpěvem protkanou R'n'B baladu "I Feel The Weight", která jako by vypadla ze soundtracku k "Hotline Miami", nebo proženou riffující kytaru v produkčně bohaté "Over And Over" tolika efekty, že pak nevíte, co si o tom všem i díky bonusovému remixu, v němž hostují rappeři Run The Jewels, máte myslet.

Třetí album hitových Švédů a jednoho Newyorčana tak zní na jednu stranu jako přeslazený maglajz, na tu druhou mu ale nelze upřít nepopiratelnou křehkost a lehkost, které v případě, že si pustíte jen některou z písní, rozkvetou do krásy a rádi se k ní budete vracet. Tak jako na FM4 Frequency, kde Miike Snow letos mezi 17. a 20. srpnem po čtyřech letech opět zahrají. Tentokrát už jako jedna z těch větších hvězd. Kruh se uzavře.

NÁZORY
  • Galantis se mi líbí více. (Standa, 24.07.2016 23:07) Reagovat

    Tohle je fajn, ale myslím, že by se měl Christian spíše naplno věnovat Galantis... to se mi osobně líbí více. Jejich hudba mě vážně nadchla. Tohle trio je sice fajn, ale není to ono. :)

  • táto hudba je trápna, možno tak dobrá pre puberťákov... (Maťo, 07.08.2016 00:47) Reagovat

    3/10

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Charli XCX představila dva nové singly i tracklist desky "Brat" (04.04.2024 10:54)
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Video: Sia, Kylie a ikonická paruka. Spojení australských hvězd v "Dance Alone" se dočkalo klipu (18.03.2024 09:13)
- Madonna ukončí turné koncertem zdarma pro milion(y) brazilských fanoušků (18.03.2024 07:46)
- Video: Ryan Gosling a Mark Ronson předvedli "I'm Just Ken" živě na Oscarech. Pomohl jim i Slash (13.03.2024 16:29)
- Charli XCX se s novinkou "Brat" vrací ke klubovým kořenům (07.03.2024 12:41)
- Audio: "Australská popová spolupráce snů" zní, jako by ji produkoval Ondřej Soukup. Sia a Kylie se s "Dance Alone" nevytáhly (09.02.2024 08:09)
- Australská popová spolupráce snů? Sia a Kylie Minogue ohlásily společný singl "Dance Alone" (03.02.2024 17:29)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Britney Spears: "Do hudebního průmyslu už se nikdy nevrátím" (06.01.2024 13:28)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Kabát Adele Sia Rush Beyoncé AC/DC U2 Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu