shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 29. září

Kings Of Leon počtvrté kralují Británii, skvěle si vedl i Drake

Vydáno: 30.09.2013 08:42 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Američtí rockeři Kings Of Leon se zásluhou nového alba "Mechanical Bull" počtvrté v kariéře radují z albové jedničky ve Velké Británii. Výborně odstartoval i Drake, jehož novinka se stala nejrychleji prodávanou hiphopovou deskou roku. V singlech si zlato udržel Jason Derülo před dotírající Katy Perry.

Jason Derulo - Talk Dirty
© facebook interpreta
Jason Derülo se i ve svém druhém týdnu v britské singlové hiparádě udržel na nejvyšším stupínku, když za svými zády opět nechal Katy Perry. Jeho spolupráce "Talk Dirty" s rapperem, jenž si říká 2 Chainz, tentokrát předčila hit "Roar" o patnáct tisíc prodaných kopií. Po "In My Head" a "Don't Wanna Go Home" se jedná už o třetí number-one hit čtyřiadvacetiletého rodáka z Floridy. Zajímavé je, že jeho albům se daří o poznání méně, k tomu se ale dostaneme v albové části hitparády, kam tento týden vstoupila jeho novinka "Tattoos"

Katy Perry se tedy znovu musí spokojit se stříbrem, Katy Cats, jak říká zpěvačka svým fanouškům, ale nemusejí smutnit - krátce po uzavření aktuálního kola se totiž jejich modla vrátila na jedničku britského iTunes, tudíž má solidní šanci se příští týden na vrchol znovu vyšvihnout. Další ochutnávka z říjnového alba "Prism", promo singl "Dark Horse", ztratila dvacet míst a tentokrát sídlí na jedenačtyřicáté pozici.

Výborně si stále vede nejnovější singl OneRepublic, minule se sice "Counting Stars" sesunul z dvojky na čtyřku, tentokrát se však opět vrátil na stupně vítězů, když urval bronz. Významně poskočil Drake, jemuž s hitem "Hold On, We're Going" pomohla propagace spojená s uvolněním nového alba o tři pozice výše, aktuálně je z toho čtyřka. Top 5 stejně jako minule uzavírá Švéd Avicii, který se na předchozí megahit "Wake Me Up" (aktuálně osmý) pokouší navázat dalším singlem "You Make Me".

Nápadně roste Macklemore spolu s Ryanem Lewisem a Mary Lambert, homosexuální hymna "Same Love" poskočila z devítky až na šestku. O další progres se postaral Ben Pearce - DJ a producent z Manchesteru se zásluhou skladby "What I Might Do" vyšplhal do první desítky, když se z minulého třináctého místa zlepšil na sedmičku. Prudký pád potkal Jessie J, její druhý singl "It's My Party" z čerstvé nahrávky "Alive" odevzdal minulý bronz a poroučel se až na devítku. Příznivější zprávou pro extravagantní Londýňanku je úspěch písničky "Sexy Lady", která se coby řadová skladba z desky dostala na 22. místo. Za výsledkem stojí i okatá vykrádačka vlastního hitu "Domino", jemuž je novinka až příliš nápadně podobná. Stálice Top 10, "Burn" elektropopové princezny Ellie Goulding, se tentokrát nachází na samém chvostu elitní společnosti.

Další pozice byly výrazně ovlivněny vydáním nových alb, díky vypuštění novinky "Mechanical Bull" Kings Of Leon se tak pilotní singl "Supersoaker" posunul ze 68. na 37. příčku, předčasné zveřejnění hudby z druhého dílu "The 20/20 Experience" popového krále Justina Timberlakea zase vystřelilo "Take Back The Night" z čísla 57 až na třicítku, druhý singl "TKO" se zase posunul z 89. místa na 58. pozici. Záhadou je skok staršího hitu "Skyscraper" Demi Lovato z 59. místa až na třináctku.

    Top 10 - singly:
  1. Jason Derülo feat. 2 Chainz - Talk Dirty
  2. Katy Perry - Roar
  3. One Republic - Counting Stars
  4. Drake feat. Majid Jordan - Hold On, We're Going Home
  5. Avicii - You Make Me
  6. Macklemore feat Ryan Lewis and Mary Lambert - Same Love
  7. Ben Pearce - What I Might Do
  8. Avicii - Wake Me Up
  9. Jessie J - It's My Party
  10. Ellie Goulding - Burn

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Kings Of Leon - Mechanical Bull (Deluxe Edition)
© hasitleaked.com
Kings Of Leon se v Británii těší popularitě, jaké nedosahují nikde jinde ve světě. Posuďte sami - kritikou chválená novinka "Mechanical Bull" se stala už čtvrtým albem v řadě, s nímž Followillovic chlapci stanuli na vrcholu zdejší prodejní hitparády. Na medailové pozice se propracovala každá z dosud vydaných šesti studiových nahrávek rockerů z Tenessee. Vítězství jim tentokrát zajistilo sedmdesát jedna tisíc prodaných nosičů, což je o přesně o deset tisíc více, než udal stříbrný Drake.

Fanoušci Drakea ale smutnit určitě nemusí, protože třetí studiovka "Nothing Was The Same" se postarala o jeho nejlepší albový výsledek v Británii - předchozí počin "Take Care" bral páté místo, debut "Thank Me Later" zaznamenal maximum patnáctou pozicí. Jednašedesát tisíc prodaných kopií navíc znamená nejrychleji prodávané hiphopové album roku. Předchozího držitele této laťky Jay-Zho předčil stále populárnější Kanaďan o plných dvaadvacet tisíc kousků.

"Alive" Jessie J se v silné konkurenci musí spokojit s debutem na bronzu, připomeňme že maximum dva roky starého debutu "Who You Are" leží o příčku výše. Nápor novinek logicky odnesli dvakrát zlatí Arctic Monkeys, jejich pátá řadovka "AM" ze zlata klesla až na čtvrté místo. Hned za nimi navíc startuje další žhavé album, aktuální vládce singlového žebříčku Jason Derülo se třetí studiovkou "Tattoos". Ta se sice může pochlubit lepším umístěním než předchozí nahrávky "Jason Derülo" (8.) a "Future History" (7.), nicméně se znovu potvrdilo, že Jasonovi se nikdy nedaří úspěch singlů přetavit v medailový výsledek alb.

Protože i uplynulý týden zasáhl příval novinek, v elitní desítce opět nenajdeme žádný postup vzhůru. Kromě Arctic Monkeys klesal také Avicii s albem "True" ( z dvojky na šestku) i London Grammar, jejichž debut "If You Wait" spadl z pětky na sedmičku. Příděl novinek pokračuje na následujících pozicích - do první desítky britské albové hitparády poprvé v životě nakoukla sedmnáctiletá Birdy. Její druhá deska "Fire Within" osmým místem o pět pozic vylepšila maximum dva roky starého eponymního debutu (tento týden 60.) a nechala tak za sebou i skotské elektropopové trio Chvrches s deskou "The Bones Of What You Believe". Posledním článkem Top Ten je osmašedesátiletý veterán Rod Stewart, jehož "Tie" už v žebříčku boduje dvacet týdnů.

Ze startů mimo Top 10 zaujme snad jen 14. Sting s novinkou "The Last Ship". Mohutný pád potkal minule bronzového Eltona Johna s "The Diving Board", který ztratil plných deset míst a sklouzl až na třináctku, ještě hůře dopadli Manic Street Preachers a "Rewind The Film" (pokles ze 4. na 18. místo). Očekávaná sedmá studiovka londýnských Placebo se po debutu na 13. příčce musí vypořádat s drastickým propadem až na padesát šestku. Zdá se tedy, že "Loud Like Love" se nestane jejich nejúspěšnější deskou.

    Top 10 - alba:
  1. N Kings Of Leon - Mechanical Bull
  2. N Drake - Nothing Was The Same
  3. N Jessie J - Alive
  4. Arctic Monkeys - AM
  5. N Jason Derülo - Tattoos
  6. Avicii - True
  7. London Grammar - If You Wait
  8. N Birdy - Fire Within
  9. N Chvrches - The Bones Of What You Believe
  10. Rod Stewart - Tie

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Audio: Kings Of Leon si v úzkostlivé "Split Screen" pokládají otázky smyslu života (04.04.2024 13:39)
- Fotogalerie: Koncert Jasona Derula v obrazech (25.03.2024 19:55)
- Naživo: Z excelentního Jasona Derula v Praze stříkal pot. Na pódiu ze sebe vydal úplně všechno (25.03.2024 15:00)
- Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou (17.03.2024 16:30)
- Video: Kings Of Leon ohlašují novou řadovku klipem k singlu "Mustang". Koukají v něm ze střechy (27.02.2024 08:08)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 40/2023 - od Drakea přes Jelen po Škwor (11.10.2023 21:10)
- V březnu 2024 přijede do Prahy konečně Jason Derulo (18.09.2023 10:04)
- Naživo: OneRepublic na Colours Of Ostrava bavili, ale trochu méně než jindy (21.07.2023 11:32)
- Naživo: Colours Of Ostrava odstartovaly. V úvodu se představili OneRepublic nebo LaBrassBanda (20.07.2023 16:34)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Kabát Adele Sia Rush Beyoncé U2 AC/DC Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu