Nové album Hany Zagorové vyjde již v květnu

11.04.2014 09:20 - Milan Menčík | foto: Supraphon

Jubilejní dvacáté studiové album přichystala pro své fanoušky zpěvačka Hana Zagorová. Žena, která mimo jiné patří do našeho žebříčku Top 10 zpěvaček, které nejvíce ovlivnily historii českého popu. Nejprodávanější interpretka v ČR všech dob, která jen u Supraphonu prodala víc jak deset milionů nosičů. Alba přitom vydávala i u konkurenčních firem Multisonic, Tommü Records či Sony Music.

Zatím bezejmenná nahrávka se připravuje ve studiu Daniela Hádla a k vydání bude nachystána v polovině května. Objeví se na ní dvanáct nových písní, které skládal tým známých autorů včetně legend Jiřího Zmožka a Pavla Žáka. Nechybí zde ani příspěvky Petra Maláska, Vítězslava Hádla, Jury Hradila, Radka Gypsyho Bangy, Jiřího Březíka či Karla Vágnera. Jejich melodie doplní svými texty mimo samotné zpěvačky i její věhlasní kolegové Václav Kopta, Eduard Krečmar a Lubomír Feldek. Třetina skladeb bude převzata z francouzské a polské provenience.

"Dala jsem si na čas, chtěla jsem mít na albu kvalitní věci, jimž rozumím. Natočila jsem vyznání z pocitů, které jsou sjednocujícím prvkem. Písničky o pocitech, které nás provázejí každodenním životem. Proto jsou o lásce, zradě a naději," řekla k chystané novince Hana Zagorová.

Po svém nešťastném zranění je již česká popová stálice dávno fit a pilně koncertuje. V květnu a červnu se objeví na těchto místech:

4.5. Prievidza
5.5. Žilina
6.5. Piešťany
7.5. Pezinok
14.5. Uherské Hradiště
15.5. Blansko
18.6. Praha - divadlo Kalich
21.6. Bohumín

Osmašedesátiletá zpěvačka nazpívala za svou kariéru přes osm set písní a řadu z nich interpretovala na koncertech doslova po celém světě. V letech 1977 až 1985 získala devět Zlatých slavíků v řadě. I nadále se drží na předních příčkách anket popularity, má vyprodané koncertní sály a její písničky "Bludička Julie", "Nápad" nebo "Je naprosto nezbytné" si broukají lidé napříč celou republikou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY