Sebeláska The Drain se v "Love Myself" dočkala naplnění

04.02.2016 08:54 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Pokud jste před šesti lety, kdy The Drain vydávali debut "Get Back To The Swamps, Death!", uzavírali sázky, že tahle kapela co nevidět padne za oběť rokenrolovému lifestylu, je na čase připustit si chybu lávky. I přes pár úrazů má za sebou poměrně stmelující evropské turné, zátahy od hospod přes kulturáky až po největší festivalová pódia. Aktuálně provětrává svoje druhé album "We, Love, We" singlem "Love Myself" a videoklipem k němu. Jaký song, takový klip Drejni pořídili. A ve věrohodnosti ztvárnění šli ještě o pár chlupů vysvlečeného Dana Šubrta dál.

"Vzhledem k tématu a obsahu samotnýho songu byl námět klipu vlastně celkem jasnej a pointa se sama nabízela. Nechtěli jsme vytvářet žádnej příběh, spíš jde o takový hyperbolický a nadsazený vykreslení všedního drejního dne a obvyklýho drejního večírku. Chtěli jsme to mít co nejautentičtější, teda aspoň co se týče těch večírků, takže se natáčení trochu protáhlo a prodražilo. Vůbec nejnákladnější bylo zaplatit tolika lidem, aby předstírali, že se baví na našem koncertě a že pak s náma jdou někam na mejdan," říká frontman Dan.

A na natáčení podle všeho budou The Drain vzpomínat nejenom kvůli nákladům. "Bylo to náročný i kvůli prostorám, ve kterých se většina klipu odehrává. Jednak protože tam bylo asi deset stupňů, takže natáčení nahatých scén bylo obzvlášť bolestivý, a za druhý kvůli všudypřítomným kanálům. V jednom si produkční zvrtnul kotník a druhej nás zdržel dokonce na několik hodin, když do něj Marečkovi spadly drogy a museli jsme je hrozně dlouho hledat," sází historky a určitě má ještě pikantnější.

Náhled klipu sice může alarmovat mravnostní policii, ve skutečnosti jde ale o poměrně milou lekci sebeironie a pohled do zákulisí kapely se blíží dokumentárnímu charakteru. Prostě klasika.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY