Umělé G.R.L. jsou na eponymním EP nečekaně živelné

16.10.2014 18:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Ve světě komerčního mainstreamového popu nemůže být snad uměleji vytvořené kapely, než je dívčí formace G.R.L. To však nemění nic na tom, že jejich eponymní debutové ípíčko je naplněné pěti skvělými hity, které jsou povedené po všech stránkách. Aneb je jedno, jak vznikly, hlavně že to funguje.
7/10

G.R.L. - G.R.L.

Skladby: Ugly Heart, Show Me What You Got, Rewind, Don't Talk About Love, Girls Are Always Right
Vydáno: 29.7.2014
Celkový čas: 17:14
Vydavatel: Kemosabe Records
Dívčí kapela G.R.L. je produktem Robin Antin, která má za sebou i vytvoření fenoménu Pussycat Dolls a všeho okolo něj. Však i G.R.L. měly být původně pouze další generací PD, ovšem nakonec se děvčata v ustálené sestavě rozhodla otevřít novou kapitolu pod zcela novým názvem. Britsko-americko-kanadská pětice se vůbec poprvé uvedla minulý rok písničkou "Vacation", která se objevila v druhých filmových "Šmoulech", poté letos zahostovala Pitbullovi v hitu "Wild Wild Love".

Do všech světových médií se ale bohužel dostala až počátkem září, kdy jedna ze členek Simone Battle nečekaně spáchala sebevraždu. Od té doby zbývající dívky i na svém facebooku mlčí, ale dá se předpokládat, že ve společné kariéře budou pokračovat nadále, ač už jen jako čtveřice. A i kdyby ne, zůstalo by po nich alespoň toto povedené EP.

Kladem takto vytvořených dívčích formací je totiž fakt, že jsou do nich vkládány i poměrně velké investice, a tak se o jejich skladby postarali špičkoví hitmakeři Dr. Luke, Max Martin, Cirkut, Darkchild či Lukas Hilbert. A i když jsou jejich postupy občas stále stejné, dokáží vždy přijít s něčím ozvláštňujícím, co jejich písničky vyžene do čela hitparád. Kupříkladu první opravdový singl "Ugly Heart" je opravdu hit na první dobrou a dost možná za to může použité ukulele, které žene celou písničku kupředu.

Zbylé písničky jsou jen o stupínek slabší, potěší, že se dočkáme jak elektronických zvuků, tak rockových kytar. Největším kladem celého EP je ale fakt, že všechny dívky opravdu umí zpívat a poslouchat jejich proplétající se hlasy je skutečně požitek, na který v tomto druhu rádiového popu jen tak nenarazíte. Navíc mezi nimi funguje chemie, která dává vzniknout i společné energii, která z písniček prýští.

Když produkt, tak klidně takovýhle. Hlavní je totiž výsledek a ten je v podobě "G.R.L." více než povedený. Jen je otázka, zda první společné ípíčko nebude kvůli výše zmíněné tragédii i tím posledním. V Pussycat Dolls se sice členky měnily jak na běžícím pásu, ale u G.R.L. by to v tomto případě bylo více než podivné.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY