Svátek technického death metalu se blíží: V Praze vystoupí Gorguts a Psycroptic

06.04.2016 11:25 - Matěj Bílý | foto: http://www.metal-archives.com

Žádný příznivce progresivního či technického death metalu nesmí chybět v pátek 15. dubna 2016 v pražském klubu Nová Chmelnice. Vystoupí zde totiž kanadská parta Gorguts v doprovodu australských Psycroptic, Američanů Dysrhythmia a Nero Di Marte z Itálie.

Kořeny kanadské formace Gorguts sahají až do roku 1989. Do širšího podvědomí scény se brzy dostala kombinací technického a zároveň poměrně extrémního death metalu. Za klíčovou nahrávku, nejen v diskografii skupiny, ale u v rámci celého žánru, lze označit album "Obscura" z roku 1998. Gorguts na něm zaujali nejen silně nadstandardní instrumentací, ale také na svou dobu ničivou temností a inovativními (dis)harmonickými postupy.

Nutno dodat, že Gorguts nepatří mezi v Evropě často vídané kapely, což je jen dalším z důvodů, proč si nenechat její vystoupení v rámci aktuální turné na podporu nového EP "Pleiades Dust" ujít.

Quebecká parta je známa svou precizní živou prezentací. Tentokrát budou však mít tvrdou konkurenci v podobě tasmánských ďáblů Psycroptic, před jejichž uměním muselo tuzemské publikum hluboce smeknout například na loňském Brutal Assaultu. Pověst předchází též americkou progresivní kapelu Dysrhythmia, v jejichž řadách řádí i Colin Marston a Kevin Hufnagel, basák a kytarista Gorguts.

Akce začíná v 19 hodin. Lístky lze zakoupit v elektronické podobě přes web pořadatelské agentury Obscure Promotion, případně v klasických předprodejních sítích Ticketpro a Ticketportal.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY