shop.musicserver.cz
Nové desky 48/2017 - od U2 přes Chrise Stapletona po Hradišťan

Nové desky 48/2017 - od U2 přes Chrise Stapletona po Hradišťan

Vydáno: 05.12.2017 23:15 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

První prosincový týden Novým deskám jednoznačně dominují U2, které podpoří s druhými letošními deskami Van Morrison a Chris Stapleton nebo koncertní New Order. V archivech zašátrají Rolling Stones a Ella Fizgerald, představí se čeští TH!S a vánoční pohodu osvěží Hradišťan a Jan Smigmator. Rockery potěší novinka projektu Operation: Mindcrime nebo očekávaná studiovka Dogy.

Pokud se v pondělí 4. prosince vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

U2 - Songs Of Experience (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / pop rock

U2 - Songs Of Experience
Když irští U2 před více jak třemi roky vydali album "Songs Of Innocence", bylo známo, že je to pouze první díl, na který má navázat druhý "Songs Of Experience". Materiál pro něj kvartet skládal a tvořil během turné k prvnímu dílu a jeho vydání bylo původně naplánované na poslední čtvrtletí loňského roku. Ovšem výsledky hlasování o Brexitu a zvolení Donalda Trumpa prezidentem USA zapříčinilo, že Bono a spol. nahrávku "zahodili" a protože se svět stal jiným, rozhodli se jej kompletně přepracovat. Nicméně stále se odkazuje na dílo anglického básníka Williama Blakea a tematicky je album silně ovlivněno radou irského básníka, novelisty a profesora dublinské univerzity Brendana Kennellyho - "piš, jako bys byl mrtvý". Výsledkem je kolekce třinácti písní, v deluxe edici rozšířených o tři další, ve formě intimních dopisů místům a lidem, kteří jsou blízcí Bonově srdci. Deska se nahrávala v Dublinu, New Yorku a Los Angeles a ze tři roky starého producentského týmu zbyl pouze Ryan Tedder. K němu se pak připojili Jacknife Lee a Steve Lillywhite, s nimiž U2 spolupracovali již v minulosti, Andy Barlow, známý ze spolupráce s Lamb, a syn slavného producenta Kena Thomase Jolyon Thomas. Autorem obalu alba, na kterém je Bonův syn Eli a Edgova dcera Sian, je Antony Corbijn, jehož známe z úzké spolupráce s Depeche Mode. První ukázky sdílí formace na svém VEVU a fanoušci analogu mohou desku koupit také na vinylu.


Van Morrison - Versatile (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: tradiční pop / jazz

Van Morrison - Versatile
Van Morrison je letos velmi hudebně aktivní a po zářijovém albu "Roll With The Punches" přichází s další, v pořadí již třicátou osmou studiovou nahrávkou, kterou nazval "Versatile". Jak je u něj zvykem, fanoušky rozhodně nešidí, a tak na novince najdete hned šestnáct skladeb, které jsou směsí popových standardů, původních Van Morrisonových skladeb a předělávky tradicionálu "Skye Boat Song". Z popových standardů v jeho interpretaci a aranžích uslyšíte například "Makin' Whoopee", "Unchained Melody", "I Get A Kick Out Of You", "A Foggy Day" nebo "I Left My Heart In San Francisco". Dvě z nich plus novinku "Broken Record" již v audio podobě sdílí na svém VEVU a vzhledem k tomu, že se jedná o album na pomezí jazzu a tradičního popu, nikoho nepřekvapí, že bude k sehnání také na vinylu.


Chris Stapleton - From A Room: Volume 2 (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / jižanský rock

Chris Stapleton - From A Room: Volume 2
Už název druhého alba Chrise Stapletona "From A Room: Volume 1", které vyšlo letos v květnu, zcela jasně naznačoval, že by mohlo jít pouze o první díl. Ten už mimochodem stihnul vyhrát CMA Awards v kategorii Album roku a je nominované i na Grammy za Nejlepší countryové album. Přesto americký countryový zpěvák neváhá a vydává jeho druhý díl, který stejně jako ten první vznikl v nashvillském Studio A společnosti RCA. Fanoušci country, ale i jižanského rocku a roots rocku se opět mohou těšit na devět písniček, povětšinou vlastní Stapletonovy tvorby. Výjimkou jsou pouze "Millionaire" Kevina Welche a "Friendship" původně od Popse Staplese. Ve studiu mu opět dělal společnost producent Dave Cobb a první tři ukázky už sdílí na svém VEVU.


Hradišťan a Jiří Pavlica - Pozdraveno budiž světlo (Indies Scope)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vánoční hudba / folklór

Hradišťan - Pozdraveno budiž světlo
Letos poměrně již bohatý seznam interpretů, kteří natočili vánoční desky, rozšíří také Jiří Pavlica se svým Hradišťanem. Jejich příspěvek dostal název "Pozdraveno budiž světlo" a jednadvacet písní, které na ně zařadili, je směsí vánočních koled a písní, jež se vážou k časům adventním, příchodu nového roku a celému období, kdy večery jsou delší než dny a krajinu pokrývá sníh. Vedle známých koled tak najdete i autorské písně, z nichž sedm složil Jiří Pavlica. Kromě Hradišťanu na albu spoluúčinkují komorní i symfonický orchestr, pěvecké sbory a také děti. Ukázky z této desky uslyšíte na stránkách vydavatelství Indies Scope.


New Order - NOMC15 (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: taneční rock / electro pop

New Order - NOMC15
Jsou to už více jak dva roky, co New Order vydali své desáté album "Music Complete". Nyní si ho mohou fanoušci připomenout jeho živou podobou. Za názvem "NOMC15", tedy New Order Music Complete 15, se totiž skrývá záznam dvou vystoupení anglické kapely ve vyprodané Brixton Academy, které se uskutečnily na podporu desky v listopadu roku 2015. Celkem devatenáct písniček rozdělili na dva disky a z počtu je zřejmé, že vedle novinek tehdy zahráli i některé hity včetně "Love Will Tear Us Apart" nebo "Bizarre Love Triangle". Titul bude k dostání také na vinylu, nebo jako download v hi-res kvalitě.


Tip týdne

TH!S - We Are TH!S (EP) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock'n'roll / klasický rock / roots rock

TH!S - We Are TH!S (EP)
"Děláme to jinak, děláme to postaru!", to je motto české kapely TH!S, jejímiž členy jsou kytarista a zpěvák Honza Melíšek aká Johny Vokál, herec, režisér a v kapele baskytarista Vojta Kotek aká Vokoun Tvrdič, kytarista Ondra Vyoral aká André Pražec a bubeník Pepa Černý aká Strženej Winty. Kvartet se představuje dál: "Jsme poměrně tvrdá rocková kapela, která se zvukově a hudebně inspiruje z valné části americkými sedmdesátými léty. Pro bližší pochopení říkáme našemu stylu roots rock. V záplavě různých chemických zvuků, které koření nově vznikající současnou hudbu, jsme takříkajíc na druhé straně barikády a neprogresivně tvrdíme, že: Přinášíme do muziky něco starýho!" Širšímu publiku se představují prostřednictvím šesti písňového EP "We Are TH!S", které s nimi natočili producenti Steve Walsh a Viliam Béreš. Zda vás tahle parta osloví, můžete zjišťovat na jejich webu.


Jan Burian & Bizzare Band - Jihotaje (Galén)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk / alternativní folk

Jan Burian & Bizzare Band - Jihotaje
Nové dvojalbum "Jihotaje" zachycuje experimentální setkání písničkáře Jana Buriana se skupinou Bizzare Band, kapelou z pomezí hudby vážné, folku i šansonu. Záměr rovnoprávného zastoupení obou stran vedl nakonec ke vzniku dvou alb. Na prvním jsou výhradně Burianovy nové písně. "Je to podobné," říká, "jako když různí režiséři pracují se stejným scénářem: každý s ním nakládá podle svého. A písnička, to je takový drobný scénář. Proto mě láká zkoušet si s ní hrát a oblékat ji do různých nových kabátů nebo ji naopak svlékat. A Bizarre Band mi k tomu dal velký prostor." Druhý disk pak obsahuje pak dvanáct starších Burianových písní, které si hudebníci sami vybrali a přepracovali podle svých představ. První ochutnávky nabízí vydavatelství Galén na svém soundcloud.com profilu.


Being As An Ocean - Waiting For Morning To Come (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: post-hardocore

Being As An Ocean - Waiting For Morning To Come
Na novinku americké post-hardcore formace Being As An Ocean si našinci museli nějaký ten měsíc navíc počkat. "Waiting For Morning To Come" totiž vyšla ve světě už zkraje září. Kapela si ji vydala sama a zcela nezávisle. Jako první ochunávku uvedli muzikanti kousek "Thorns" a "Black And Blue". Dosavadní recene hovoří o desce jako o zcela průměrném počinu od kapely, která je "až přehnaně ambiciozní". Přesvědčte se ale sami a poslechněte si ukázku na odkaz ven.


Doga - Hard Werk ()
web / facebook.com / Bandzone.cz / psali jsme
žánr: rock

Doga - Hard Werk
Česká stálice Doga vydává své desáté studiové album "Hard werk". Fanouškům přinese jedenáct kousků a navíc jednu bonusovou skladbu. V ní uslyšíte i Martu Jandovou, frontmanku Die Happy. Sami muzikanti tvrdí, že novinková deska je jednou z nejlepších, jakou za posledních třicet let nahrála. A jestli mají pravdu, posuďte sami a podívejte se na YouTube.com na trailer. Zkraje příštího roku pak můžete vyrazit na některý z koncertů připravovaného turné, které začíná koncem února v Jilemnici a končí v půlce dubna ve Žďáru nad Sázavou.


Down 'N' Outz - The Further Live Adventures Of... (DVD) (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Down 'N' Outz - The Further Live Adventures Of...
Rockoví fanoušci, kteří ještě neměli tu čest s Down 'n' Outz, se mohou těšit na zajímavou smršť. Formace sestává ze členů Def Leppard a The Quireboys. V čele s Joem Elliottem vydali svůj první počin v roce 2010 a s druhou studiovku počkali až do roku 2014. Nyní míří na pulty záznam koncertu z Sheffieldu z téhož roku. Pro posluchače je tu šestnáct kousků a ukázku každého z nich najdete na Amazon.com


Jan Smigmator - Vánoce / Christmas (distr. Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vánoční hudba / swing

Jan Smigmator - Vánoce / Christmas
S trochou pohody do svátečního období se rozhodl přispět další český umělec - swingový zpěvák Jan Smigmator. Jeho třetí sólové album má v tomto jednoznačný název "Vánoce / Chrismas" a najdeme na něm jak vánoční klasiky z Great American Songbook, tak i zbrusu nové písně, v nichž se představuje také jako autor textů a spoluautor hudby. Opět s ním spolupracoval jazzový klavírista a hudební skladatel Dr. Svatopluk F. Smola a patnáct písní na pomezí jazzu, swingu, francouzského šansonu a popových balad nahrál s triem, jehož součástí jsou klavírista Vladimír Strnad, kontrabasista Jan Greifoner a bubeník Josef Vejvoda. K nim se pak připojil ještě smyčcový Unique Orchestra, houslistka Anna Mlinariková, běloruský akordeonista Aliaksandr Yasinski, saxofonista Svatobor Macák, saxofonistka Markéta Smejkalová, klarinetista Felix Slováček, holandský jazzový křídlovkář Ack van Rooyen, americký trumpetista Jumaane Smith a dětský pěvecký sbor Vrabčáci. Nahrávalo se v refektáři Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy v Praze a o nasnímání a následné úpravy se postarali Roman Šandor a Boris Carloff. Výsledek zpěvák prezentuje na svém YouTube.com a na Supraphonline.cz.


Ella Fitzgerald - Ella At Zardi's (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vokální jazz

Ella Fitzgerald - Ella At Zardi's
Celý letošní rok si fanoušci připomínají nedožité sté narozeniny jedné z nejslavnějších jazzových zpěvaček všech dob Ellly Fitzgerald. Není divu, že u tohoto výročí se otevírají archivy s jejími nahrávkami a vydávají malé poklady. Jedním z nich je i záznam jejího koncertu z roku 1956, který byl pořízený během několikatýdenního působení v hollywoodském klubu Zardi’s Jazzland. Vzhledem k roku pořízení je fanouškům zřejmé, že vystoupení spadá do doby, kdy se už jako velká hvězda stala první akvizicí v tomto roce založené nahrávací společnosti Verve a její album "Ella Fitzgerald Sings The Cole Porter Song Book" se stalo prvním albem, které Verve vydalo. Není tedy divu, že její dva sety, které na nahrávce naleznete, uvedl sám prezident společnosti a její tehdejší manažer Norman Granz, jak můžete slyšet i v upoutávce na VEVU slavné zpěvačky.


Operation: Mindcrime - The New Reality (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock

Operation: Mindcrime - The New Reality
enomenální a uznávaný metalový zpěvák Geoff Tate připravil v rámci svého projektu Operation: Mindcrime novinkovou desku. Nahrávka dostala do kolébky titul "The New Reality" a tématicky navazuje na příběh dvou předešlých desek "The Key" a "Resurrection". "Všechny tři nahrávky vypráví jeden příběh a speciálně pro tento případ jsem dal dohromady jedinečné seskupení hudebníků. Skladby pro všechny tři desky vznikly před několika lety, nicméně hudební vydavatelství je vypouští postupně," prozradil autor. Na stránce Blabbermouth.net najdete hned několik ukázek včetně rozhovoru s Geoffem Tatem.


PayaNoia - Pajány (Galén)
web / facebook.com / Bandzone / psali jsme
žánr: rock

PayaNoya - Pajány
Za novinkou "Pajány" stojí zpvačka, bubenice a všestranná muzikantka Pavla Táboříková. Kromě ní se na desce podílel ještě kytarista Jakub Homola a baskytarista Ondřej Šturm. Z hostů se na CD blýskl například Michal Nejtek, Jaroslav Gabriel nebo majitel studií Soundevice, kde deska vznikala, Boris Carloff. Nahrávka má za sebou i křest, který proběhl v nymburské kavárně U Strejčka. V neposlední řadě ještě musíme zmínit Lucii Trejbalovou, která stojí za grafickým zpracování obalu. Ukázky k poslechu najdete na Soundcloud.com.


Rolling Stones - On Air (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Rolling Stones - On Air
Je to přesně rok, co Rolling Stones vydali poslední řadovou desku "Blue & Lonesome", po níž přišli ještě s živou verzí slavného alba "Sticky Fingers". Aby snad na ně fanoušci nezapomněli, servírují jim album "On Air", které je sbírkou nahrávek z britské BBC datovaných od října 1963 po září 1965. Všechny byly nově remasterované metodou separace zdrojového zvuku. Základní verze nabídne osmnáct písniček včetně "(I Can't Get No) Satisfaction" nebo "Roll Over Beethoven" a deluxe edice přidá dalších čtrnáct, mezi nimiž najdete i "I Wanna Be Your Man". Osm z nich kapela nikdy nenahrála, respektive je dosud komerčně nevydala. Jejich kompletní seznam včetně ukázek naleznete na Supraphonline.cz.


Pitbull - Greatest Hits (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: taneční pop / latin pop

Pitbull - Greatest Hits
Americký rapper a producent Pitbull letos oslavil patnáct let na hudební scéně a toto půlkulaté výročí slaví výběrem hitů, jednoduše nazvaným "Greatest Hits". Nenajdete na něm sice aktuální singl s Fifth Harmony "Por Favor", ale připravovanou "Jungle", kterou s ním nahráli Stereotypes, E-40 & Abraham Mateo, už ano. K němu se pak přidá dalších dvanáct písniček včetně "Timber" s Ke$hou, "Rain Over Me" s Marcem Anthonym, "Feel This Moment" s hlasem Christiny Aguilery, nebo "Time Of Our Lives" s Ne-Yem. Propagaci bestofky, včetně ukázek z ní najdete na jeho webu.


Antonín Gondolán - Among Us (Radioservis)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / tradiční pop / folklór

Antonín Gondolán - Among Us
Jazzový kontrabasista a hudebník Antonín Gondolán oslavil letos pětasedmdesáté narozeniny a u této příležitosti nadělil sobě a svým fanouškům speciální koncertní projekt s pěknou řádkou hostů, který má nyní dohru v podobě alba "Among Us". Jeho součástí je pochopitelně letitý přítel Felix Slováček a dále spousta dalších hostů, jako jsou Vojtěch Dyk, Monika Bagárová, Martina Balogová, Jitka Zelenková, Martina Bárta, Jan Bendig, Erika Fečová, David Kraus, Kateřina Brožová, nebo dnes již zmiňovaný Jan Smigmator.


Různí - Ferdinand (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vánoční hudba / klasická hudba

Různí - Ferdinand (soundtrack)
V půli prosince bude mít světovou premiéru nový animák studia DreamWorks s názvem "Ferdinand" o přátelství holčičky Niny a býka Ferdinanda a jedné cestě napříč Španělskem. Zmíněný snímek o dva týdny předběhne písničkový soundtrack, který je spíše takový EPčkem. Najdete na něm totiž pět skladeb, z nichž jedna je na albu ve dvou verzích. Vedle protřelé "Macareny" Los del Rio a Pitbullovy "Freedom" ale přinese také dvě nové skladby Nicka Jonase a jeden zbrusu čerstvý song Juanes. Ukázky všech skladeb nabízí německý Amazon.


Dále vychází:

AC/DC - Live Thunder (bootleg) (Mystic Production)
Adimiron - Et Liber Eris (Mystic Production)
Aetherian - The Untamed Wilderness (Mystic Production)
Ayat - Carry On Carrion (Mystic Production)
Crypts Of Despair - The Stench Of The Earth (Mystic Production)
Death Strike - Fuckin Live (Mystic Production)
Despite Exile - Relics (Mystic Production)
Down 'N' Outz - The Further Live Adventures Of... (BluRay) (Mystic Production)
Fred Astaire - Funny Face (Universal)
Jono - Life (Mystic Production)
Michael Sanderling - Beethoven & Shostakovich: Symphonies Nos. 1 (Sony Music)
Pretty Boy Floyd - Public Enemies (Mystic Production)
Pretty Boy Floyd - Public Enemies (Limited) (Mystic Production)
Raintimes - Raintimes (Mystic Production)
Taake - Kong Vinter (Mystic Production)
The 3rd Attempt - Egocidal Path (Mystic Production)
The Cable Bugs - Have A Ball (Mystic Production)
Thunder - Christmas Day (singl) (Mystic Production)
Ultravox - Collection (Warner Music)
Valery Afanassiev - Beethoven: Pathetique / Moonlight / Appassionata (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Adimiron - Et Liber Eris (Mystic Production)
Arcade Fire - Funeral (Sony Music)
Arcade Fire - Neon Bible (Sony Music)
At War - Order To Kill (Mystic Production)
Bob Dylan - Another Side Of Bob Dylan (Sony Music)
Bob Dylan - Bob Dylan (Sony Music)
Bob Dylan - Desire (Sony Music)
Bob Dylan - Greatest Hits (Sony Music)
Bob Dylan - The Basement Tapes (Sony Music)
Bob Dylan - The Freewheelin' Bob Dylan (Sony Music)
Bob Dylan & The Band - Before The Flood (Sony Music)
Cloven Hoof - Dominator (Mystic Production)
Collegium Musicum - Collegium Musicum ()
Death Strike - Fuckin Live (Mystic Production)
Down 'N' Outz - The Further Adventures Of... (Reedice 2017) (Mystic Production)
Down 'N' Outz - The Further Live Adventures Of... (Mystic Production)
Gasolin' - Black Box (Sony Music)
John Williams - Star Wars: A New Hope (Universal)
Jono - Life (Mystic Production)
Judas Priest - Angel Of Retribution (Sony Music)
Judas Priest - Killing Machine (Sony Music)
Judas Priest - Painkiller (Sony Music)
New Order - Nomc15 (Mystic Production)
Operation: Mindcrime - The New Reality (Mystic Production)
Ramin Djawadi - Game Of Thrones (Music From The HBO® Series - Season 7) (Sony Music)
Rolling Stones - On Air (Universal)
Rush - A Farewell To Kings (Universal)
Různí - Insecure: Music From The HBO Original Series, Season 2 (Sony Music)
Samael - Blood Ritual (Re-Issue 2017) (Sony Music)
Sparks - Big Beat (Universal)
Sparks - Indiscreet (Universal)
Sparks - Kimono My House (Universal)
Sparks - Propaganda (Universal)
Tears For Fears - Rule The World: The Greate (Universal)
The Alan Parsons Project - I Robot (Sony Music)
The Stranglers - 10 (Sony Music)
U2 - Songs Of Experience/Bluelp (Universal)
U2 - Songs Of Experience/Dlxltd (Universal)
Van Morrison - Versatile (Universal)
Weird Al Yankovic - Squeeze Box: The Complete Works Of Weird Al Yankovic (Sony Music)

Reedice:
At War - Order To Kill re (Mystic Production)
Bon Jovi - Live In Concert (DVD) (Mystic Production)
Cloven Hoof - Dominator (Mystic Production)
Down 'N' Outz - My Re-Generation (Mystic Production)
Down 'N' Outz - The Further Adventures Of... (Mystic Production)
Gates Of Ishtar - A Bloodred Path (Re-Issue 2017) (Sony Music)
Sex Pistols - Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols (Universal)
The Alan Parsons Project - Eye In The Sky (35Th Anniversary Boxset) (Sony Music)
Weird Al Yankovic - Squeeze Box: The Complete Works Of Weird Al Yankovic (Sony Music)

NÁZORY
  • U2 - Songs Of Experience 9/10 (Bono, 06.12.2017 05:40) Reagovat

    Nové album od U2 - Songs Of Experience je vydařené. Už ho nějakou tu hodinu doma mám, album nezklamalo,je tam náběh na dost dobrých songu a opravdu dobrý prosincový dárek :))

    • Re: U2 - Songs Of Experience 9/10 (Anonym, 06.12.2017 15:11) Reagovat

      Přečtěte si recenzi od K.Buriánka na Headliner.cz. Dle něj nejhorší deska roku, neposloucht, vyhybat se mu...

      • Re: U2 - Songs Of Experience 9/10 (RF, 06.12.2017 20:48) Reagovat

        pan burianek si chtel jen zamachrovat,co je jednodussiho nez ty zpropadeny U2 zesmesnit,to neni recenze ale nazor na U2 a snaha se ukazat,takovou recenzi fakt neberu vazne,pan burianek se akorat zesmesnil:-),je to skvela deska 9/10,fakt skvela

    • Re: U2 - Songs Of Experience 9/10 (Anonym, 06.12.2017 15:51) Reagovat

      Mě se naopak moc nelíbí a zařadil bych ho někam mezi horší polovinu toho co vydali. Na jednu stranu je tam například vynikající Red Flag Day, na druhou stranu strašný písničky jako American Soul nebo The Showman. Když si poslechnu Get Out of Your Own Way, tak refrén je vykradená písnička Go Your Own Way od Fleetwood Mac. Zbytek je taková průměrná vata. Možná ještě You're the Best Thing About Me je celkem dobrá.

      • Re: U2 - Songs Of Experience 9/10 (RF, 06.12.2017 20:49) Reagovat

        showman je naopak paradni kousek a american soul taky ale chapu kazdy ma jiny nazor

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Keith Richards přidal k Reedově "I’m Waiting For My Man" své specifické charisma (05.03.2024 08:05)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Audio: David Guetta poslal nový singl U2 na taneční parket i do rádií (10.02.2024 14:06)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu